Ringkom gemaakt van boetseerklei

Vandaag hebben we een leuke DIY voor alle modelleer- en aardewerkvrienden onder jullie! Met een paar simpele stappen kunnen kleine kommetjes voor het opbergen van sieraden of iets dergelijks gemaakt worden van commercieel verkrijgbare boetseerklei. Dus ga naar de deegroller en begin met rollen!

Wie wil zijn sieraden niet netjes gesorteerd en mooi gepresenteerd op het dressoir of op de badkamerplank? Met onze DIY willen we u vandaag laten zien hoe grote kleine kommen gemaakt van boetseerklei geschikt zijn voor opslag.

Ringkom met sieraden

Materiaal voor de kommen


materiaal

♡ Luchtdrogende boetseerklei in wit

♡ deegroller

♡ Siliconen sjablonen met patroon

♡ mes

♡ Kommen in verschillende maten

♡ Kleuren voor schilderen

♡ borstel


1. Rol de boetseerklei voorzichtig uit met een deegroller. Niet te dun om een ​​zichtbare rand te krijgen waar je later op gaat schilderen.

2. Druk het ronde siliconen sjabloon in de uitgerolde massa en rol het voorzichtig opnieuw om zodat het patroon goed in de boetseerklei past.

3. Knip de resulterende cirkel uit met een dun mes.

De sjabloon wordt in de massa gedrukt

4. Leg de boetseerklei nu in een kom om te drogen. Laat het een nacht uitharden zodat je zeker weet dat de schaal niet breekt als je hem verwijdert. De volgende ochtend kun je ze beschilderen met je favoriete kleuren.

De klei wordt in een kom geplaatst om te drogen

5. Als je maar een klein beetje kleur op het penseel zet en het patroon lichtjes aait, komt het nog mooier tot zijn recht.

6. Na een korte droogtijd kunt u de rand met een glanzende verf beschilderen, zodat de ringkom er nog eleganter uitziet.

De schelp is geschilderd

En uw individuele sieradenkommen zijn klaar! Individuele oorbellen of ringen gaan dus niet meer verloren! De kommen zien er ook geweldig uit op de kantoortafel als verzamelaars van paperclips! Of geef gewoon weg aan je favoriete collega!

De kommen zijn klaar en er zijn sieraden

Veel plezier met modelleren!

Ersten Kommentar schreiben

Antworten