Aquarel tafelgerei

Als je geen zin hebt in steriele gerechten, zul je deze DIY geweldig vinden. We laten u zien hoe u eenvoudig uw eigen hoogwaardige gerechten kunt ontwerpen en van uw tafelsetting een onvergetelijke blikvanger kunt maken.

Zelfs als het er niet zo uitziet, komt de lente dichterbij. We kunnen nauwelijks wachten tot de bewolkte wolken uit de lucht verdwijnen en we kunnen onze overgangsjassen dragen. De verwachting van warme temperaturen neemt toe en we maken al plannen voor onze volgende vakantie aan zee. Voor onze nieuwste DIY zijn we geïnspireerd door het prachtige Griekenland. De donkerblauwe zee en de witte gebouwen à la Santorini vormen de sjabloon voor ons patroon, dat we met porseleinverf op de witte schalen hebben geschilderd.

Aquarel servies mok


Materiaal

♡ Witte IKEA gerechten naar keuze

♡ Porselein kleuren

♡ borstel

♡ water


Aquarel serviesgoed

Zo werkt het

Eerst heb je een pad nodig die je werkgebied beschermt. U kunt het beste een plastic onderlaag onder de papieren handdoeken leggen, die u indien nodig gemakkelijk kunt afwassen.
Als basis poets je wat puur water op je vaat. Op deze manier kunnen de porseleinkleuren beter verdeeld worden en krijg je het trendy aquarel effect.

Aquarel servies spatten van kleur

Vervolgens druppelt u een beetje porseleinverf op de watervlekken en mengt u alles met de kwast.

Dep op aquarel gerechten

Je blijft dus doorgaan tot je het gewenste patroon hebt bereikt. We hebben twee verschillende tinten blauw gebruikt om meer diepte toe te voegen aan ons patroon, dat naar verluidt doet denken aan oceaangolven.

Dep nog meer kleur op aquarel gerechten

Aquarel tafelgerei werkplek

Als je op sommige plaatsen te veel verf hebt gebruikt, kun je het gebied gemakkelijk losmaken door hard te blazen – op deze manier verspreiden de waterkleuren zich een beetje beter. Als je klaar bent, kun je de geverfde gerechten drie dagen aan de lucht laten drogen of een half uur in de oven (niet voorverwarmd) op 160 graden bakken.

Aquarel borden en bestek

U krijgt dus een stukje vakantie binnen uw eigen vier muren en kunt de saaie lentedagen trotseren. Als nobel hoogtepunt ziet het vergulde bestek er bijzonder mooi uit en is het ideaal als decoratie in strandhuisstijl.

Aquarel servies gedekte tafel

We hopen dat je geniet van knutselen! 😉

Ersten Kommentar schreiben

Antworten