Hangende tuinen met SnapPap

SnapPap is veganistisch leer dat kan worden genaaid en gewassen in de wasmachine. Het is lederlook papier gemaakt van cellulose en latex. Uit het boek van oprichter Simon Hönnebeck hebben we gekozen voor een kleine zomerse hangende vaas DIY waarmee je niet alleen je appartement kunt verfraaien!

We leerden SnapPap kennen op de h + h vakbeurs in Keulen. Op de door wol gedomineerde tentoonstelling konden we niet anders dan het vegan leer van dichtbij bekijken. Het gevoel van papier valt niet te ontkennen, maar het uiterlijk ligt vrij dicht bij de structuur van leer! Het is supergemakkelijk om mee te werken en kan veel weerstaan.

Materiaal voor de hangende vaas

Hangende vaas – wat je nodig hebt:

  • 3 SnapPap-strips van 2 cm breed
  • Vaartuig
  • Oogje, diameter 8 mm
  • Snijder
  • Houtlijm
  • Pen
  • Eyelet tang
  • Liniaal

Knip drie strips van twee centimeter breed uit de SnapPap. Dit kunt u het beste doen met een snijmachine. Maar ook met de schaar is het geen probleem.

Drie stroken van de hangende vaas

Leg twee van de drie stroken op elkaar en vouw ze dubbel. Markeert de helft met een sterke vouw.

Twee stroken van de hangende vaas zijn in het midden gevouwen en gevouwen

Plaats de twee stroken zo dat de twee vouwen haaks op elkaar staan. Lijm beide stroken aan elkaar met houtlijm en weeg het gelijmde gebied af met een paar boeken.

Twee stroken van de hangende vaas zijn aan elkaar gelijmd

Bepaal ondertussen de omtrek van het vaartuig. Leg de overgebleven strook rond de pot op de gewenste locatie, laat hem drie centimeter overlappen en snijd het teveel af.

Doe een riempje om de hangende vaas en knip het overtollige af

De lijm is nu opgedroogd. Plaats de pot aan het kruis en plaats de eerder aangepaste strip rond de pot. Bevestig het met plakband voor de volgende stappen. Beweeg nu de eerste van de vier stroken omhoog en markeer het punt waarop de strook de ring raakt.

De overlappende delen van de hangende vaas zijn gemarkeerd

Snijdt langs de lijnen met een snijder en draait de gemarkeerde kant naar binnen. De potloodlijnen zijn niet meer zichtbaar. Rijg vervolgens het middelste deel van de vaas door de insnijdingen en plaats de vaas precies in het midden. Ze tilt het graag op om te zien of alles recht is. Plak nu de middenstrip met superlijm en wacht een paar minuten. Leid nu de vier stroken recht omhoog en zet ze vast met een oogje.

De bovenste stroken van de hangende vaas worden met een oogje vastgezet en het teveel wordt afgesneden

Nu is het tijd om te decoreren! Vind je favoriete bloemen en zet ze met een beetje water in de vaas. Maak je geen zorgen, het oogje kan veel weerstaan!

Hangende vaas met drie boerenrozen

Meer inspiratie vind je op Pinterest:

Ersten Kommentar schreiben

Antworten