15 tips om een ​​huis stijlvol in te richten

Als het gaat om decoreren of opnieuw inrichten, kan het creëren van een stijlvol interieurontwerp ontmoedigend zijn. Tegenwoordig gaat het bij het inrichten van uw huis meer om opties dan om vaste regels. De focus ligt op het aanpassen van concepten aan uw ruimte en uw persoonlijkheid als een voorgeschreven formule. Voorbij zijn de matchy-matchy interieurs van de afgelopen decennia – hoera – die worden vervangen door meer ontspannen en individualistische decoratiestijlen. Natuurlijk zijn er enkele decoratietips om u te helpen ontdekken wat het beste is

Lange en slanke plank

Lange, horizontale planken zorgen voor een meer open gevoel.
Lange, horizontale planken zorgen voor een meer open gevoel.

Noem planken en de meeste mensen stellen zich een onafhankelijke eenheid voor of een muur vol ingebouwde planken. Ga verder dan de standaardopties en denk horizontaal na. Lange en slanke planken, aan de muur bevestigd of alleen zittend, zijn een moderne optie die de look er schoon en anders uit laat zien. Lange individuele planken achter een bureau vormen een horizontale achtergrond en bieden veel opbergruimte die gemakkelijk te bereiken is.

Lage tafels

Lage banken hebben verschillende soorten bijzettafels nodig.
Lage banken hebben verschillende soorten bijzettafels nodig.

Veel moderne en moderne banken hebben een lager profiel en zitten dichter bij de vloer dan traditionele stijlen. Hoewel de look strak en casual is, betekent dit ook dat de meeste bijzettafels te hoog zijn om comfortabel te kunnen worden gebruikt. Kiest u voor een lage bank, dan moeten uw zijpanelen in verhouding staan ​​tot het meubilair. Zoek in plaats van een standaard bijzettafel naar stijlen die direct op de vloer zitten en de hoogte van de bank aanvullen. Een lange, lage plank die zich uitstrekt langs een deel van de sectie, zoals in dit voorbeeld, is superfunctioneel en heeft de juiste zithoogte.

Staande lampen aan bedzijde

Vloerlampen werken ook op het bed.
Vloerlampen werken ook op het bed.

Een andere plaats die van innovatieve opties profiteert, is het bed. Meestal zoeken de meeste mensen naar een lamp die op het nachtkastje staat, of ze kunnen overwegen leeslampen aan de muur te hangen. Een nieuwere optie is om een ​​vloerlamp naast het bed te gebruiken die meer biedt dan alleen verlichting. Als je erover nadenkt, zijn vloerlampen ideaal voor het bed omdat ze ruimte creëren op het nachtkastje en een element van hoogte toevoegen, vooral als het hoofdeinde een laag profiel heeft.

Maak van de verlichting een architectonisch element

Als je de vloerlamp aan het plafond bevestigt, wordt hij het middelpunt.
Als je de vloerlamp aan het plafond bevestigt, wordt hij het middelpunt.

Tafellampen, plafondlampen en wandlampen – dit is meestal het geval voor de meeste mensen die verlichting zoeken. Er kunnen echter meer avontuurlijke verlichtingsoplossingen zijn die de armatuur transformeren in een architectonisch element voor de kamer. Aan de bovenzijde werd een moderne vloerlamp verlengd en aan het plafond bevestigd, zodat deze niet alleen dient als verlichtingsaccessoire, maar ook als brandpunt. Hoewel het een strak profiel heeft en slechts twee bescheiden tinten, is het zeker het middelpunt van de kamer.

Kies voor Ottomanen

Ottomanen zijn een meer informele optie dan stoelen.
Ottomanen zijn een meer informele optie dan stoelen.

Zoals eerder vermeld, zijn Matchy-Matchy-sets behoorlijk toepasselijk. Voorbij zijn de dagen dat je een bank en een love seat nodig hebt of het verplichte paar stoelen. Als je stijl meer casual is of je wilt entertainen, is het kiezen van een reeks voetenbankjes in plaats van zijstoelen een trendy manier. Robuuste krukken bieden extra zitplaatsen en kunnen indien nodig dienen als een draagbare bijzettafel. Ze zijn ook een prachtige combinatie met de groeiende trend om meerdere kleine bijzettafels te gebruiken in plaats van één grote salontafel.

Sla de standaard salontafel over

Het groeperen van kleine tafels kan veelzijdiger zijn.
Het groeperen van kleine tafels kan veelzijdiger zijn.

Houd je niet van een grote, enorme salontafel voor je bank? Kies een verzameling kleinere bijzettafels die in een rij kunnen worden geplaatst of gegroepeerd voor de bank. Het ziet er lichter en informeler uit en is voor velen ook een meer functionele optie. Individuele tafels kunnen worden verplaatst voor entertainment of gewoon naar een andere kamer worden verplaatst om de kamer vrij te maken. Afhankelijk van stijlvoorkeuren, kunnen tabellen verschillende vormen en stijlen hebben, of kunnen ze deel uitmaken van een uitgebreide set die als een enkele eenheid verschijnt maar als een enkele tabel wordt gebruikt.

Ga voor asymmetrie

Als u een element uit het midden plaatst, wordt het oog onmiddellijk aangetrokken.
Als u een element uit het midden plaatst, wordt het oog onmiddellijk aangetrokken.

Het eerste instinct kan zijn om een ​​kunstwerk of een spiegel over een bank, bureau of tafel te centreren, maar dat is niet altijd de meest opvallende keuze. Door een focusstuk uit het midden te plaatsen, kan meer aandacht worden getrokken naar de hele meubelgroep. Het oog neemt symmetrie vaak als vanzelfsprekend aan, dus een kleine strategische asymmetrie creëert visuele onenigheid en vestigt de aandacht op het stuk. Deze massieve ronde spiegel is een goed voorbeeld. Hoewel grootte het een dominant element maakt, zou het, als het over de bank gecentreerd was, bijna niet hetzelfde effect hebben als de plaatsing op de zijkant.

Gebruik moderne houten panelen

Houten lambrisering als accent of deurfront is een modern gebruik.
Houten lambrisering als accent of deurfront is een modern gebruik.

Houten lambrisering heeft een slechte naam gekregen door de manier waarop het in de jaren zestig en zeventig werd gebruikt, en deze stijl is beslist verouderd. Nieuwe opties zijn texturen en korrels die het een veel interessanter ontwerpelement maken. Het kan ook het beste worden gebruikt als een accent en niet als een kamerbreed deksel dat het oorspronkelijk was. Deze zakdeur maakt creatief gebruik van houten panelen als decoratief en functioneel element. De verschillende texturen trekken veel belangstelling en de kleur heeft een aardse invloed.

Meng keukenoppervlakken

Gemengde oppervlakken in de keuken de nieuwe weg.
Gemengde oppervlakken in de keuken de nieuwe weg.

Een andere plek in huis waar matching niet meer geldig is, is de keuken. Veel trendy keukens kenmerken zich door het mengen van verschillende oppervlakken en materialen en de keuze uit niet-traditionele kleuren of kastbevestigingen. Deze keuken combineert kunstig een onverwachte kleur – zwart – met traditionele stijlelementen op de kasten. De werkbladen hebben een zeer ongebruikelijke gouden afwerking die de kamer een metallic glamouraccent geeft. Kleurspatten op de barkrukken en de vloer zorgen voor een ongedwongen gevoel. Als je van plan bent de keuken te restaureren, meng hem dan en geef hem een ​​bepaalde persoonlijkheid!

Een kroonluchter voor op je salontafel

De focus ligt direct op een kroonluchter boven de salontafel.
De focus ligt direct op een kroonluchter boven de salontafel.

Voorheen beperkt tot entrees en eettafels, zijn kroonluchters nu door het hele huis verplaatst en zijn ze bijna overal te vinden. Een geweldige plek om een ​​grote impact te hebben, is de salontafel in de woonkamer. De installatie van een kroonluchter met een uitstekend ontwerp direct boven de tafel vestigt de aandacht op het midden van de kamer. Dit is perfect voor kamers waar de rest van de kamer een minimalistisch gevoel heeft, zoals het geval is. Alleen de verlichte planken aan de achterwand benadrukken het gebied samen met slechts een paar bijzettafels.

Grijstinten als trendy neutraal

Grijstinten zijn perfect voor verlegen decorateurs.
Grijstinten zijn perfect voor verlegen decorateurs.

Grijstinten in huisdecor zijn al enkele jaren populair en vertonen geen tekenen van afname. Als decoreren – vooral met kleur – een intimiderend perspectief is, is grijs in eerste instantie een prachtige neutraliteit. Het kan een succesvol monochroom palet zijn als er voldoende texturen en kleurvariaties zijn. De woonkamer hierboven biedt alles, van lichtgrijze planken met een gladde afwerking tot een gestructureerde tweed bank en een suède poef op een kleurrijk tapijt. Deze combinatie biedt ruimte voor kleuraccenten zoals deze bosgroene kussens die een accent hebben bewezen dat nog steeds ingetogen is. Deze kussens vervangen door een lichtere lente- of zomerkleur is een simpele update of een goedkope manier om verschillende accentkleuren te testen.

Deel een kamer met open planken

Open planken zijn functioneler dan een ruimteverdeler.
Open planken zijn functioneler dan een ruimteverdeler.

Open plattegronden zijn geweldig, maar soms moet je gewoon wat ruimte scheiden. Open planken zijn hiervoor een goede optie, omdat ze aan beide kanten aantrekkelijk zijn en dienen als een effectieve visuele barrière. Het is ook behendig. Als het gebied opnieuw moet worden geconfigureerd, kan het gemakkelijk worden verplaatst. Het biedt ook veel opslagruimte en tentoonstellingsruimte, vooral in een grote open ruimte.

Blijf bij Clean Lines

Duidelijke lijnen maken een kamer gezinsvriendelijk.
Duidelijke lijnen maken een kamer gezinsvriendelijk.

Een van de gemakkelijkste en chicste manieren om een ​​kamer te versieren, is door strakke lijnen te volgen. Door alleen onderdelen te kiezen die gestroomlijnd zijn, ontstaat een moderne en minimalistische ruimte die toch zeer comfortabel en functioneel is. Deze bank heeft bewegende delen en krukken die extra zitplaatsen bieden. De moderne uitstraling past goed bij de indeling van het mediacenter en de grotendeels open planken. De console strekt zich grotendeels uit over de gehele lengte van de muur en de lage basis past perfect bij de lage bank. Het is een familievriendelijke en stijlvolle kamer zonder moeilijke details.

Gebruik kleur als accent in de kinderkamer

Een neutrale basis helpt de kamer met het kind mee te groeien.
Een neutrale basis helpt de kamer met het kind mee te groeien.

Als u de kamer van een kind in een reeks felle kleuren schildert, zult u zich waarschijnlijk inzetten om constant opnieuw te schilderen naarmate het kind ouder wordt dan aan leeftijd gerelateerde decoraties. Probeer in plaats daarvan te beginnen met een onderhoudend neutraal palet en een sterke accentkleur, zoals het geval is met dit bureau en plank. Wanneer een kind groeit, verandert de smaak en is het veel goedkoper om een ​​stoel te vervangen of te herstellen, accessoires te veranderen of sommige lades opnieuw te ontwerpen. Het is ook zo leuk en vrolijk als een interieur dat binnenkort te jeugdig wordt voor een tiener.

Voeg kunstzinnige accenten toe

Kunst als accent is een geweldige manier om je persoonlijkheid te laten zien.
Kunst als accent is een geweldige manier om je persoonlijkheid te laten zien.

Schoonheid is in de ogen van de toeschouwer, en dat geldt zeker ook voor kunst. Het kan echter de ster zijn die uw persoonlijke ruimte verlevendigt. Als je kiest voor een kunstwerk dat een kamer benadrukt, kan het tot leven komen, zelfs als het hetzelfde kleurenpalet heeft als de andere elementen. Deze woonkamer heeft een handig maar beperkt palet, maar dankzij de kunst en accessoires is het allesbehalve saai. Het abstracte stuk boven de bank springt meteen in het oog en een klein sculptuur op de mixed media salontafel is een uitstekend accent.

Zoals u kunt zien, gaan de decoratietips van vandaag meer over het aanpassen en genieten van uw omgeving dan het volgen van een reeks strikte “regels”. Je kunt ze niet allemaal volgen, maar als het tijd is om een ​​sectie bij te werken, lees dan de opties en kijk wat je het meest aanspreekt en probeer het dan.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten