Zelf een balkonbank maken: hier is hoe

Een Maak zelf een balkonbank – klinkt dat ingewikkeld? Maar dat is het helemaal niet. Onze lezer Steffi laat dit zien DIYhoe je zelf een balkonbank maakt en zij geweldige scène op je eigen balkon kan.

Net op tijd voor de stijgende temperaturen laten we u zien hoe u zelf een comfortabele balkonbank kunt maken

In dit artikel:

 • Waarom zelf een balkonbank maken?
 • Benodigde materialen
 • U kunt dus zelf een balkonbank maken
 • Zo ziet de voltooide DIY eruit
 • Decoratietips voor uw balkonbank

Waarom zelf een balkonbank maken?

Nauwelijks getjilp buiten de vogels en de Zon schijnt uit de lucht we willen vooral één ding: naar buiten gaan en dat Lente genieten. En waar zou dat beter zijn dan op de eigen balkon? Onze Chillax-tijd op balkons met een mooi en vooral bijzonder mooi comfortabele balkonbank. Maar omdat iedereen Balkon zijn eigen afmetingen en we weten het zelf het beste in welke hoek we onze bank willen plaatsenWaar bijvoorbeeld ‘s avonds nog de zon schijnt, zijn afgewerkte meubels uit de ijzerhandel gebruikelijk niet geschikt voor onze behoeften. Daarom laten we het nu zelf doen! Dus ga aan de slag: maak je eigen balkonbank – zo werkt het!

Benodigde materialen

 • Constructiehout uit de ijzerhandel, b.v. Vuren: 3 lange en 2 korte latten voor het frame, 6 tot 8 vierkanten voor de hoogte, 1 of 2 planken voor de stoel
 • een zaag (als u geen gebruik wilt maken van de zaagservice in de ijzerhandel)
 • Houtlijm
 • Houtlak in uw gewenste kleur, b.v. Grijs
 • 8 hoekverbinders en 4 platte verbinders in de juiste maat
 • Een paar houtschroeven
 • Accu-schroevendraaier
 • Vouwregel
 • Schuurpapier

U kunt alle materialen voor de balkonbank verkrijgen bij de ijzerhandel

U kunt dus zelf een balkonbank maken

Je hebt alleen de balkonbank nodig de genoemde materialen, iets Tijd, een beetje vakmanschap – en het beste van alles goed weer, want het gebouw doet natuurlijk buiten in de zon het leukst.

Stap 1: Voer metingen uit

Redelijk het eerste de hoek van je balkon, waarin de balkonbank moet komen en bereken hoe groot uw individuele bank moet zijn.

Stap 2: Vorm het frame

Vier stabiel Pleinen vormen de Frame. Maar het bos in de gewenste lengte knippen (laten) en gebruik maken van de vier hoekverbinders met elkaar aan elkaar schroeven.

Het raamwerk vormt de basisstructuur van de bank en moet daarom zeer stabiel zijn

Stap 3: Bevestig een centrale steun

Dat derde kort Kantholz heet Middensteun nodig voor de bank nog stabieler maken. Je moet dit doen ook lijm en met schroef vier hoekverbinders op het frame. Dat is het Basisstructuur!

Stap 4: Breng het frame op de juiste zithoogte

Aan de korte zijden van het frame drie tot vier vierkanten in dezelfde lengte hechten, Het exacte aantal is afhankelijk van hoe hoog Je wilt je bank. Plus de Bars eerst lijm en dan met een platte connector met elkaar aan elkaar schroeven.

Tip: Het bedrijf Lijmen werkt alleen op droog en schoon hout zonder stof kunt u deze het beste met een vochtige doek afnemen voordat u gaat lijmen.

Afhankelijk van hoe hoog je de bank wilt hebben, heb je een paar meer of minder vierkanten nodig

Stap 5: Bouw de stoel

Voor de Stoel, moet je de vorige Draai het construct om en zag de stoelplaat (ken). U kunt dit ook vooraf laten doen bij de ijzerhandel. De Borden nu moeten draaien verlijmd aan het frame zijn.

Voor het zitje kunt u kiezen uit meerdere smalle planken of een brede houten plank

Stap 6: Verf alles

Als alles op zijn plaats zit, moet je dat doen Voorzie hout van een beschermende lak. Dat is jouw DIY van omgevingsinvloeden zoals regen en zon goed beschermd en je hebt lange vreugde op je balkonbank. Laat dat maar Droog de verf volledig af. Op de verpakking van de verf staat hoe lang het drogen duurt.

Tip: Wrijf over het hout voor het schilderen met schuurpapier uit, dan de Lak beter geaccepteerd door het hout zijn. In de ijzerhandel ligt ook hout dat al is geschuurd, maar dit is iets duurder.

De lak beschermt niet alleen het hout, het ziet er ook nog eens geweldig uit

Zo ziet de voltooide DIY eruit

Tataaa: Als de Lak gedroogd is, is van jou zelfgemaakte balkonbank gedaan en nodigt je uit om Ontspan op balkons een.

Met veel kussens, kussens en dekens kun je veel ontspannende uren doorbrengen op de balkonbank

Decoratietips voor uw balkonbank

Met wat Kussen en Dekens zal de Bankje direct mega gezellig. Dat kan heel verschillende stijlen track: met lichte natuurlijke tinten hoe Gebroken wit en beige je balkonbankje versier je in de Scandi-look, sterke kleuren en kleurrijke patronen creëer echter casual Boho-vibes. Wat in ieder geval niet mag ontbreken: een paar mooie kaarsen, omdat ze er ‘s avonds voor zorgen heel bijzondere sfeer.

Heel erg bedankt, lieve Steffi voor deze geweldige DIY! Wat nog meer Steffi Creatief implementeren, kunt u doorgaan Uw website zie.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten