Beste karamelgraan ooit

Dat BESTE KARAMEL GRAAN Recept (zo makkelijk!) Met een perfect krokante buitenkant, een stevig centrum en een zoete en zoute smaak.

Beste Caramel Corn Simple Recept lazymodee.com

Waar denk je aan als je “Caramel Corn” hoort? Misschien een carnaval, een straatbeurs, een festival of zelfs een ouderwetse snoepwinkel? Ik weet niets over jou, maar er zijn bepaalde voedingsmiddelen waarvan ik altijd dacht dat ze gereserveerd waren voor speciale reizen – zoals in, ze waren zo moeilijk te vinden dat ik ze alleen kon krijgen op het jaarlijkse kerkfestival of tijdens de dienst kwam in de stad.

Daar dacht ik aan met karamelgraan. Het was voor mijn ouders een bijzonder genoegen om kinderen voor ons te krijgen toen we deelnamen aan een evenement met attracties, spelletjes en andere attracties. We kregen een of twee of misschien zelfs drie enorme zakken (we waren met een groot aantal!) om ervoor te zorgen dat we ons deel hebben. Ik denk dat we een tas in 20 minuten plat kunnen polijsten, misschien minder.

Beste Caramel Corn Simple Recept lazymodee.com

Toen ben ik opgegroeid. En ik realiseerde me dat ik alles kon doen wat ik wilde, wanneer ik maar wilde – zoals karamelgraan! In het begin zal het zeker de magie een beetje verlichten en het een of twee keer per jaar plezier bederven, maar je komt er snel overheen. Ik weet dat ik het heb gedaan!

Als je eenmaal beseft hoe gemakkelijk het is om sommige dingen zelf te maken, vraag je je af waarom je er niet eerder aan hebt gedacht om ze te maken. Je zou nog steeds karamelgraan thuis kunnen eten zonder ooit de hele tijd te hoeven delen! En het is zo simpel – je hoeft de popcorn niet eens zelf te ploffen. Koop het kant-en-klaar als je wilt, makkelijk! En de karamel bereiden is ook niet moeilijk. Verwarm, giet en bak en probeer dan niet alles door het handvol te verslinden zoals je als kind deed – ik daag je uit!

Beste Caramel Corn Simple Recept lazymodee.com

HOE MAAK JE CARAMEL BALLEN?

Een karamel-maïsbal is iets minder dan een seconde om de beste manieren te vinden om karamel-maïs te eten. Ik had er nog nooit van gehoord voordat ik ging bloggen, maar ik zeg je dat ik een grote fan ben! Wil je van deze heerlijke karamelgraan balletjes maken, dan heb je maar één extra stap nodig. Deze manier van karamel maïs serveren is leuk voor feestjes en om als traktatie naar school te sturen. (Of om voor jezelf te hamsteren, hier geen oordeel.)

Volg de instructies voor het maken van karamelgraan. Als u echter doorgaat naar stap 3, bak dan slechts 15 tot 30 minuten om ervoor te zorgen dat het taai en kneedbaar blijft. Haal de maïs uit de oven en laat hem afkoelen zodat je hem kunt oppakken. Boter je handen en “rol” de maïs in losse balletjes. Hoe groot of klein is aan jou. Ik vind het leuk om de ballen in plasticfolie te wikkelen met een strik aan de bovenkant om hun vorm te behouden en om gemakkelijk te hanteren en uit te delen.

Waarom kristalliseerde mijn karamelgraan uit?

Als je karamelgraan korrelig en zanderig is, betekent dit dat het gekristalliseerd is. Dit komt waarschijnlijk doordat uw karamel te heet wordt in de pan of vergeet de glucosestroop toe te voegen. Je moet echt naar de karamel kijken en constant roeren om een ​​mooie, zachte consistentie te garanderen. De glucosestroop voorkomt ook kristallisatie. Houd dit vuur op middelhoog vuur, voeg alle ingrediënten toe zoals aangegeven en roer, roer, roer. Als het brandt of kristalliseert, kunt u het beste opnieuw beginnen.

Beste Caramel Corn Simple Recept lazymodee.com

HOE MAAK IK ZOUTKARAMEL POPCORN?

Zout maakt karamel beter. Het is een feit. Ik vind het geweldig gezouten karamel alles. Ik denk dat een groot misverstand is dat je de karamel tijdens het koken zouten. Ik denk het wel, maar elk gezouten karamelrecept dat ik ooit heb gemaakt, brengt een snufje zeezout naar de top voor de finale. U kunt de hoeveelheid zout die u toevoegt beter volgen.

Voor gezouten karamelmaïs zou dit betekenen dat zeezout over de popcorn rechtstreeks uit de oven wordt gestrooid. Wees voorzichtig, een beetje gaat ver! Oh – en dat is belangrijk – in het begin wil je niet beginnen met gezouten popcorn. Koop of maak eenvoudige popcorn. De karamel en het zout dat je toevoegt, hebben veel smaak. Er is tenslotte zoiets als te veel zout.

HOE KAN IK CARAMEL CORN AANPASSEN?

Dit is het leuke gedeelte. Naast of in plaats van zeezout kun je zoveel andere dingen doen met karamelgraan.

 • Voeg je favoriete gehakte noten toe net voor het bakken – pinda’s, pecannoten, amandelen en walnoten zijn heerlijk.
 • Voeg kruimels onmiddellijk toe nadat je ze uit de oven hebt gehaald. Dit is een leuke manier om karamelgraan te versieren, vooral als het is gemaakt voor een feestje of een kinderactiviteit. Als je karamel-maïsballen maakt, rol ze dan in de crumble nadat je ze hebt gevormd.
 • Voeg mini-chocoladeschilfers toe na het bakken van popcorn. Melk, puur, wit, mint … het maakt niet uit of ze heerlijk zijn!
 • Merkte u bij het toevoegen van chocolade op dat veel van uw favoriete snoepjes nu verkrijgbaar zijn in “hapklare” varianten? Denk je wat ik denk Ja, voeg deze baby’s toe net wanneer de popcorn uit de oven komt.

Beste Caramel Corn Simple Recept lazymodee.com

Beste karamelgraan ooit

Het beste karamel-maïsrecept ooit met een perfecte, krokante buitenkant, een stevig centrum en een zoete en zoute smaak.

 • 4e Popcornzak, gepoft (niet weggegooide granen) Boter, normaal of ketelgraan
 • 1e Beker ongezouten boter
 • 2e Bekers bruine suiker
 • 1/2 Beker lichte glucosestroop
 • 1e Theelepel Vanille
 • 1e Theelepel Zuiveringszout
 • 1e Theelepel Zeezout of naar smaak (Je kunt ook het zeezout weglaten en in plaats daarvan gezouten boter gebruiken)
 • Verwarm de oven voor op 250 graden. Vul twee grote kommen met popcorn en leg twee grote bakplaten neer.

 • Meng de boter, suiker en glucosestroop op een fornuis in een grote pan op middelhoog vuur. Roer constant en breng snel aan de kook. Blijf 3-4 minuten roeren, haal van het vuur en roer de vanille erdoor en roer dan onmiddellijk het bakpoeder erdoor (let op, het mengsel borrelt!). Giet karamel over popcorn en roer goed door met een rubberen spatel.

 • Plaats de bakplaten in de voorverwarmde oven en kook gedurende 15-60 minuten, roer om de 15 minuten. *** Kook 15-30 minuten voor hardere popcorn. Laat 45-60 minuten afkoelen voor knapperige popcorn. Mijn favoriet is ongeveer 35-40 minuten voor een knapperige start en een taai einde!

 • Laat afkoelen en serveer of bewaar deze maximaal 3 dagen in een luchtdichte verpakking.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten