Tropisch draadpatroon

De kunst van draadfoto’s bestaat al heel lang, maar vandaag zijn we creatiever dan ooit. Daarom hebben we de bekende kunst opnieuw opgegraven en laten we je in deze DIY zien hoe gemakkelijk het is om je eigen threadfoto voor je huis te maken.

Met eenvoudige materialen en met een beetje flair creëer je een absoluut uniek stuk voor je huismuren. In overeenstemming met onze trend naar tropisch gevoel thuis, hebben we een geweldige sjabloon gemaakt voor een afbeelding van een palmbladdraad die u gratis kunt downloaden. U vindt de download onder de materialenlijst. Voor een draadfoto in het formaat dat we hebben gemaakt, drukt u eenvoudig onze sjabloon in A3 af of laat u deze afdrukken, uitknippen en aan de slag!

DIY Tropische draad foto palmblad


Materiaal

♡ houten bord (bijv. 40 x 40 cm)

♡ spuitverf b.v. in het wit

♡ nagels (bijv. 1,6 mm x 17 mm)

♡ Lichtgroen & donkergroen garen

♡ Gratis stencil


DIY tropische draad fotomaterialen

Zo werkt het

Nu kun je beginnen! Allereerst moet je de houten plaat schilderen als je dat wilt. We hebben ze wit geverfd zodat het contrast met het groene palmblad iets sterker is. Houd, afhankelijk van welke kleur je gebruikt, rekening met de droogtijd van je kleur. U kunt de sjabloon zelf afdrukken vanaf het palmblad of laten afdrukken in de copyshop van uw vertrouwen. Hiermee is het ruwe voorbereidende werk voltooid.

Nu knip je grofweg je bedrukte palmblad uit en lijm je het met een eenvoudig plakband aan alle kanten stevig op je houten paneel. De crêpe van de schilder is hiervoor het meest geschikt, omdat u deze eenvoudig weer kunt verwijderen zonder de witte verf te verwijderen.

Nu hamert het weg! Het is het beste om onderaan de stengel te beginnen en je omhoog te werken naar de bovenkant van het palmblad. Dan slaat je nagel voor de contouren van de bladeren. We hebben afstanden genomen van ongeveer 0,8 cm.

Hammer DIY draad foto nagels op sjabloon

Als u alle contouren regelmatig heeft genageld, kunt u het papier gewoon afscheuren. Als kleine stukjes papier bekneld raken, helpen lange vingernagels of pincetten.

DIY Verwijder de tropische draadsjabloon

Om de nagels later in het totaalbeeld te laten passen, kun je ze nu met de witte acrylspray erop spuiten. Sproeit van alle kanten zodat ze helemaal wit zijn. In de regel is acrylspray na slechts 10 minuten stofdroog, dus het kan snel doorgaan.

DIY spray op tropisch draadpatroon wit

DIY Tropisch draadpatroon Laat de verf drogen

Nu kunt u beginnen met het inrijgen van het donkergroene garen. Knoopt de draad op een spijker dicht bij de stengel van het palmblad en begint vanaf hier voor dit bladgedeelte. Wikkelt de draad over elke nagel en weer terug. Nu rijg je direct van de startnagel naar de volgende nagel enzovoort, totdat dit deel van het blad voldoende groen is. Hoe vaak je wikkelt en hoe sterk het groen wordt, is aan jou en je smaak. De algemene regel voor deze DIY is: probeer het uit en wees creatief.

DIY bind een donkergroene draad

Als je een deel van het palmblad klaar hebt, rijg je de draad eenvoudig creatief naar het gedeelte hierboven en kies je opnieuw een startspijker. Dan ga je verder zoals voorheen en ga je verder met rijgen. Maak je niet al te veel zorgen als een spijker zonder draad blijft zitten – meestal merk je dat niet in het totaalbeeld. Wanneer je de bovenkant van het blad bereikt, wikkel je het garen op dezelfde manier langs de andere kant van het palmblad.

Zodra je met de donkergroene draad de eerste kleuraccenten voor je palmblad hebt gezet, kun je beginnen met de lichtgroene draad! Om dit te doen, zoek je altijd je startpunt bovenaan de individuele palmbladsecties. Nu rijg je het garen heen en weer tussen de startnagel en de tegenoverliggende nagels. Rijg niet alle nagels in, maar slechts ongeveer 3/4, zodat het effect van het lichtgroene garen echt tot zijn recht komt. Als je klaar bent met dit gedeelte, knoop je de draad op de laatste spijker die je hebt geregen.

DIY Tropical Thread Pattern Bind een lichtgroene draad

Op deze manier rijgt u nu het lichtgroene garen in elk deel van uw palmblad. Als je klaar bent met een van je secties, knoop dan altijd de draad op de laatste spijker die was ingeregen. Zoals je kunt zien, kwam een ​​deel van de witte acrylverf die we op de nagels spoten los tijdens het inrijgen. Hier en daar schraapten we wat verf weg met zowel de vingernagels als de draad. We hebben deze kleine eigenaardigheden eenvoudig zorgvuldig gerepareerd met een penseel en verf.

Na veel creativiteit en veel tact heb je het nu gehaald! Je geweldige threadfoto is klaar!

DIY tropisch draadfoto interieur

We hopen dat je het leuk vindt om in te rijgen 😉

Ersten Kommentar schreiben

Antworten