5 geheimen voor het kweken van heerlijke courgette op het balkon of in je tuin

Courgette is een van de meest populaire groenten die we in het voorjaar in onze tuin planten en in de zomer oogsten. Courgette behoort tot dezelfde plantenfamilie als komkommer, Meloen en Watermeloen. Courgette kweken wordt als vrij eenvoudig beschouwd en we raden het ten zeerste aan voor beginners omdat we zelfs courgette kunnen kweken in potten op ons balkon als we geen tuin hebben. Courgette wordt gekookt, geroosterd en gebakken en is een belangrijk ingrediënt in veel populaire zomerrecepten zoals pompoentaart, briam en vulling. Het is vermeldenswaard dat courgette een aanzienlijke voedingswaarde heeft omdat het veel vezels, kalium, calcium en foliumzuur bevat. Laten we dus eens kijken welke zorg er nodig is om courgette te kweken en te genieten van de lekkerste en knapperige courgette uit de tuin in onze keuken.

Welke tijd van het jaar en hoe planten we courgette in onze tuin?

Vroege courgette planten wordt uitgevoerd in het vroege voorjaar met kant-en-klare planten die we hebben verkregen van een kleuterschool of die we aan het einde van de winter in een speciaal bed klaarmaken. Als we in het late voorjaar courgette willen kweken, kunnen we het pompoenzaad direct in de grond planten, omdat de bodemtemperatuur gedurende deze tijd geschikt is om het zaad te laten ontkiemen. Voordat u de jonge courgette planten in de grond plant, moet u organische stoffen opnemen in de vorm van compost, Gier en organische mest op de plantplaatsen voor verrijking van nutriënten. Bij het verplanten van jonge courgette planten vermijden we dichte aanplant om een ​​betere ventilatie en verlichting van de planten te bereiken en zo de kans op het ontwikkelen van schimmel- en entomologische ziekten te verkleinen. De ideale plantafstanden voor courgette zijn tussen 70 en 100 cm tussen de plantplaatsen en tussen 100 en 140 cm tussen de plantlijnen.

Hoe vaak moet je de courgette water geven?

Courgette is relatief waterintensief om een ​​goede groei, belangrijk fruit en een rijke productie te bereiken. In het bijzonder moet courgette in het voorjaar elke twee dagen en in de zomer elke dag worden bewaterd om de grond vochtig te houden. Een geschikt irrigatiesysteem voor het besproeien van courgette is het druppelirrigatiesysteem, dat efficiënter, zuiniger en milieuvriendelijker is. Overmatig water geven, evenals het bevochtigen van de courgettebladeren bij het water geven, draagt ​​bij aan schimmelziekten zoals meeldauw.

Welke meststof heb je nodig om courgette te laten groeien?

Bemesting is een belangrijk gewas voor courgette omdat het meerdere voedingsstoffen nodig heeft. We voegen elke 20 dagen een volledige organische meststof (met stikstof, fosfor en kalium) toe aan onze courgette om vitaliteit, plantengroei, bloei en fruitproductie te bevorderen. Opgemerkt moet worden dat overmatige stikstofbemesting een negatieve bijdrage levert aan de vorming van courgette en de gevoeligheid voor de ontwikkeling van schimmelziekten veroorzaakt.

Hoe gaan we om met ziekten en insecten uit de pompoenteelt?

Voor de ecologische gewasbescherming van courgetteWe wrijven de wortels en de bladeren met zwavel om te beschermen tegen schimmelziekten zoals meeldauw en kwartel. Courgette-bladeren kunnen ook worden bestoven met thiochalcin, hoewel voorzichtigheid geboden is bij het toedienen van fytotoxiciteit tijdens de bloei, zoals bij andere courgette (komkommer, meloen, watermeloen). Om onze courgette te beschermen tegen insecten die ze infecteren, gebruiken we een organisch preparaat gemaakt van kaliumzouten van vetzuren, die we verkrijgen bij landbouwwinkels. Als alternatief kunt u de planten elke week besproeien met een geïmproviseerde voorbereiding, die we oplossen door een eetlepel geraspte groene zeep en een eetlepel alcohol op te lossen in een liter water. Zo voorkomen we de bladluis (bladluis) en meeldauw, die de courgettebladeren infecteert en karakteristieke honingdauw produceert.

En nog een laatste geheim over het kweken van courgette

De courgette Het oogsten begint meestal 2 maanden na het planten en duurt 2-3 maanden afhankelijk van de variëteit van courgette, planttijd en ziekteresistentie. De courgette is klaar om te worden gesneden als hij 10-15 cm lang is en moet worden afgesneden met een stuk van de voet om het gedurende een langere periode fris en koel te houden. Omdat de courgettevruchten erg snel groeien, vooral in de zomer, moet de oogst minstens om de twee dagen ‘s ochtends worden gedaan, zodat we kunnen genieten van koel en knapperig fruit.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten