Spinazie: geheimen voor het kweken van de favoriete groenten van Popeye voor in je potten of in de tuin

Spinazie: geheimen voor het kweken van de favoriete groenten van Popeye voor in je potten of in de tuin

Spinazie is een van de gezondste bladeren Groenten We groeien in een tuin en pot, vooral in de herfst en winter. Er zijn natuurlijk spinaziesoorten die gedijen in de lente en de zomer, zodat we het hele jaar door kunnen genieten van de delicate bladeren. Spinazie is een van de eenvoudigste groenteplanten naast sla, daarom raden we het ten zeerste aan voor beginners. Spinazie met een hoog gehalte aan voedingsstoffen is rijk aan vitamines en antioxidanten die de afweer van ons lichaam beschermen. De bekendste soorten spinazie zijn de traditionele doornige spinazie door het doornige zaadje, dat goed groeit en een zeer robuuste variëteit is. Een bekende variëteit is de productieve Virofly-variëteit met donkergroen blad, die in de herfst oogst. Laten we dus spinazieplanten planten om verse bladeren te gebruiken in salades, cakes en natuurlijk de lekkerste spinazie rijst.

Beschrijving

Het is een eenjarige of tweejarige plant met weinig groei. De bladeren zijn glad en dik en hun vorming bij de scheut is dicht. De kleur van de bladeren is diepgroen.

Positie

Geschikte gebieden zijn de zonnige, maar het kan ook in halfschaduw groeien.

Temperatuur

Het gedijt in milde klimaten. De temperatuur geschikt voor de groei is 16 ° C en 18 ° C. Hij houdt niet van hitte, droogte en vorst, maar is bestand tegen -7 ° C.

Verdieping

Het geeft de voorkeur aan zandgronden met een goede vruchtbaarheid. De pH moet tussen 6 en 7,5 punten liggen.

Bemesting

Voordat u spinazie kweekt, is het raadzaam om de grond te verrijken met stikstofmest, omdat hiervoor stikstof nodig is.

Planten

Je kunt spinazie planten waar je maar wilt, in de tuin, in bloembedden, in potten, zolang het maar diep is zodat het kan groeien.

Hoe spinazie groeien in een pot op het balkon?

Als we geen tuin hebben, planten we spinazie in een pot op ons balkon. Spinazie kweken in een pot is niet erg moeilijk, zolang we in de herfst liever een balkon hebben met een zuid- of west-oriëntatie en in het voorjaar een oost-oriëntatie. Voor het verplanten gebruiken we lage potten en plantenbakken met een diepte van 20 tot 30 cm, omdat spinazie een wortelstelsel heeft dat aan de oppervlakte blijft. Wij leveren groentegrond die geschikt is voor het telen van groenten en verrijkt met voedingsstoffen. Het is belangrijk om een ​​dun laagje grind op de bodem van de pot te leggen om het overtollige water gemakkelijker te kunnen verwijderen.

Zaaitijd

Om te voorkomen dat de spinazie vroegtijdig gaat bloeien, moeten we deze zaaien:

  • Als we een milde winter hebben, wordt er gezaaid in augustus of september tot februari.
  • Als we een strenge winter hebben, wordt er gezaaid in het vroege voorjaar en de late zomer of vroege herfst. We zaaien nooit tussen de twee intervallen.

Afstanden zaaien

Voor kwaliteitsproductie moeten de afstanden tot de plantlijnen 25-40 cm zijn en de planten 5-10 cm uit elkaar.

Irrigatie

Spinazie moet tijdens het zaaien en gedurende het groeiseizoen vaak worden bewaterd om een ​​hoogwaardige productie te bereiken.

Oogst

Voor rijpe bladeren die bedoeld zijn om te koken, oogst 40-60 dagen na het zaaien
Snijd jonge blaadjes voor salade zo mals en klein mogelijk.

Vijanden en ziekten

Valse meeldauw, bladluizen, verwelkende fusarium en duizeligheid kunnen worden aangetast.

Nutritionele voordelen

We weten allemaal dat Popeye spinazie consumeerde om het kracht te geven. Spinazie is rijk aan voedingsstoffen, bevat vitamine A, C en K. Het bevat ook mangaan, magnesium, ijzer en foliumzuur. Er wordt aangenomen dat het het lichaam helpt door:
Osteoporose
– hart- en vaatziekten
– artritis
– colorectale kanker

En nog een laatste geheim over spinazie
Wat betreft de mogelijkheden om ze samen te kweken, kan spinazie heel harmonieus groeien met selderij. Ui en Knoflook en geef ons een uitstekende productie.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten