Dipladenia, de geweldige Braziliaanse jasmijn in je pot en tuin

Dipladenia is een Klimmen Wintergroene plant, die wordt gekenmerkt door snelle groei, lang en smal en lichtgroen blad en indrukwekkende bloemen in de kleuren rood, fuchsia, roze en wit. De bloemen van de Dipladenia zijn niet zo geurig als die van de Jasmine, maar ze hebben een heel speciale trompetvorm waarbij hun randen iets naar buiten buigen.

Wanneer? Dipladenia Bloei en hoe lang duurt het?

Dipladenia heeft een lange bloeiperiode die duurt van juni tot oktober. Het is een ideale keuze voor tuiniers om een ​​hek of pergola in de tuin, in de tuin en op het balkon te versieren. Dipladenia kan gecombineerd worden met andere klimplanten zoals de kroon en het rhizosperm om prachtige bloemstukken te krijgen.

Waar zijn de juiste voorwaarden voor Dipladenia gedijen?

Dipladenia geeft de voorkeur aan schaduwrijke en halfschaduwrijke plaatsen omdat de intense zomerzon de bladeren verstoort en brandwonden veroorzaakt. Echter, Dipladenia houdt van warmte en dit wordt weerspiegeld in de intense bloei in de zomer. Speciaal Dipladenia heeft een continue en aanhoudende bloei zolang de nachttemperatuur hoger is dan 10 ° C. Dipladenia is zeer gevoelig voor lage temperaturen en vriest bij 0 ° C. Wat betreft het juiste bodemsubstraat gedijt het goed in diepe, rijke en goed doorlatende bodems. Als de tweedekker in een pot wordt geplant, heeft hij plantgrond nodig die rijk is aan voedingsstoffen en pearliet.

Welke zorg voor irrigatie en bemesting doet Dipladenia nodig hebben?

Dipladenia vereist in de zomer om de 2-3 dagen voldoende en frequent water om een ​​overvloedige bloei te bereiken, zowel in een pot als in de grond. Voor bemesting voegen we één keer per maand van de lente tot de herfst een complete wateroplosbare meststof toe, terwijl de toevoeging van ijzer- en magnesiummeststoffen de vergroening van de bladeren versterkt.

Wanneer is Dipladenia besneden en hoe vermenigvuldigt het zich?

De beste tijd om te snoeien Dipladenia is aan het einde van de winter, na de laatste nachtvorst. We maken ook een lichte verdunning van de droge takken en bloemen van de vroege herfst Dipladenia. Verspreiding van Dipladeniawordt voornamelijk gemaakt door stekken, door zaden, maar ook door het verdelen van de wortels.

En een geheim voor hen Dipladenia

De oorspronkelijke inwoner Dipladeniawerd ontdekt aan het einde van de 19e eeuw in de bergen bij Rio de Janeiro, Brazilië, met lichtroze bloemen. Daarom Dipladenia is ook bekend als Braziliaans Jasmine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ersten Kommentar schreiben

Antworten