Winterse dromenvanger

# gesponsord

Bij toeval kwamen we het prachtige doe-boek “Creative Christmas” van Sophie Pester en Catharina Bruns tegen en werden meteen verliefd. Veel geweldige ideeën rond Kerstmis maakten het kiezen van DIY niet gemakkelijk. Van droomvangers tot individuele kerstboomversieringen gemaakt van boomschijven, iedereen vindt iets unieks in dit boek.

We hebben in de Kerst dromenvanger verliefd. We waren vooral onder de indruk van het onvolmaakte ontwerp in natuurlijke kleuren. Met weinig materialen en Accessoires, die we sowieso in huis hadden, dachten we na over onze eigen look voor kerstmuziek en speculaas. Daarnaast natuurlijk altijd het boek.


Materiaal

♡ een metalen ring
♡ houten kralen
♡ Wol in je favoriete kleuren
♡ Dennentakken
♡ gedroogde gipskruid


diy-dreamfaenger_materials-book

Zo eenvoudig is het:

Pak de metalen ring en bevestig de dennentakken en gipskruid eraan. U kunt het beste de lichtste wol gebruiken die u heeft gekozen. Leg een knoop en wikkel de draad nog een paar keer rond de tak totdat er een brede laag ontstaat.

De takken van de dromenvanger staan ​​vast

Bevestig de tak ook zo nodig aan de andere kant om de bovenkant van de ring te bedekken. In plaats van gypsophila kun je ook eucalyptus of lavendel gebruiken.

Gypsophila en dennentakken zijn vastgemaakt aan de dromenvanger

Nu knip je ongeveer 60 cm lange wollen draden. We snijden tot het balletje op is.

Neem vervolgens twee keer een van de draden en steek de twee uiteinden van onderaf onder de ring. Vervolgens passeer je de uiteinden door de lus en maak je de knoop vast.

Gesneden draden liggen naast de dromenvanger

Je herhaalt dit met alle draden tot de helft van de ring bedekt is met draden. Je kunt de kleuren symmetrisch of wild rangschikken zoals je wilt. We hebben afwisselend vijf lichte draden en vijf donkere draden in het linkerdeel geknoopt en de draden naar wens aan de rechterkant gerangschikt.

Als je alle linten aan de ring hebt gebonden, kun je ze vlechten en individuele woldraden met kleine houten balletjes versieren. Kleine vlechten halen wat volume van de dromenvanger.

De draden zijn vastgemaakt aan de dromenvanger

Knip nu de draden schuin af met een vlierbes. Het hoeft niet gelijk te zijn. Je kunt ook iets symmetrisch uit het midden knippen, afhankelijk van wat je leuk vindt. We hebben onze dromenvanger op maat gemaakt.

Dream catcher is aan de zijkanten schuin afgesneden

Het laatste wat u moet doen, is de afzonderlijke draden stevig aandrukken en de knopen vastmaken.

Dream catcher is klaar en wordt vastgehouden

Nu kunt u uw eigen dromenvanger aan een spijker hangen of een lus bevestigen om deze naast uw bed te hangen. We wensen je magische winterdromen! 🌛

Nog meer inspiratie vind je op Pinterest:

Ersten Kommentar schreiben

Antworten