Verticaal tuinieren – bloeiende tuinen in het land. Constructies, tips, aanbevelingen

Verticaal tuinieren is inderdaad een tuin: dit zijn bomen en struiken die op het terrein zijn geplant. Ze kunnen niet alleen een nuttige maar ook een decoratieve functie vervullen. Heggen, elementen van de tuin, zijn al besproken. Laten we het nu hebben over andere aanplantingen.

Het planten van bomen en struiken begint nadat alle bouwconstructies op de site zijn voltooid. Het ontwerp van de tuin en de keuze van de planten worden bepaald door de algemene stijl. Op een regelmatig aangelegde site worden gesnoeide heggen en strikte lanen geïnstalleerd. Op een landschappelijke locatie verdienen schilderachtige groepen bomen en struiken de voorkeur.

Structurele pasvorm

In het begin moet de tuin worden gebouwd met structuurplanten. Structurele (of skeletachtige) aanplantingen zijn grote plantenobjecten in de tuin. U moet het ontwerp en de lijnen van de architectonische ontwerpen van de site voortzetten. Dit omvat geknipte groene heggen, gevormde bomen en levende muren.

Extra verticaal tuinieren

Met verticaal tuinierenIn tegenstelling tot horizontaal groeien de planten niet op de grond, maar op verschillende soorten wanden en steunen die verticaal zijn opgesteld. Verticaal tuinieren wordt gebruikt als decoratief element in het ontwerpom muren en hekken te versieren en schaduwrijke hoeken te creëren.

Selectie van planten voor verticaal tuinieren

De bepalende voorwaarde voor de selectie van planten moet de locatie van de groene muren zijn ten opzichte van de windstreken. Blauweregen, Clematis, grootbloemige magnolia, rododendron, Kamperfoelie, Klimroos zal aan de zuidkant groeien. Aan de noordkant zijn er druiven, Japanse kweepeer, klimop, kleinbladige jasmijn en camelia.

Planten planten

Planten die worden gebruikt voor verticaal tuinieren hebben een goede, vruchtbare grond nodig.
Op een gepland punt worden groeven gegraven tot een diepte van 50 cm. Als de pasvorm uit één rij bestaat, moet de groef 40 cm breed zijn. De breedte van de groeven met dubbele rijpassing moet 50-60 cm zijn.

Vervaardiging van steunen

Verschillende soorten steunen worden gebruikt om muren en hekken te ontwerpen.
Rechte draad. Aan de muur zitten schroeven met ringen of speciale oogjes, waartussen een draad is gespannen, die het beste bedekt is met plastic.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten