Lavendel kussen in boho stijl

Bent u op zoek naar een individueel kerstcadeau en wilt u echt iets goeds voor iemand doen? We laten je zien hoe je een lavendelkussen in boho-stijl en met borduursels en pompons heel eenvoudig zelf kunt decoreren.

We wilden de laatste weken van het jaar eigenlijk op een ontspannen manier afsluiten, onszelf belonen met glühwein en speculaas voor een succesvol jaar in de contemplatieve periode voor Kerstmis en kijken uit naar geweldige evenementen die in januari plaatsvinden. Maar de realiteit is meestal anders: we hebben nog steeds geen cadeautjes voor onze geliefden zo kort voor Kerstmis en haasten zich tussen afspraken, kerstfeestjes en warenhuizen. We dachten dat de beste tijd van het jaar wat relaxter zou zijn. En geven zou meer een plezier moeten zijn dan een domme most die je zo onbemind voor je uit duwt. Maar voor ons geen reden om ons hoofd te hangen, maar diep adem te halen en de creatieve synapsen te activeren.

Lavendel kussen afgewerkt op een stoel

Wat geef je aan mensen die alles al hebben? Een waardebon, het honderdste parfum of misschien iets zelfgemaakts? Omdat we iets persoonlijks onder de kerstboom willen leggen, hebben we gekozen voor een zelfgemaakt lavendel kussen in boho stijl. We laten u zien hoe gemakkelijk het is om een ​​geweldig interieuraccessoire te creëren met een wellnessfactor.


Materiaal

♡ kussensloop

♡ scheerwol

♡ borduurnaald

♡ gedroogde lavendelbloemen (ecologisch)


Materiaal voor lavendel kussens

Lavendel heeft een lange traditie en wordt in de meeste culturen als remedie gebruikt vanwege de kalmerende en kalmerende effecten. In de winter is dit precies goed. Er is niets beters voor ons dan jezelf te verwennen met een heerlijk lavendelbad of een rustgevende douche na een lange dag. Deze ontspannende gedachte willen we ook graag weggeven met ons lavendel kussen. Mooi geplaatst in de slaapkamer of in je favoriete fauteuil, geeft het een subtiele en sensuele geur af die je uitnodigt om te blijven hangen, dromen en slapen.

Zo werkt het

Voor ons kussen hebben we een hoes van natuurlijk linnen gebruikt, zodat het lavendelaroma zich beter kan ontwikkelen. We gebruikten een afgewerkte kussensloop met de afmetingen van 40 x 40 cm. Je kunt de hoes natuurlijk ook zelf naaien 😉

Teken een patroon op de kussensloop

Draai de referentie naar links en teken eerst het gewenste patroon met een fineliner. De peninkt mag niet te waterig zijn zodat hij niet uitknijpt en aan de andere kant zichtbaar is.

Knoop wol aan de uiteinden

We hebben gekozen voor een eenvoudig borduurpatroon bestaande uit streken van verschillende lengtes. Hiervoor gebruiken we scheerwol in verschillende diktes en kleuren om de typische boho-stijl te creëren. Met een naald borduren we lijn voor lijn van ons gewenste patroon en maken aan elk uiteinde een kleine knoop om de wol vast te zetten. Met fijner garen kunt u ook een dubbele knoop maken of deze zorgvuldig borduren.

Gebruik verschillende garens

lavendel kussen met vulling

We gebruikten gedroogde lavendelbloemen van ecologische oorsprong om het lavendelkussen te vullen. Deze zijn zeer geurintensief en heilzaam. Voor de extra lavendelkick kun je een paar druppels Weleda ontspanningsolie gebruiken en een paar druppels ervan toevoegen aan je lavendelbloemen.

Lavendel kussen afgewerkt met feestelijke decoratie

Om onze kussens de ultieme bohemian touch te geven, hebben we een paar pompons gemaakt en deze naast elkaar aan het lavendelkussen bevestigd.

lavendel kussen met Weleda verzorgingsset

Om het lavendelkussen en onze favoriete Weleda-ontspanningsserie in te pakken, gebruiken we natuurlijk papier en een paar elementen die we al hebben gebruikt om ons kussen te versieren. We wikkelen de scheerwol een paar keer om ons pakket en maken een simpele buiging. Met wat spuitlijm hebben we een paar gedroogde lavendelbloemen geplakt. Voor de finishing touch mogen een paar dennentakken en een huisgemaakt koekje niet ontbreken.

verpakt lavendel kussen

Et voilà – Het boho-kussen met wellnessfunctie is klaar en klaar om weggegeven en geliefd te worden. Dit bericht is gemaakt in vriendelijke samenwerking met Weleda.

We hopen dat je geniet van knutselen en een rustige en ontspannende kersttijd! 🙂

Ersten Kommentar schreiben

Antworten