29 blauwe woonkamers om te ontspannen

Tegenwoordig weet bijna iedereen hoe kleuren in het kleurenwiel je humeur beïnvloeden. Warme kleuren zoals rood en oranje verlevendigen en dramatiseren elke kamer waarin u ze plaatst, van de badkamer tot de keuken. Aan de andere kant kalmeren en kalmeren koele kleuren zoals blauw en groen uw kamer. Hoewel het leuk kan zijn om een ​​kamer te hebben die helder en vrolijk is om creativiteit en productiviteit te bevorderen, wil je waarschijnlijk niet dat je hele huis vol rood en geel is.

Gelukkig is blauw tegenwoordig in wezen neutraal. Hoewel het een coole kleur is, kun je niet fout gaan met een blauw kleurenschema. Zeker in je woonkamer. Een blauwe woonkamer zal je meteen ontspannen en je thuis verwelkomen. Bekijk deze 29 blauwe woonkamers om te ontspannen en je zult zien dat blauw de beste manier is.

Traditionele woonkamer met blauwe muren

Als je met blauw wilt decoreren, is het logisch om te schilderen. Blauwe muren zijn zo verfrissend en kalm. Omdat schilderen meestal een project is waarvoor je alleen accessoires hoeft te kopen, is het een redelijk voordelige optie omdat je het werk zelf kunt doen op een gratis zaterdag.

Strategische blauwe muren van de Scandinavische woonkamer

Als je huis een open concept heeft, is het belangrijk om na te denken over je blues, anders krijgt je hele huis blauwe muren. Door bepaalde kamers blauw te schilderen, kunt u delen van uw huis met kleur scheiden of combineren, afhankelijk van wat u wilt.

moderne woonkamer - beste interieurkleuren

Het lijkt belangrijk te vermelden dat blauwe muren bijna elke woonkamer kunnen aanvullen. Een stoffige blauwe tint is perfect voor deze traditionele woonkamer. Of je nu probeert je huis eruit te laten zien als een Engels landhuis of gewoon een gezellige plek om te verblijven, blauwe muren helpen je er te komen.

Midcentury woonkamer patroon art

Hoe zit het met een huis uit het midden van de eeuw vol energieke sinaasappels en mosterdgeel? Ja, blauwe muren kunnen daar ook goed voor zijn. In een lichtere tint geeft het je een goede basis om je verkwikkende tinten toe te voegen, terwijl je altijd de mogelijkheid behoudt om ze eruit te halen en je woonkamer te kalmeren.

Teal woonkamer van de Scandinavische woonkamer

Als je dacht dat eclectische woonkamers gewoon wit moesten zijn, denk dan nog eens goed na. Als uw kamer veel licht heeft, kunnen groenblauwe muren perfect zijn voor een rustige en unieke woonkamer. En maak je geen zorgen. Al je planten en patronen vallen nog steeds overvloedig op.

Naast patronen en meubels met houten accenten, zijn pastelkleuren in feite een nietje voor een Frans decor. In plaats van je muren te bedekken met behang vol tegels of rozen, moet je ze in plaats daarvan pastelblauw schilderen. Plots voelen alle blues in de kamer samengebonden en gestyled zoals je ooit had gedacht.

Moderne strandstijl woonkamer

In een woonkamer aan de kust is blauw de voor de hand liggende kleurkeuze voor muren, maar je realiseert je misschien niet hoe belangrijk het is. Omdat u wilt dat uw kamer het gevoel van de oceaan nabootst, is blauw onmiddellijk kalm tegen uw romige witte tinten en natuurlijke accenten, waardoor u zich koel en ontspannen voelt als de oceaan.

Traditionele eethoek in de woonkamer

Ja, zelfs woonkamers die zijn gebaseerd op modern design kunnen profiteren van blauwe muren. Als uw muren één kleur hebben, is het gemakkelijker om weg te komen met een minimale inrichting, omdat de muren uw zoektocht naar interesse zullen bevredigen. Blijf bij de statement prints en grote spiegels, want veel meer heb je niet nodig in je moderne woonkamer.

Overgangswoonkamer met stoffige blauwe muren

Blauw beheerst al deze verschillende stijlen, maar wat als je woonkamer niet echt een vaste stijl heeft? Schilder je nog steeds je muren blauw? Het antwoord is absoluut. Het bereikt het uiteindelijke doel om een ​​kalme en ontspannende plek te creëren waar u kunt ontspannen. Terwijl je je stijl verkent, zal deze met je transformeren en veranderen.

Victoriaanse woonkamer dramatisch marineblauw

Muren hoeven niet licht en helder te zijn als dat niet jouw stijl is. Als je grote ramen hebt, schilder je woonkamer dan in marineblauw. Ja, je leest het goed, marineblauw. Door de diepe, rijke schaduw voelt uw kamer gezellig en dicht aan, in plaats van wat u wilt als uw huis hoge plafonds heeft, in plaats van spelonkachtig.

Hoewel het voor de hand lijkt om een ​​donker geschilderde kamer te vullen met licht meubilair, kunt u proberen het tegenovergestelde te doen. Een donkerblauwe bank in een donkerblauwe woonkamer is optisch gladder en rustiger doordat je kleuren mengen. Klop niet totdat je het probeert.

Overgangskamer diepe wintertaling eentonig

Soms, wanneer uw plafonds hoog zijn en uw licht niet geweldig is, voelt een donkere woonkamer meer hol dan gezellig aan. Een oplossing is om de muren tot de normale plafondhoogte te schilderen en de rest wit te schilderen. Het helpt het licht dat je hebt te weerkaatsen en trekt je ogen naar beneden waar ze zouden moeten zijn.

Een diepblauw lijkt niet zo diep en donker als het een textuur heeft. Juist, je hebt zojuist toestemming gekregen om naar achtergrondafbeeldingen te zoeken. Donkerblauw behang met een lineaire textuur of een heel klein patroon is precies wat u nodig heeft om de muren in uw woonkamer een boost te geven.

Ben je bang dat je woonkamer met donkerblauwe muren er te donker uitziet? Laat die angsten rusten en koop statement art. Statement art is groot en expressief. Of het nu een foto, een schilderij of zelfs een object is, het vult een muur met verschillende kleuren en laat de kamer iets minder donker lijken.

Misschien heb je niet het geld voor de verklaring die je verkiest. Maak je geen zorgen, er zijn andere manieren om het blauw te verbreken. Een met de hand gebouwde of gekochte fotokop kan uw favoriete foto’s en afdrukken aan de muur plaatsen en hetzelfde doel economisch bereiken. Het maakt het ook gemakkelijk om te wisselen wanneer je klaar bent om te wisselen.

Verzamel je iets dat aan een muur kan worden gehangen? Hang het op en geef het wat flair door de muur donkerblauw te schilderen. Of je nu de hele woonkamer ontwerpt of alleen een muur, je collectie zal opvallen en schitteren als nooit tevoren.

Er is niets te zeggen dat je niet met blauw kunt gaan en bij blauw kunt blijven. Zelfs als de muren van je woonkamer blauw zijn, kun je een galeriewand samenstellen met een vergelijkbare tint. Lichtblauw, donkerblauw en alles daartussen voel je kalm en verzameld in je blauwe woonkamer.

Hetzelfde principe is van toepassing op decor. Blauwe muren betekenen niet dat je andere kleuren moet vinden voor je woonkameraccenten. Als u versiert met dezelfde tint blauw of zeer vergelijkbaar, krijgt u een heerlijk klassieke uitstraling voor uw kamer. Bovendien is winkelen gemakkelijk omdat u alles wat niet blauw is in uw woonkamer kunt uitsluiten.

Zelfs een blauwe woonkamer met meerdere kleuren kan kalm en verjongd aanvoelen. Met tinten als wintertaling, marine en babyblauw zijn er bijna te veel om er maar één te kiezen. Dus als je verliefd wordt op iets blauws, ziet je woonkamer er gestyled en tegelijkertijd uit.

Sommige mensen zijn bang dat decoreren met meerdere tinten blauw te druk aanvoelt. Als je je zorgen maakt, kies dan voor de tweekleurige look. Een lichtblauw en een donkerblauw samen zorgen voor diepte en interesse zonder al te veel variatie. Een lichtblauw aan je muren met donkerblauwe accenten helpt je om je woonkamer klassiek en luchtig te houden.

Laten we eens praten over blauwe banken. Als zo’n groot meubel een kleur is, wordt deze kleur onderdeel van je basiskleurenpalet. Het kan er gewoon niets aan doen. Hoewel de meeste mensen u waarschijnlijk zullen vertellen om een ​​bank met neutrale kleuren te kiezen, zijn we hier om te zeggen dat u voor de blauwe bank kiest. Vooral als het fluweel is zoals hierboven. Het geeft je woonkamer zoveel meer persoonlijkheid.

Ja, zelfs een snee kan een kleur zijn en aftrekken. Wanneer u de perfecte bank in uw favoriete blauw vindt, is kopen de enige optie die voor u beschikbaar is. Iets zo groots in uw woonkamer zal de hoeksteen zijn van het creëren van een ruimte waar u graag naar kijkt en waarin u verblijft.

Als uw huis relatief neutraal is, kan een blauwe sofa een geweldige manier zijn om uw woonkamer op te frissen. In een lichte kleur is het niet in strijd met je crèmes en beige, maar het geeft je een vleugje persoonlijkheid en een kleur die je kunt opnemen in de rest van je huis.

U wilt het geld dus niet uitgeven aan een bank met een kleur. Dat is goed. Hoe zit het met accentstoelen? Met zoveel opties, zal een beetje onderzoek doen naar de juiste kleur blauw voor de juiste prijs voor je budget je genoeg blauw geven om te markeren zonder de woonkamer over te nemen.

Wat als u alleen geld uitgeeft om uw woonkamermeubilair op te frissen en niets ervan blauw is? Het is tijd om naar de accenten van uw woonkamer te gaan om ze te bedekken. Blauwe gordijnen van zware stof zijn de perfecte manier om dit blauwe statement in een oogwenk te maken, zonder geld of tijd aan een project uit te geven.

Herinner je je de blauwe kleur die je voor een project hebt gekocht en nooit hebt gebruikt? Trek de verfbus eruit en schilder wat accentmeubels in je woonkamer. Het kan een dressoir of salontafel zijn, maar een nieuwe verflaag deed niemand pijn.

Het gaat snel. Het is makkelijk. Het is direct. Breng blauwe kunst in je neutrale woonkamer. Of het nu gaat om een ​​print die je hebt gekocht of het handwerk van je kind, het is een gemakkelijke manier om met een klein budget wat blauw in je woonkamer te brengen.

Soms zijn de meest gedenkwaardige stukken het meest ongebruikelijk. Je zult waarschijnlijk nooit de foto van een blauwe schoorsteenmantel hierboven vergeten. Aarzel niet om dapper te zijn met blauw. Als je een bepaald stuk hebt dat wat meer aandacht zou hebben, ga dan blauw en geef het de aandacht die het verdient.

Al deze fluwelen stoffen en satijn, hoe zit het met degenen die een gezin hebben en hun woonkamer hard dragen? U hebt iets duurzamer nodig om kinderen en huisdieren te weerstaan, evenals dagelijkse slijtage. Denim en chambray zijn beide blauw om aan je behoefte aan rust te voldoen, met behoud van misbruik.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten