Beste superzachte pindakaaskoekjes

Dit zijn de Beste superzachte pindakaaskoekjes! Laat je tanden zakken in deze perfect zachte en taaie textuur en je zult zien waarom dit de enige pindakaaskoekjes zijn die je ooit nodig zult hebben!

Op zoek naar nog een heerlijk dessert nadat je het hebt ingeslikt? Probeer mijn NIEUWE pindakaas-chocoladekoekjes (zonder chill-tijd!).

Beste Superzachte Pindakaaskoekjes Eenvoudig Dessertrecept lazymodee.com

Als je denkt dat de titel van deze cookies tot de rand toe is gevuld met overdrijving, het spijt me dat te zeggen, maar je hebt het mis. Dit zijn de BESTE SUPER ZACHTE pindakaaskoekjes in het hele universum. Je kunt proberen het tegendeel te bewijzen. Je hoeft me alleen maar alle pindakaaskoekjes te brengen die je kunt vinden. Dan zou ik een smaaktest moeten doen en alle koekjes moeten eten en ik zie gewoon niet hoe ik hier zou kunnen verliezen, wat er ook gebeurt.

Maar serieus, ik denk dat het geen zin heeft om een ​​pindakaaskoekje te maken als het niet allemaal in één is – zacht, taai, pindakaas, zoet maar niet te zoet – en deze activeren gewoon alle dozen. En ik weet niet of je het hebt opgemerkt of niet, maar ik ben een beetje verliefd op pindakaas. Zeker als het erop aankomt Snoepgoed. Natuurlijk heb ik alle pindakaas-dingen gedaan, maar ik moest nog steeds het originele pindakaas-koekje perfectioneren. Tot nu.

Beste Superzachte Pindakaaskoekjes Eenvoudig Dessertrecept lazymodee.com

Ik overwoog om dit recept niet te delen en alles voor mezelf te houden. Maar toen dacht ik, hoe onbeleefd van mij, en zou jij dit ook niet willen doen? Ja, ja, dat zou je wel doen. Ik denk dat dit zo zacht is, zijn een paar dingen: de boter op kamertemperatuur, de droge ingrediënten toevoegen aan de natte, zachte behandeling van het deeg en, misschien wel het belangrijkste, niet gegratineerd bakken van het koekje.

Je moet naar deze slechteriken kijken als een havik. En – dit is ook belangrijk – haal ze van de bakplaat om ze na een minuut of twee af te koelen. Als je ze op de bakplaat laat, ga dan door met bakken. Dit is geen bueno. Kook ze te lang binnen of buiten de oven en je krijgt een hard, verdrietig koekje. Dan ben ik een triest koekje voor jou.

Beste Superzachte Pindakaaskoekjes Eenvoudig Dessertrecept lazymodee.com

Waarom brokkelen mijn koekjes af?

Dit is een geweldige vraag die mij veel wordt gesteld. (Het overkomt me vaker dan ik wil toegeven.) De belangrijkste reden waarom je een kruimelig koekje hebt, is omdat je te veel bloem hebt toegevoegd. U denkt misschien dat het deeg er te nat uitziet als u het mengt, dus denkt u: “Ik doe er gewoon een beetje bloem bij en zie.” Dit leidt echter alleen tot een kruimelig koekje.

Andere redenen waarom je een kruimelig koekje hebt, zijn omdat je margarine of een andere botervervanger hebt gebruikt of te lang hebt gekookt. Sorry, maar je kunt deze zachte, heerlijke koekjes gewoon niet krijgen zonder echte ongezouten boter te gebruiken. En je moet oppassen dat je ze niet te lang kookt – en dat staat daarna op het vel. Let op uw tijd en verwijder het een minuut of twee nadat het uit de oven is gekomen om het volledig af te koelen op een koelplateau. Wacht niet – ik beloof dat dit een belangrijke stap is.

Beste Superzachte Pindakaaskoekjes Eenvoudig Dessertrecept lazymodee.com

Welke andere desserts kan ik maken met deze zachte pindakaaskoekjes?

