Hoe paprika’s in een pot te laten groeien

Vandaag laten we u zien hoe u dit moet doen Groei paprika’s in een pot! Paprika’s kweken is supergemakkelijk, zelfs als dit je eerste is Tuinieren Project u zult geen probleem hebben om succesvol te zijn. Paprika’s kweken is ook leuk (vooral in potten!). Wanneer de planten hun groente knapperig gaan produceren, ziet het er absoluut prachtig uit.

WEER:
Paprika’s geven de voorkeur aan warme streken. In tropische gebieden zijn het vaste planten met een korte levensduur, terwijl gebieden met koude temperaturen jaarlijks zijn.

OOGSTTIJD:
Paprika’s moeten binnen 60-90 dagen na verplanten klaar zijn om te oogsten.

ZADEN OF PLANTEN?
Als je nieuw bent TuinierenWe raden je zeker aan om je paprikaplant te kweken uit een bestaande zaailing die je bij je plaatselijke kwekerij kunt kopen. Als je een ervaren tuinman bent, kun je beginnen met het kweken van je peperplanten uit zaden, hoewel dit iets moeilijker is.

KIES EEN POT:
Zorg er bij het kiezen van een pot voor het planten van uw paprika’s voor dat ze minimaal 10 tot 12 inch breed en diep zijn en dat de pot op de juiste manier wordt geleegd. Je kunt 2-3 soorten kleine planten in een pot planten. Als u echter grote paprika’s plant, plant u één plant per pot.

REPRODUCTIE:
Probeer bij het kiezen van zaden biologische zaden van hoge kwaliteit te kopen. Als je je paprikaplant uit zaden wilt laten groeien, moet dit het beste zaad zijn dat je kunt krijgen.

  • Vul kleine potten of zaailingscontainers met gemengde zaaigrond.
  • Zaai 2 zaden in elke kamer van ongeveer 2-3 cm diep.
  • Start de zaden 6-10 weken voor de datum van de laatste nachtvorst. In subtropische en tropische klimaten kunt u het zaad op elk moment starten, behalve in de volle en hete zomer.
  • Afhankelijk van de weersomstandigheden en zaadkwaliteit ontkiemen ze binnen 1-3 weken.
  • Als ze eenmaal zijn gekiemd, snijd je zwakke planten weg en laat je er maar één in elke kamer.
  • Zodra de zaailingen twee echte bladeren hebben, kunnen ze in de potten worden geplant.

TRANSPLANTATIE:
Laat de paprika-plant voor het verplanten twee echte bladeren produceren.
Overplanten in een grote pot, minimaal 10-12 cm diep en breed.
Vul de pot voor ongeveer 80% met gemengde aarde die rijk is aan biologisch.
Plaats je paprikaplant in het midden en bedek de pot met de rest van de aarde, net tot aan de onderkant van de plant.
Je kunt ook mest of compost toevoegen om de groei te versnellen.

PAS OP UW BRUIN PEPERSYSTEEM
Zon: Planten met paprika houden van zon en warmte. Zet ze daarom op een zonnige plek waar de zon minimaal 6 uur schijnt.
Temperatuur: Paprika’s zijn bestand tegen temperaturen tot 95 ° F en tot 50 ° F. De ideale temperatuur voor groei is tussen 70 en 90 ° F.
Irrigatie: Geef uw paprikaplant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is. Geef de bladeren ook geen water, alleen de basis van de plant, omdat de bladeren van de paprika’s schimmelinfecties kunnen ontwikkelen als ze worden bewaterd.
Bevruchting: Peperplanten worden zwaar gevoerd zoals tomatenplanten. Dus als je een gezonde plant wilt, bemest dan elke 15 dagen. Geef je peperplant tomatenmest en geef hem elke maand compost of mestthee.
Drukken en trimmen: Een snee is niet nodig, maar als je de scheuten regelmatig knijpt, wordt je plant weelderiger.
Vernietigde bloemenverwijdering: Het is erg belangrijk om de verdorde bloemen te verwijderen als ze heel vroeg groeien. Dit zorgt voor een gezonde en snelle groei van uw plant. Je wilt paprika’s laten groeien en geen bloemen.
Ondersteuning: Als je peperplant groeit, heeft hij misschien ondersteuning nodig! Plant een paar staken op de grond en wikkel de bovenste stengel eromheen met stroken.
Oogst: Je peperplant moet ongeveer 60-90 dagen na het verplanten klaar zijn om te oogsten. Je kunt ze in het groen kiezen of verwachten dat ze geel, oranje of rood zijn.

over: