12 interieurtrends die je woonkamer nodig heeft in 2019

Met het komende nieuwe jaar bereiden ontwerpers en fabrikanten alvast het podium voor 2019 en de nieuwe musthaves voor de woonkamer voor. Van kleuren tot meubels tot oppervlakken, er zijn enkele trends die hot zullen zijn – en sommige niet. Er zijn mensen die denken dat bijvoorbeeld het bloeien van grijze interieurs vertraagt, anderen denken dat het nog steeds sterk is. Hoe dan ook, dit zijn enkele van de vroege trends voor 2019 die van invloed kunnen zijn op hoe uw woonruimte er volgend jaar uit zal zien.

Art deco invloeden

Deze zeldzame vintage bank is van Maison Gerard.
Deze zeldzame vintage bank is van Maison Gerard.

De gestroomlijnde silhouetten van Art Deco-meubels zijn ideaal voor de eenvoudigere interieurs van vandaag, omdat ze zo goed passen bij de nette look die zo populair is. Alle decoraties in art-decostijl zijn grafisch en gewaagd, waardoor ze zich onderscheiden van de eenvoudigere eigentijdse elementen. Dit soort stukken geven de woonkamer een goed vleugje glamour en vergroten de ruimte. Hoewel dit een zeldzame bank uit 1930 is, ontworpen door Émile-Jacques Ruhlmann, zijn er veel reproducties van hoge kwaliteit beschikbaar die dezelfde look krijgen voor een fractie van de prijs van een zeldzame antiek.

mat zwart

Meer traditionele interieurs zijn ook uitgerust met matzwarte muren voor extra drama
Meer traditionele interieurs zijn ook uitgerust met matzwarte muren voor extra drama

Hoewel deze kleurentrend misschien is begonnen met kleinere woonelementen zoals badkamer- en keukengerei, heeft het nu zijn weg gevonden naar de woonkamer. Nog niet zo lang geleden zou het ondenkbaar zijn geweest om je muren zwart te schilderen, maar de donkere matte kleur is te vinden op zowel meubels als woonkamer- en eetkamerwanden. Het is misschien verrassend dat dit niet beperkt is tot moderne, eigentijdse of industriële interieurs. Meer traditionele interieurs zijn ook uitgerust met matzwarte muren voor extra drama. Het goede aan zwart is dat hoewel het trendy is, het nooit uit de mode lijkt te raken.

Bar winkelwagen

Deze HT & D bar trolley is casual en super functioneel.
Deze HT & D bar trolley is casual en super functioneel.

Barwagens werden in 2018 steeds populairder en zullen naar verwachting in 2019 een hot product zijn. Barkarren lijken misschien oogverblindend en glamoureus, maar ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en stijlen, dus er is voor elk wat wils. Ze zijn geweldig voor entertainment omdat ze kunnen rollen waar de gasten zijn. Het gebruik van een barwagen biedt ook een ideale locatie voor het weergeven van favoriete barbenodigdheden. Geen drinker? Barkarren kunnen gemakkelijk theetrolleys worden of dienen als een plek om een ​​populaire collectie kleinere items tentoon te stellen.

Gouden accenten

Goud - of het nu een klein accent is of een grote plons - is de volgende grote metalen afwerking.
Goud – of het nu een klein accent is of een grote plons – is de volgende grote metalen afwerking.

Verschillende soorten metallics zijn de laatste jaren in zwang en nu is het tijd voor goud. Nee, het is geen roségoud, dat al 15 minuten beroemd is, maar klassiek goud. Desalniettemin presenteren ontwerpers een grote selectie patina en oppervlakken op goud. Er is dus minstens één stijl die bij uw interieur past. Van hoogglans tot geborsteld of met een ruwe afwerking, de looks zijn heel anders, wat leidt tot veel creatieve mogelijkheden.

groen

Geïmiteerd of echt, groen is een levendige toevoeging aan de woonkamer.
Geïmiteerd of echt, groen is een levendige toevoeging aan de woonkamer.

Een van de veiligste manieren om een ​​interieur op te fleuren, is door groen toe te voegen. In het ideale geval leven planten vanwege de gezondheidsvoordelen die ze opleveren voor binnenomgevingen, maar tegenwoordig hebben degenen die geen groene vingers hebben veel opties. Kunstplanten zijn ver verwijderd van oma’s vazen ​​met plastic bloemen of de goedkope zijde uit de handwerkwinkel. Het kunstmatige groen van vandaag kan bijna iedereen voor de gek houden met zijn levensechte uiterlijk. Er zijn ook verschillende geconserveerde groene producten beschikbaar waarmee huiseigenaren een natuurlijke groene muur of display kunnen creëren die geen zorg of onderhoud vereist.

Oranje en geel

Oranje en geel kunnen een grote impact hebben als accentkleuren.
Oranje en geel kunnen een grote impact hebben als accentkleuren.

Er is altijd een kleur van het jaar, maar voor accenten die het interieur zullen doen barsten, zal in 2019 de onverwachte combinatie van oranje en geel de boventoon voeren. Met kleuren en stijl uit de jaren 70 die steeds belangrijker worden in 2018, is het geen wonder dat deze tinten heet worden. Het zijn weliswaar heldere en levendige kleuren, maar ook verschillende tinten van roest en terracotta tot rijke okerkleuren in de Toscaanse stijl vallen binnen dit bereik. Het beste van alles is dat oranje en geel ongetwijfeld vrolijke kleuren zijn die een goed humeur kunnen zijn.

achtergrond

Grote en gedurfde prints zijn de trendy keuze voor wallpapers.
Grote en gedurfde prints zijn de trendy keuze voor wallpapers.

Wallpaper heeft zijn bijna dode status bereikt in populair design en heeft een grote comeback gemaakt – in de ware zin van het woord. Met de komst van digitaal printen zijn grootformaat foto’s en muurschilderingen wijdverspreid geworden. Kies bij het kiezen van gevelbekleding iets groots en gedurfds als u op de hoogte wilt blijven, zelfs als de ruimte klein is. Bloemen worden ook steeds populairder. Natuurlijk zijn er kleinere stijlvolle patronen beschikbaar, maar gelukkig zijn de schattige achtergronden met bijpassende randen allang verdwenen. Deze stijl uit de jaren 80 is het best in het verleden gebleven.

fluweel

De fluwelen trend zet zich zeker door tot 2019.
De fluwelen trend zet zich zeker door tot 2019.

Velvet is een jaar of twee geleden begonnen met de trend en is nog steeds een goede keuze voor bekledingsartikelen. Van stoelen tot banken, fluwelen stoffen in een regenboog van kleuren – pastel- en juweeltonen – zijn weer hot voor 2019. Het is een weelderig textiel dat een elegante textuur geeft, ongeacht de kleur. Het is ook een perfecte partner voor de gouden trend die op deze lijst staat. Er is inderdaad niets betoverender dan fluweel en goud.

Sint-jakobsschelpen

In alle soorten decoraties verschijnen schulpranden.
In alle soorten decoraties verschijnen schulpranden.

Of het nu subtiel is zoals deze vintage Hostler Burrows-stoel of in een meer dramatische versie, de schelpvorm is er een waar we meer van zullen zien. Voor accessoires, banken of textiel is de sint-jakobsschelp een elegant motief dat goed past bij moderne interieurs. Het tuften dat is gebruikt om de stoel te vormen, geeft de onderdelen diepte en comfort. Een stoel van deze stijl is een geweldige toevoeging aan elke woonkamer.

Gebogen meubelen

Gebogen meubels geven een woonkamer een bijzondere flair.
Gebogen meubels geven een woonkamer een bijzondere flair.

Elegante rondingen zijn altijd stijlvol en daarom waarschijnlijk ook zo groot voor het komende jaar. Banken, tafels, consoles – ze zijn allemaal verkrijgbaar in rondingen die een kamer vol hoekige delen verzachten. Een langere bank zoals deze van Maison Rapin is extra lang en de ronding maakt het voor gasten comfortabeler om te zitten en te praten. Het silhouet is ook een onverwachte en sexy toevoeging aan een woonkamer. Beter nog is dat het bedekt is met fluweel, een andere hot trend voor 2019.

Tribal patroon

Tribale prints kunnen een kamer opfrissen, zelfs een minimalistische kamer.
Tribale prints kunnen een kamer opfrissen, zelfs een minimalistische kamer.

De populariteit van tribale patronen komt en gaat en in 2019 zullen ze in opkomst zijn. Het mooie van deze motieven is dat ze in verschillende interieurs kunnen werken, waaronder een minimalistische ruimte. De schone, heldere ruimte laat het patroon stralen, vooral bij verstandig gebruik. Om met deze trend rekening te houden, is het niet nodig om wereldwijd te handelen. Een groot statement als dit kabinet van de Southern Guild Gallery in Zuid-Afrika is alles wat je nodig hebt om de kamer te transformeren. Probeer een kleed of zorgvuldig geselecteerde kussens of accessoires op te schalen in een tribale afbeelding om een ​​kamer volledig te veranderen.

Milieuvriendelijke eigenschappen

Duurzame producten blijven behouden.
Duurzame producten blijven behouden.

Het concept van duurzaamheid blijft bestaan ​​en het opnemen van upcycling, recycling of duurzaam geproduceerde producten waar mogelijk is een bonus – en een hete designtrend. Het assortiment stijlvolle dingen gemaakt van hergebruikte materialen in alle huiscategorieën groeit, waardoor het gemakkelijk is om ontwerpgericht en milieuvriendelijk te zijn. Deze spectaculaire tapijten van Mad Mats zijn gemaakt van gerecycled plastic en creëren levendige, lichtbestendige tinten.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten