Pecannotencake met gezouten karamel

Pecannotencake met gezouten karamel Gemaakt met een boterkorst, een taai middenstuk en een rijke karameltip. Zo’n leuke en heerlijke variant van de traditionele pecantaart en perfect voor de feestdagen!

Dit bericht is in samenwerking met Karo® Syrup. Alle meningen zijn van mij.

Gezouten Karamel Pecannoten Taartrepen Eenvoudig Zelfgemaakt Taart Recept | lazymodee.com

Dit is het seizoen voor ALLE lekkernijen, maar vooral het seizoen voor Taart. Als ik eerlijk ben, is mijn relatie met Pie ingewikkeld. Ik hou eigenlijk maar van een handvol taarten, en zelfs dan ben ik vrij zeker van de uitvoering. Elke laag – korst, vulling en topping – moet voldoen aan mijn eisen voor kieskeurige taarten, en dat is niet altijd gemakkelijk. Maar als het gaat om taartvariaties, ben ik veel vergevingsgezinder. En dat kan zijn omdat ik stiekem de wendingen en heruitvindingen verkies boven de originelen.

AFVAL.

Gezouten Karamel Pecannoten Taartrepen Eenvoudig Zelfgemaakt Taart Recept | lazymodee.com

Dat klopt. In mijn hart ben ik echt een taart Bar Een soort meisje en ik denk dat het afhangt van de lagen waar we het eerder over hadden. Ik heb het gevoel dat er meer ruimte is voor manipulatie in een reep en vooral betere verhoudingen van korst tot vulling tot topping. Want als het erop aankomt, geniet ik net zoveel van de korst en de topping als de vulling, en een “traditionele” cake heeft de neiging veel vulling te hebben en niet heel veel korst en topping. Echt jammer. Door een cake in een reep te veranderen, worden herstelacties verholpen die onmiddellijk optreden, en wat er nog over is, is even lekker en gemakkelijk, om nog maar te zwijgen van het voordeel van het voeden van het publiek dat gepaard gaat met iets staafvormig.

Dit alles zeggend, ik zal je helpen de kunst onder de knie te krijgen van het veranderen van je favoriete pecantaart in een bar, en je zult snel zeggen – waar? WAAR in de wereld zijn pecannoten al mijn hele leven?

Gezouten Karamel Pecannoten Taartrepen Eenvoudig Zelfgemaakt Taart Recept | lazymodee.com

Hoe maak je gezouten karamel pecannotenrepen?

Pecantaartrepen zijn gemakkelijk te maken met drie eenvoudige lagen – een boterkorst, een taai pecannotencentrum en natuurlijk de zoete en zoute karamelregen. Begin met het maken van de korst met boter, bruine suiker, poedersuiker, bloem en zout. Mix tot gecombineerd, pers in een jelly roll pan en bak 10 minuten.

Maak vervolgens de vulling met een paar eieren, wat suiker, boter, vanille, gehakte pecannoten (natuurlijk) en het hoofdingrediënt voor een werkelijk spectaculaire hoeveelheid kauwsnoepjes: Karo® siroop. Ze maken deze fles van goedheid sinds 1902 en het is gemakkelijk te begrijpen waarom het bekend staat om zijn gebruik als het belangrijkste ingrediënt in pecantaart. Je kunt licht of donker gebruiken, maar Karo®-siroop is erg belangrijk om de taaie, kleverige middelste laag van je cakevormen perfect te houden voor de korst en topping. Roer alles door elkaar, giet het op de korst en bak nog eens 25 tot 30 minuten tot het midden hard wordt.

Gezouten Karamel Pecannoten Taartrepen Eenvoudig Zelfgemaakt Taart Recept | lazymodee.com

De laatste stap is om ze volledig te laten afkoelen (zo belangrijk dat ze niet uit elkaar vallen wanneer ze in repen breken!) Voordat je de langverwachte gezouten karamel-topping toevoegt. U kunt zeker uw eigen gezouten karamelsaus maken of karamelijs en een flinke snuf zeezoutvlokken gebruiken om tijd te besparen.

En dat is alles wat ze schreef! Dat is echt alles wat nodig is, zonder de staven in vierkanten of rechthoeken te snijden, op servetten of kleine dessertborden te serveren en de gezichten van uw gasten met plezier te verlichten terwijl u graaft in het extra grote stuk dat u specifiek hebt opgeslagen voor de kok. (Ze waren misschien ongelooflijk gemakkelijk te doen, maar je hebt het voetenwerk gedaan, je hebt het verdiend!)

Gezouten Karamel Pecannoten Taartrepen Eenvoudig Zelfgemaakt Taart Recept | lazymodee.com

Met de hulp van Karo® siroop zullen deze schoonheden deze feestdagen de ster zijn van uw bijeenkomsten en speciale bijeenkomsten!

Gezouten Karamel Pecannoten Taartrepen Eenvoudig Zelfgemaakt Taart Recept | lazymodee.com

Pecannotencake met gezouten karamel

Cue Karamel, vakantie, pecannoten, cake

Voor de korst

 • 1e Beker Boter, zacht
 • 2/3 Beker bruine suiker
 • 1/3 Beker Poedersuiker
 • 2 2/3 Beker Meel
 • 1/4 Theelepel Zout

Vullen

 • 4e Grote eieren
 • 1 1/2 Bekers Controleer Siroop
 • 1 1/2 Bekers Suiker
 • 3e Eetlepels gesmolten boter
 • 1 1/2 Theelepel Vanille-extract
 • 2 1/2 Bekers grof gesneden pecannoten

Topping

 • 1/3 Beker Karamelsaus
 • grof zeezout

Bereid de korst voor

 • Verwarm de oven voor op 350 °. Bekleed een 9 x 13 inch pan met folie en vet in met kookspray. Meng de boter, bruine suiker en poedersuiker in een grote kom. Voeg bloem en zout toe en meng tot gecombineerd. Druk stevig in de voorbereide pan. Bak 10 minuten.

Bereid de vulling voor

 • Terwijl de korst aan het bakken is, combineert u eieren, diamantsiroop, suiker, gesmolten boter en vanille in een grote kom. Goed mengen. Roer de pecannoten erdoor. Giet over de korst, verdeel gelijkmatig en keer terug naar de oven om te bakken tot de randen stevig zijn en het midden ook stolt. Laat het volledig afkoelen voordat je de folievoering uit de pan tilt en in repen snijdt.

 • Besprenkel de repen met karamelsaus en bestrooi ze met zeezout. Serveer onmiddellijk of bewaar maximaal drie dagen in een luchtdichte verpakking.

Art

Ersten Kommentar schreiben

Antworten