Pelargonium graveolens: een plant met aromatische en helende eigenschappen op uw balkon en tuin

De Pelargonium graveolens is een meerjarige, kruidachtige, groenblijvende plant die veel voorkomt op binnenplaatsen, tuinen en balkons. Dit komt omdat het gemakkelijk te planten is, duurzaam is en niet zo vaak hoeft te worden bewaterd als andere planten – wat nodig is, is een frequentere blootstelling aan de zon.

De oorsprong is afkomstig uit Zuid-Afrika en is gerelateerd aan de geranium – Een nadere blik op hun uiterlijk laat ons niet twijfelen. De bladeren zijn “tipachtig”, terwijl ze in het voorjaar en de zomer zeer mooie paarse (maar ook witte) bloemen vertonen.

Dat is de grote hoofdstad van de Pelargonium graveolens intens aroma dat de bladeren uitstoten – zolang we ze een beetje wrijven en hun heerlijke aroma onze zintuigen vult.

Basistips:

– Het wordt op dezelfde manier gesnoeid als geranium: we gebruiken kleine snoeischaren om de zieke takken en gedroogde bladeren te verwijderen om ze te verjongen.

– – Geen dagelijkse watergift nodig. We moeten het ongeveer twee keer per week “goed” in de pot gieten.

– Het is heel gemakkelijk te planten: we verwijderen eenvoudig een tak zonder bloemen erop en drukken een beetje op de onderkant met een steen en planten deze in de pot of de grond.

– Het wordt beschouwd als de ideale plant voor het ophangen van potten. Het groeit heel snel en de takken met de puntblaadjes hangen naar beneden en creëren een heel mooi plaatje.

– Pelargonium graveolens wordt het meest gebruikt voor de productie van likeuren, in lepelsnoepjes en in Turkse delicatessen.

– Er wordt aangenomen dat het genezende eigenschappen heeft als kruid

Er wordt daarom aangenomen dat het afkooksel van pelargonium graveolens ontspannende eigenschappen heeft en misselijkheid en migraine verlicht.

Ten slotte kunnen de Pelargonium graveolens ook dienen als een uitstekend natuurlijk insectenwerend middel.

Om dit te doen, doe je 50 gram Pelargonium graveolens in een halve liter 40e alcohol en laat je het 10-12 dagen op een donkere plaats staan ​​- totdat de bladeren smelten. Zeef vervolgens met een zeef en voeg, als het aroma erg sterk is, gewoon een beetje gedestilleerd water toe. Als ons natuurlijke insectenwerende middel klaar is, laten we een paar druppels op ramen, vensterbanken en lampen vallen – voordat we ze aansteken.

over: