Appeltaart kaneelbroodjes

Simpel Appeltaart kaneelbroodjes Recept met een plakkerige kaneelappelvulling en een superlekker karamelbruin glazuur om voor te sterven. U zult genieten van deze op de herfst geïnspireerde kaneelbroodjes!

Als je van kaneelbroodjes houdt, probeer dan pompoenkaneelbroodjes, eierpunch kaneelbroodjes en roodfluwelen kaneelbroodjes met bruine boter-roomkaasglazuur.

Dit bericht is een samenwerking met Fleischmann’s® Yeast – alle meningen zijn van mij.

Eenvoudig appeltaart kaneelbroodje lazymodee.com

Dit is een appeltaart die ik kan gebruiken om volledig aan boord te komen. Ik ben niet echt een taartmeisje als we 100 procent en 10 procent eerlijk zijn. We zijn allemaal vrienden hier, dus ik denk graag dat dit een veilige plek is om je te laten weten dat cake gewoon niet mijn favoriete dessert is. Maar neem een ​​cake en verander het in een kaneelbroodje? HEMEL JA. Daarom moesten kaneelbroodjes met appeltaart hier doorheen. Alle smaken van appeltaart in een warm en rustgevend, frosted kaneelbroodje.

Terwijl je jezelf voor 10.00 uur een stuk cake serveert, is dat waarschijnlijk een beetje twijfelachtig. Je kunt deze traktatie ook als ontbijt eten.

Eenvoudig appeltaart kaneelbroodje lazymodee.com

Ik heb deze week ALLES gebakken. Chocoladeschilferkoekjes, pompoenkaastaart en nu kaneelbroodjes. Mijn huis ruikt naar kaneel en boterbruine suiker en ik ben er niet verdrietig om. Met deze kaneelbroodjes laat je je naar herfst geurende kaars vallen waar je huis naar zal ruiken Dat goed.

Eenvoudig appeltaart kaneelbroodje lazymodee.com

Dankzij Fleischmanns® RapidRise Yeast hoef je geen uren in de keuken door te brengen om deze schoonheden op te roepen. Dit recept is eenvoudig en geen lastige stappen. Zelfs mijn drie jaar oude tweelingkinderen hielpen me deze week en ze kwamen perfect uit. Laat je dus niet intimideren door in dit recept met gist te werken – het is EENVOUDIG! Deze komen naar buiten, zelfs als een paar peuters meel als “sneeuw” de hele tijd in de lucht gooien als je het deeg kneedt.

Eenvoudig appeltaart kaneelbroodje lazymodee.com

Dit recept bestaat eigenlijk uit drie hoofdonderdelen: het deeg, de vulling en het glazuur. Het deeg is meestal de meest tijdrovende stap bij het maken van kaneelbroodjes, maar het gebruik van Fleischmanns® RapidRise®-gist bespaart veel extra stappen. Een paar minuten opstijgtijd zijn voldoende om een ​​licht en zacht deeg te laten rollen. Als je nog meer tijd wilt besparen (wie niet?), Kun je het deeg van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Trek het er dan uit als je klaar bent om je kaneelbroodjes in elkaar te zetten.

Eenvoudig appeltaart kaneelbroodje lazymodee.com

Zodra je deeg is bereid en ingewreven met zachte boter, kun je de vulling maken met vers geschilde en in blokjes gesneden appels (ik geef de voorkeur aan Fuji-appels!) Samen met wat suiker en kruiden. Fruit uw appels een paar minuten in wat boter, bruine suiker en kaneel tot de appels zacht worden. Leg het beboterde deeg erop en bedek met een mengsel van kaneel, suiker en appeltaartkruiden.

Rol het op, snijd het in 12 gelijke delen en leg het in een ingevette bakvorm. Bak ongeveer 25 minuten en ga verder met de laatste stap – het glazuur.

Eenvoudig appeltaart kaneelbroodje lazymodee.com

Vooral voor kaneelbroodjes is dit glazuur ongetwijfeld de lekkerste topping dit Kaneelbroodjes. Het karamelbruine suikeraroma past perfect bij de appeltaartvulling en is een makkie. Gebruik een pan op het fornuis om boter en bruine suiker te koken en voeg dan wat room, vanille en poedersuiker toe. Dat is alles! Besprenkel of verspreid de gekoelde kaneelbroodjes met glazuur en serveer of bewaar ze in een luchtdichte verpakking totdat ze worden geserveerd.

Eenvoudig appeltaart kaneelbroodje lazymodee.com

Als je verlangt naar iets dat je in de herfststemming brengt, dan is dit IT. Trek een comfortabele trui en je favoriete kabelbreisels aan en bak veel van deze ongelooflijk smakelijke kaneelbroodjes met appeltaart. Je wordt verliefd in slechts één hap!

Eenvoudig appeltaart kaneelbroodje lazymodee.com

Eenvoudig appeltaart kaneelbroodje lazymodee.com

Porties: 12e Kaneelbroodjes

 • 4 1 / 2-5 Bekers Bloem voor alle doeleinden
 • 1/3 Beker Suiker
 • 2e Verpakkingen van Fleischmann’s® RapidRise-gist
 • 1e Theelepel Zout
 • 1 1/2 Bekers Water
 • 6 Eetlepels Boter
 • 1e groot ei

Vullen

 • 3e Fuji-appels, geschild en heel klein in blokjes gesneden
 • 5 Eetlepels Boter, zacht gedeeld
 • 1/4 Beker Suiker
 • 1/2 Beker + 2 eetlepels bruine suiker gedeeld
 • 2e Theelepel Kaneel gedeeld
 • 1e Theelepel Appeltaartkruid

Glazuur

 • 1/2 Beker Boter
 • 1e Beker verpakte lichtbruine suiker
 • 1/2 Beker Slagroom
 • 1/2 Theelepel Vanille
 • 2e Bekers Poedersuiker

Beslag

 • Combineer 2 kopjes bloem, suiker, droge gist en zout in een grote mengkom en roer tot alles gemengd is. Doe het water en de boter in een magnetronbestendige kom. Magnetron tot HOOG in stappen van 15 seconden tot het erg warm is maar niet warm aanvoelt (120 tot 130 ° F. Boter smelt niet volledig). Voeg bloemmengsel met ei toe.

 • Klop de mixer 2 minuten op middelmatige snelheid en schraap af en toe de kom eraf. Voeg 1 kopje bloem toe; Klop 2 minuten op hoge snelheid en schraap af en toe de kom eraf. Roer alleen voldoende bloem erdoor om een ​​bal van het deeg te vormen.
 • Kneed op een licht met bloem bestoven oppervlak tot het glad en elastisch is en het deeg ongeveer 6 tot 8 minuten met 2 vingers terug veert. Dek af met een handdoek; Laat het 10 minuten rusten.

Vullen

 • Smelt 2 eetlepels boter in een pan op middelhoog tot hoog vuur. Voeg appels, 2 eetlepels bruine suiker, 1 theelepel kaneel toe en roer 3-4 minuten tot de appels zacht zijn. Doe de kachel af.

 • Rol het deeg uit tot een rechthoek van 15 x 10 inch. Wrijf de resterende 3 eetlepels zachte boter over het deeg. Meng de overgebleven bruine suiker en het kruid van kaneel, suiker en appeltaart in een kommetje. Strooi het mengsel over het beboterde deeg. Gebruik een schuimspaan om appels over het kaneelsuikermengsel te gieten.
 • Rol het deeg stevig op en snijd in 12 gelijke stukken. Plaats de gesneden kant naar boven in een ingevette 9×13 inch bakvorm. Bak 25-30 minuten op 350. Laat een beetje afkoelen voordat je glazuur gebruikt.

Glazuur

 • Smelt de boter in een middelgrote pan en laat 2 minuten koken. Roer de bruine suiker erdoor, zet het vuur laag en laat 2 minuten sudderen. Roer de room erdoor, haal van het vuur en doe in een grote kom. Roer de vanille en poedersuiker erdoor. (Voeg indien nodig een paar eetlepels melk toe om de gewenste consistentie te bereiken.) Frost visueel gekoelde kaneelbroodjes en dien op of bewaar ze in luchtdichte containers gedurende maximaal 3 dagen.

TIP: Gebruik tandpasta zonder smaak in plaats van een mes om broodjes te snijden. Knip hiervoor een stuk tandzijde van ongeveer 30 cm lang af. Leg tandzijde onder de roller; Breng de uiteinden naar boven en kruis ze om elk plakje te snijden. Recept aangepast van deze beginners Frosted Cinnamon Rolls.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten