Bananenreep met roomkaasglazuur

Als het leven je overrijpe bananen geeft, maak deze BOMB Diggity dan de beste ooit Bananenreep met roomkaasglazuur! Deze repen zijn heerlijk, lekker en zelfs een beetje voedzaam. Ook voor de kinderen een groot plezier.

Als je van alles met betrekking tot bananen houdt, moet je daar ook mijn recepten voor proberen Beste gezonde bananenchocoladechips ooitmijn Banaan noten smoothie schaalof de mijne Bananenbrood pannenkoeken.

Bananenrepen met roomkaas glazuurrecept lazymodee.com

Bananenbrood is geweldig. We eten het de hele tijd, het is zo makkelijk in elkaar te zetten en we hebben bijna altijd bananen in huis. Om eerlijk te zijn, zijn ze meestal weg voordat ze het bruine stadium bereiken. Soms moet ik onthouden dat ik het dubbele moet kopen, zodat ik bruin genoeg kan zijn om heerlijke bananen gebakken producten te maken.

Maar hoeveel we ook van ons bananenbrood houden, het is leuk om het soms te veranderen, weet je? En met “opschakelen” bedoel ik niet het gebruik van bananen in pannenkoeken of Muffins of een van deze typische ontbijtproducten. Ik bedoel, zet het aan – en maak een toetje!

Bananen zijn er niet alleen voor het ontbijt. Ze zijn ook een geweldig dessertingrediënt. Zorgen voor bananen, bananensplit – mijn doel is om de banaan terug te brengen aan het einde van de maaltijd in plaats van aan het begin. Met dit in gedachten heb ik deze bananenreep gemaakt met roomkaasglazuur. Ik hoop dat je net zoveel van haar houdt als wij. Met dit bericht (slechts een dag later) zijn we allemaal weg! Oeps Tijd voor nog een ronde – dit keer een dubbelspel!

Bananenrepen met roomkaas glazuurrecept lazymodee.com

HOE MAAK JE BANANA BARS MET ROOMKAAS FROSTING?

Zoals elke goede bakker, verwarm ik eerst mijn oven voor. Dit is een belangrijke stap bij het bakken van bijna alles, omdat veel gebakken producten onmiddellijk moeten worden gekookt en niet echt kunnen blijven wachten tot de oven opwarmt. Dus mijn oven gaat tot 350.

Ondertussen klop ik de boter en suiker tot ze licht en luchtig waren – ze zijn lichtgeel van kleur en er zijn geen stukjes boter zichtbaar. Nadat ik daar had gekregen waar ik naar op zoek was, voegde ik de eieren en vanille toe en sloeg nog een beetje. Tenslotte werden de voorgestampte bananen aan de mixer toegevoegd en gemengd.

Ik wendde me toen tot de droge ingrediënten. In een andere kom heb ik bloem, bakpoeder en zout toegevoegd. Ik roerde dit met een garde om er zeker van te zijn dat alle droge ingrediënten bij elkaar waren verwerkt voordat ik ze aan de natte ingrediënten toevoeg, omdat dit alleen zorgt voor een perfecte combinatie van alle ingrediënten.

Bananenrepen met roomkaas glazuurrecept lazymodee.com

Voeg de droge ingrediënten toe aan het vocht en meng alles door elkaar tot alle ingrediënten bij elkaar zijn. Giet dit in de ingevette pan en zet het 25 minuten in de oven of tot een in het midden gestoken tandenstoker er schoon uitkomt.

Laat de repen in de pan afkoelen zodra je ze uit de oven haalt.

Doe voor het glazuur boter in een pan en smelt. Laat het een beetje bruin worden en verander van lichtgeel naar donker goudgeel.

In een aparte kom mengde ik de gebruinde boter en roomkaas door elkaar tot alles glad was. Ik roerde de vanille en het zout erdoor en voegde er vervolgens de poedersuiker een voor een aan toe tot alles goed gecombineerd was. Als de repen volledig zijn afgekoeld, kunnen ze worden ingevroren.

Eet onmiddellijk of bewaar maximaal drie dagen op kamertemperatuur. Als jullie het allemaal zo lang vol kunnen houden!

Bananenrepen met roomkaas glazuurrecept lazymodee.com

Hoe laat je bananen snel rijpen?

We hebben dat allemaal meegemaakt. Je wilt een banaan bakken en … je bananen zijn te groen of zelfs beter en je moet naar de winkel om er meer te halen en om de een of andere reden bewaren ze niet te veel bruine bananen in de buurt.

Wees niet bang. Hier is een oplossing voor. Je kunt een ongeschilde, rijpe banaan nemen en deze rijp bakken! Dat klopt. Bak het … voordat je het bakt. Voeg de banaan toe aan een met folie beklede bakplaat en plaats deze 15 tot 20 minuten in een 300 graden oven of tot de schil van de banaan zwart is.

Laat deze gezwarte bananen op de schaal afkoelen voordat je ze aanraakt. De vrucht moet gemakkelijk naar buiten komen zodra je de (ruwe maar noodzakelijke) zwarte schil terugtrekt.

Je kunt een gepelde banaan ook in de magnetron doen om hem te laten rijpen, maar het zal de smaak en zoetheid verminderen. Verwarm de gepelde bananen eerst 30 seconden in de magnetron en vervolgens in stappen van 10 seconden totdat je voelt dat je de gewenste kookgraad hebt bereikt.

Bananenrepen met roomkaas glazuurrecept lazymodee.com

KAN JE BANANEN BEVRIEZEN?

Aan de andere kant heb je misschien te veel rijpe bananen en geen tijd om heerlijke bananentraktaties te bereiden. Wat kun je doen Je wilt het niet openen. Leg ze in plaats daarvan in de vriezer – zoals ze zijn, schil ze en zo.

Als je klaar bent om ze te gebruiken, laat je ze in een kom om ze volledig te ontdooien. Je zult de banaan gemakkelijk uit de schil kunnen halen en ik zeg je dat het niet smakelijk zal zijn. Als u zachtjes stikt, moet u deze methode vermijden.

De ontdooide bananen zijn geweldig voor gebakken goederen, maar ze zien er helemaal niet smakelijk uit. Zeg niet dat ik je niet heb gewaarschuwd

Bananenrepen met roomkaas glazuurrecept lazymodee.com

Bananenreep met roomkaasglazuur

 • 1/2 Beker Boter, zacht
 • 2e Bekers Suiker
 • 3e Eieren
 • 2e Bekers zeer rijpe (bruine) bananen gepureerd 3-4 middelgrote bananen
 • 1e Theelepel Vanille-extract
 • 2e Bekers Meel
 • 1e Theelepel Zuiveringszout
 • 1/8 Theelepel Zout

Roomkaas glazuur

 • 1/2 Beker Boter
 • 8 Ons Roomkaas, verzacht
 • 4e Bekers Poedersuiker
 • 2e Theelepel Vanille-extract
 • Snufje zout
 • Verwarm de oven voor op 350 graden en vet een pan van 15x10x1 inch in.

 • Roer in een grote kom de boter en suiker tot een romig en licht mengsel. Voeg eieren en vanille toe en meng goed. Voeg vervolgens de bananenpuree toe en meng goed.

 • Klop bloem, bakpoeder en zout in een middelgrote kom. Voeg toe aan de vochtige ingrediënten en meng tot het is opgenomen.

 • Giet het mengsel in de voorbereide pan.

 • Bak 25 minuten of tot een geplaatste tandenstoker er schoon uitkomt. Laat het afkoelen.

 • Smelt voor het glazuur de boter in een middelgrote sauspan. Ga na het smelten door met koken totdat de boter verandert van lichtgeel in donker goudgeel. (Dit werkt het beste in een lichte sauspan, zodat je de kleur van de boter kunt meten.)

 • Roer in een grote kom de gebruinde boter en roomkaas erdoor. Roer de vanille en het zout erdoor. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe totdat alles volledig is verwerkt en het glazuur glad is.

 • Verdeel het glazuur over de gekoelde repen. Snijd en serveer OF dek af en bewaar maximaal drie dagen bij kamertemperatuur.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten