Lantaarns van blikjes

Bent u op zoek naar iets decoratiefs dat tijdens de winterdagen een beetje licht en gezelligheid in uw vier muren brengt? Kaarslicht vult de kamer met leven en laat ons het groezelige weer buiten vergeten. De DIY van vandaag gaat erover upcycling. Hoe kunnen we iets dat we normaal weggooien en onbruikbaar vinden veranderen in een mooie interieurupgrade voor ons huis? Neem een ​​lege Blikjedie mooi zijn met weinig materialen en weinig moeite Lantaarns om verliefd op te worden worden hergebruikt. In de winter kunnen we gebruik maken van de gezellige lichtbron in onze woonkamer mooi decoreren en geniet van het mooie lichtspel. Maar ook in de zomer zijn de lantaarns perfect als zoete decoratie op het terras of balkon.

Afgewerkte lantaarns uit blikjes

Je hebt nodig voor de lantaarns:

♡ blikje

♡ spijker

♡ Hamer

♡ acrylverf

Materialen voor de lantaarns

Zo werkt het:

In de eerste stap bedenk je welke motieven je blikjes moeten versieren. Moeten het symbolen, patronen of een korte belettering zijn? Er zijn geen grenzen aan creativiteit en je kunt creatief worden volgens jouw ideeën. De kleine blikjes zijn ook ideaal als kleine Souvenir of Verjaardagscadeaudoor bijvoorbeeld achter de naam van het jarige kind aan te jagen. Als je eenmaal een motief hebt bedacht, kun je het gemakkelijk met een waterdichte pen beschilderen, zodat het in de volgende stap een beetje gemakkelijker is om het motief met de nagel te implementeren.

Verf het motief op de lantaarn

Nu worden spijker en hamer gebruikt. Met de spijker ga je langs de lijn en hamer je voorzichtig de gaten in het blikje. U kunt zelf de afstanden bepalen en beslissen afhankelijk van het motief. Als je spijkers van verschillende diktes gebruikt, kun je ook een spannend patroon creëren en de lantaarn helderder of donkerder laten schijnen. Als stabilisator stop je een houten strip in het blik.

Zet het blik op de houten strip

Bent u tevreden over het motief, dan kunt u nu gemakkelijk de resterende lijnen met nagellakremover afvegen. In de laatste stap geef je de blikken een mooie verflaag met een mooie acrylvernis. De blikken spuit je het beste in een kartonnen doos zodat er niets misgaat.

Veeg lijnen weg met nagellakverwijderaar

Spuitbussen met acrylverf

Zodra het handmatige werk klaar is, kun je je gevoeligheid uitpakken, de kleine lantaarns versieren met een kaars en ze naar eigen smaak versieren. We houden vooral van de combinatie van verschillende lantaarns van verschillende afmetingen, door simpelweg blikjes van verschillende afmetingen te gebruiken. De lantaarns zien er geweldig uit Tafeldecoratie maar ook op een dressoir kun je de kleintjes laten Lichtbron geweldig laken.

We hopen dat je geniet van knutselen en dat je genoten hebt van onze kleine upcycling DIY.

Uw WOHNKLAMOTTE-team 💖

Ersten Kommentar schreiben

Antworten