Goh, ik ben blij dat je die vraag hebt gesteld. Of ik neem tenminste aan dat je deze vraag wilt stellen. Omdat ik weet zodra ik een recept plan, heb ik al alle permutaties ervan in mijn hoofd. Waarom zou je stoppen bij een pindakaaskoekje als je:

 • Neem twee koekjes van gelijke grootte en voeg in het midden een bolletje softijs toe, wikkel ze in plasticfolie en vries ze in voor een perfecte boterham met pindakaas. Bijna elk ijs zou hier kunnen werken, vooral als het chocolade bevat.
 • Strooi pindakaaskoekjes op ijs met een beetje hete toffees, slagroom en een kers voor een heerlijke ijscoupe.
 • Gebruik het koekjesdeeg als basis voor een Pindakaas Cake. Kook het deeg echter eerst in de cakevorm en voeg dan de ingrediënten voor de cake toe (de ingrediënten zijn niet gebakken).
 • Voeg verkruimelde krakelingstukken, mini-chocoladestukjes (of beide!) Toe aan het deeg voor een zout-zoete combinatie.

Beste Superzachte Pindakaaskoekjes Eenvoudig Dessertrecept lazymodee.com

Wat mensen zeggen over deze beste superzachte pindakaaskoekjes

‘Dit zijn zonder twijfel de beste pindakaaskoekjes die ik ooit heb gemaakt. Ik heb drie batches in één weekend gemaakt! Ze zijn perfect zacht en dik. Mijn familie is er dol op, bedankt! 🙂‘- Anna

‘Je hebt 100% gelijk. Dit zijn de beste pindakaaskoekjes die ik ooit heb gehad! Zo heerlijk. Heel erg bedankt. Ik kan stoppen met zoeken. ‘- Meg

‘Mijn man heeft er een paar gedaan en die bleken geweldig, net als de jouwe. Bedankt voor het delen ❤️‘- Marissa

Beste Superzachte Pindakaaskoekjes Eenvoudig Dessertrecept lazymodee.com

Voorbereidingstijd: vijftien protocol

Totale tijd: 31 protocol

Porties: 24e Cookies

 • 1 1/2 kopjes Meel
 • 1 theelepel Bakpoeder
 • 1/4 theelepel Zout-
 • 3/4 Kop romige pindakaas
 • 1/2 Kop boter Kamertemperatuur
 • 3/4 Kop bruine suiker
 • 1/4 Kop Kristalsuiker (plus 2 eetlepels om te rollen)
 • 1 groot ei
 • 1 1/2 theelepel Vanille-extract
 • Verwarm de oven voor op 350 graden en vet een bakplaat of lijn licht in met een bakmat.
 • Klop bloem, bakpoeder en zout in een middelgrote kom. Aan de kant zetten.

 • Roer 2-3 minuten in een grote kom boter, pindakaas, bruine suiker en 1/4 kopje kristalsuiker tot ze licht en luchtig zijn. Meng het ei en de vanille erdoor.
 • Voeg droge ingrediënten toe aan natte ingrediënten en meng tot alles goed gemengd is (niet te veel mengen). Rol het deeg uit tot balletjes (twee koeklepels van normaal formaat of ongeveer 3 eetlepels, de balletjes moeten vrij groot zijn – dit is de sleutel tot een superzachte textuur!)

 • Rol koekjesdeegballen in de resterende 2 eetlepels suiker en plaats ze vervolgens 2 tot 3 inch uit elkaar op de bakplaat. Druk met een vork voorzichtig een kriskras patroon in elke biscuitdeegbal en duw de bal pas halverwege naar beneden.

 • Bak 8-9 minuten – NIET TE BAKKEN. De koekjes moeten net beginnen te kraken. Laat 1-2 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze op een koelplateau. Bewaren in een luchtdichte verpakking gedurende maximaal 5 dagen bij kamertemperatuur (ze zijn de zachtste op dag 1 en 2!).

Koekjesdeeg lichtjes aangepast van Ahead of Thyme.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten