Papertrophys herten

We doen altijd erg vrouwelijke doe-het-zelvers en dachten: tijd om dat te veranderen. Samen met Papertrophy waagden we ons aan het enorme XXL-hert en vouwden en plakten het goed.

DIY-papiertrofeeën herten goud in alle perspectieven

Geïnspireerd door klassieke trofeeën ontstond het idee om een ​​moderne en tijdloze vorm van wanddecoratie te creëren. De kubistisch vereenvoudigde dierenmotieven hebben een onopvallend effect en vallen op door het hoekige schaduwspel. Papertrofieën worden gemaakt in Duitsland en worden in Berlijn gedrukt en voorgevouwen op hoogwaardig, milieuvriendelijk papier.

We hebben het getest en vertellen je hoe we het XXL hert hebben gemaakt en welke dingen je moet overwegen!


materiaal

♡ Papierhert zwart goud van Papertrophy

♡ vierkante pin

♡ Q-Tip

♡ zaklamp


Lees DIY Papertrophies-instructies

De verpakking bevat alle individuele onderdelen en instructies voor het monteren van de kartonnen body.

De afzonderlijke onderdelen voelen van zeer hoge kwaliteit, zowel de aard als het gewicht. Het karton is, afgezien van de perforatie, zeer goed bestand tegen knikken. Zoals beschreven in de instructies, hebben we de onderdelen gesorteerd. Op de achterkant is diverse informatie gestempeld. Enerzijds tot welk lichaamsdeel (bijv. Oren, hoofd etc.) het onderdeel behoort, tot welk serienummer het uit dit onderdeel komt (hier wordt de volgorde bepaald) en een overzicht van welk stuk het is. De laatste informatie is nogal onbelangrijk.

Naast deze algemene informatie zijn ook de randen en randnummers beschikbaar. Als de lijn van de rand eenvoudig is gestippeld, moet deze naar de kijker zijn gericht, als deze is gemarkeerd met de stippellijn, moet deze van de kijker worden gebogen.

Omdat we aanvankelijk in de war waren over de volgorde van de stappen, hebben we de Papertrofie-pagina opnieuw bekeken en wat meer informatie ontvangen die licht werpt op de situatie.

DIY herten zwart goud lijm het karton

Papertrofieën stap-voor-stap instructies

1. Zoals beschreven in de instructies, hebben we het gewei genomen, omdat je eerst de kleinere delen van de bustes moet maken, die later op je hoofd komen. Omdat de delen van het gewei vaak randen hadden die bij elkaar horen, zijn we begonnen met het individueel lijmen van de delen. We realiseerden ons echter al snel dat dit niet erg praktisch was. Daarom moet men rand voor rand doorgaan.

Tip: Als je iets te veel lijm hebt gebruikt, loopt het meestal uit op de rand, maar kan het snel en schoon worden verwijderd met een Q-Tip. Bij het gewei werd opgemerkt dat de lijmvlakken wat langer moesten worden ingedrukt omdat de hoeken tussen de afzonderlijke delen groter waren.

Het lijmen en vouwen van de gouden hoorns

2. Beide gouden geweien waren snel klaar en we konden beginnen met het hoofd. Dit was gemakkelijker vanwege de grotere gebieden. Het werd echter steeds praktischer om hier in paren te werken, omdat de randen soms vrij lang waren en alleen met twee handen moeilijk konden worden gecontroleerd en aan elkaar geplakt. Nog een voordeel: terwijl de ene de rand vasthoudt totdat hij blijft plakken, kan de andere de overtollige lijm verwijderen. Bij lange randen was het ook raadzaam om een ​​vierkante pin te gebruiken om de rand recht over de lengte te houden.

Maak de papieren trofee

3. Tijdens de cursus moesten de randen iets langer worden gehouden en moesten droogtijden worden gepland, omdat er steeds meer spanning op de randen kwam. Bovendien werd het donkerder en donkerder in de buste, omdat de vorm bleef sluiten. Een zaklamp hielp ons de randnummers te vinden die we nodig hadden 😉

In twee sessies van in totaal ongeveer 8 uur was onze hertenbuste afgewerkt in zwart en goud en kon aan de muur worden gehangen.

Laat de laatste keer drogen

tip: Bij het bevestigen van het hert moeten twee spijkers op een afstand van 6 cm in de muur worden geslagen. Het is belangrijk dat de nagels koppen hebben die zo groot mogelijk zijn, omdat het zwaartepunt van de figuur vrij ver van de muur ligt vanwege de diepte van 60 cm en de buste iets naar voren trekt. Als de spijkerkop te klein is, kan de uitsparing in het hert er gewoon overheen glijden.

Het afgewerkte hert in goud en zwart aan de muur

Zelfs als er wat tijd en moeite moet worden geïnvesteerd in dit doe-het-zelf-project, was het het zeker waard. Een geweldig figuur dat niet iedereen aan zijn muur heeft, zal ons zeker heel lang plezier bezorgen!

Meer inspiratie vind je op Pinterest:

Ersten Kommentar schreiben

Antworten