Basilicum: een prachtige plant met een fantastisch aroma en gunstige eigenschappen in je pot en tuin

Wanneer we de basilicum snoeien, snoeien we hem vaak door een paar blaadjes uit de scheuten te snijden om hem te bewaren Compacte vorm. Het is belangrijk om de basilicumbloemen te verwijderen zodra ze zich in de zomer vormen om een ​​verlenging van hun levensduur te garanderen en om te voorkomen dat de plant verzwakt. De basilicum groeit heel gemakkelijk door zowel zaden als stekken. We kunnen nieuwe basilicumplanten creëren door een kleine tak van 10 cm lang te knippen. Nadat we het in water hebben gelegd, laten we het op een koele, lichte plaats achter. Na 2-3 weken nadat het wortel heeft geschoten, kunnen we het in een pot verplanten.

Welke bemesting heeft de basilicum nodig?

We slikken elke maand organische meststoffen in de grond om de groei van basilicumbladeren, die rijk zijn aan stikstof en magnesium, te verbeteren. We vermijden in augustus de basilicum te bemesten vanwege de hitte en de koude wintermaanden. Gedurende deze maanden kunnen we een oplossing van zeewier toevoegen om onze planten te versterken en hen te helpen omgaan met ongunstige omstandigheden.

Hoe beschermen we de basilicum tegen insecten en ziekten?

Om insecten te behandelen die basilicum infecteren, spuiten we wekelijks een geïmproviseerd ecologisch preparaat, dat we maken door een eetlepel geraspte groene zeep op te lossen in een liter water. Op deze manier voorkomen we dat de royal jelly uit de meligra en de bloem lekt. Voor een uitgebreidere besmetting kunnen we ecologische preparaten van kaliumzouten verkrijgen bij agrarische winkels. Onder omstandigheden van overmatig vocht ontwikkelen zich schimmelwortelziekten die geleidelijke rot veroorzaken, evenals delen van de stengel en bladeren van de basilicum. Om wortelziekten te behandelen, los 1 theelepel blauwe steen (ijzersulfaat) op in een liter water en geef onze planten water.

En enkele geheimen over basilicum

Basil wordt samen met gekweekt Goudsbloem in de moestuin, onder onze groenten, vanwege zijn insectenwerende eigenschappen. De gemeenschappelijke teelt van groenten met basilicum in het kader van ecologische gewasbescherming wordt al tientallen jaren beoefend op basis van waarnemingen van traditionele producenten.

De basiliek van de berg Athos heeft een meerjarige groei die 2-3 meter kan bereiken en vereist een pilaar in een pot met hout bamboe Rietjes. Als de plant voldoende hoog is en vooral als het een aarden pot is, zorgen we ervoor dat hij op een vast punt aan de muur wordt bevestigd, want een harde wind kan hem wegwerpen!

Naast de schoonheid van onze tuin en de zeldzame geur, biedt deze prachtige plant ons ook gunstige eigenschappen. Volgens studies werkt basilicum bij verkoudheid en hoest. Het verbetert het immuunsysteem en wordt beschouwd als een antisepticum dat het lichaam helpt infecties te bestrijden. Het is tonisch, versterkt de zenuwen, verlicht angst en verbetert het geheugen. Handige pijnstiller bij hoofdpijn en migraine. Het is ook ontspannend voor de maag, vergemakkelijkt de spijsvertering en verlicht de spijsvertering.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten