10 geweldige manieren om een ​​unieke woonkamer te creëren

De kern van elk huis is de woonkamer, in welke vorm dan ook. Elke woonkamer is anders en in ieder geval hangt het ontwerp af van het soort sfeer en de manier waarop het wordt gebruikt. Prioritering is belangrijk om uiteindelijk een woonkamer te creëren waar je je prettig voelt. Tegelijkertijd is het erg handig om inspiratie op te doen in andere voltooide projecten en ontwerpen. Dus vandaag gaan we kijken naar enkele woonkamers waarvan we denken dat ze een aantal behoorlijk interessante ontwerpen hebben.

Een van de eerste dingen die u moet beslissen bij het plannen van het ontwerp en de inrichting van een woonkamer, is het kleurenpalet. Het gebruik van gedurfde kleuren kan erg leuk zijn, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de kleuren niet in botsing komen en elkaar harmonieus aanvullen. Er zijn talloze kleuren om uit te kiezen, waarvan er vele heel gewoon of erg saai zijn. Iets onconventioneler kan mogelijk het verschil maken. Dit is bijvoorbeeld een Feng Shui-woonkamer met een eigenzinnig ontwerp van Snøhetta.

Als u een verfijnd en luxueus woonkamerontwerp wilt creëren, is het zeker handig om eerst een geschikte indeling te hebben. Een hoog plafond is een coole functie die er fantastisch uitziet en waarmee u glamoureuze kroonluchters en extra grote hanglampen kunt kiezen. Het is misschien leuk om een ​​veelzijdig ontwerp te proberen dat een aantal moderne en traditionele details combineert. Je kunt de unieke stijl benadrukken met een accentmuur, artwork en verschillende kleine details. Deze kamer hier is ontworpen door Janine Stone & Co.

Er zijn enkele basistrucs die u kunt gebruiken om uw woonkamer er precies goed uit te laten zien. Als het bijvoorbeeld de bedoeling is om een ​​uitnodigende en gezellige woonkamer te creëren, kunt u warme kleuren zoals bruin en goud gebruiken in combinatie met hout. Natuurlijk hout staat erom bekend dat het kamers warmte geeft en veelzijdig is. Bekijk deze methode in een woonkamer ontworpen door Colombe.

Een behoorlijk interessante strategie is om de woonkamer te vullen met kleur en patronen. Het mag natuurlijk niet in de war zijn. De verschillende kleuren en patronen moeten elkaar aanvullen zodat de ruimte niet te vol wordt. Het is moeilijk te zien hoe gemakkelijk het is om overboord te gaan. In dit geval kunnen we als voorbeeld een ontwerp aanbieden, een woonkamer ontworpen door Lucinda Loya.

Ziet deze woonkamer er niet gewoon prachtig uit? We houden van de mosterdgele muren en de chocoladebruine leren bank. Dit zijn slechts twee opvallende elementen, maar er valt hier nog veel meer te bewonderen, zoals de extra grote vloerlamp, alle tafellampen verspreid over de kamer, de verschillende vintage accenten en de mooie boogramen.

Het gebruik van verschillende tinten van dezelfde kleur of vergelijkbare tinten kan er heel goed uitzien in een woonkamer. Neem bijvoorbeeld deze kamer, ontworpen door Elisa Ossino Studio. Het meest opvallende detail is de felrode voering van de schouw, gevolgd door de bank. Om de gekke tint te verzachten, werd er een comfortabele accentstoel met lichtgrijze bekleding en een gebogen rugleuning naast geplaatst, die er fantastisch uitziet op de patroonvloer.

De weelderige tropische tuinen net buiten de grote ramen van deze woonkamer zien er fantastisch uit en worden het middelpunt van de belangstelling. Daarom is het zo geweldig dat de kamerdecoratie zo eenvoudig en luchtig is. Het neutrale kleurenpalet is rustgevend en fris en de warme houtaccenten vormen een prachtige aanvulling op de hele opstelling. Dit was het werk van interieurontwerper Hollie Bowden.

Als u op zoek bent naar een veelzijdige woonkamerinrichting die er chic en eigenzinnig uitziet, overweeg dan om een ​​paar levendige kleuren te mengen met enkele neutrale kleuren. Een van onze favoriete ontwerpen van dit type is gemaakt door Kimille Taylor. De paarse woongordijnen vormen het perfecte decor voor de accentstoelen en de grote potplant. De spiegel salontafel moet natuurlijk de focus zijn.

De architect Sergey Makhno ontwikkelde een zeer interessant ontwerpconcept voor dit huis. Het doel was om Oekraïense en Japanse invloeden door het hele huis te combineren en de resultaten zijn verbluffend. De woonkamer is een dubbele hoogte kamer met een enorme galerijwand, diverse rustieke accenten en een unieke Live Edge salontafel. De kleischoorsteen en de hangende hanglampen zijn echt gaaf en dienen als brandpunt van de kamer.

Zoals eerder vermeld, is elk woonkamerontwerp uniek en kunnen we er veel van leren, bijvoorbeeld het mengen van veel verschillende texturen zorgt voor een zeer gezellige sfeer. Het middelpunt van deze kamer is de gebogen bank in een prachtige pastelroze kleur, die is voorzien van veel kussens. Al het andere past bij elkaar. Deze charmante opzet is gemaakt door Studio Purveyor Design.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten