Creëer de perfecte woonkamer met een plan en deze essentiële elementen

Als er een kamer is waarin je stijlvol wilt zijn, dan is dit de woonkamer. Het moet vanzelfsprekend comfortabel zijn, maar de perfecte woonkamer moet ook aantrekkelijk zijn, want hier ontmoeten familie en vrienden elkaar. Van het meubilair tot het decor, het moet uw stijl weerspiegelen en functioneel zijn. Dus voordat je je portemonnee tevoorschijn haalt en gaat winkelen, heb je papier en een potlood nodig om een ​​plan en budget te maken voor wat je nodig hebt. We hebben de elementen samengesteld die u nodig heeft voor de perfecte woonkamer om uw project te vereenvoudigen.

Om een ​​plan te hebben

Een plan helpt om een ​​functionele en uitnodigende ruimte te creëren.
Een plan helpt om een ​​functionele en uitnodigende ruimte te creëren.

Zoals we eerder zeiden, heb je een plan nodig. Dit is van toepassing ongeacht of u een kamer helemaal opnieuw opknapt of alleen maar opknapt. Zorg ervoor dat je weet welke stijl je wilt, hoe groot je kamer is en hoe goed de kamer stroomt. Staat er een raam of deur op een ongebruikelijke locatie of heb je andere architectonische elementen die je mogelijkheden beperken? Maak een lijst van de meubels die je moet kopen, samen met alle belangrijke accessoires of kunstwerken die je wilt toevoegen. Je moet ook een budget kiezen en beslissen welke items het waard zijn om te verspillen en welke andere minder prioriteit hebben. Als u deze problemen onder controle heeft, kunt u beginnen met winkelen.

Creëer een uitnodigende kamer

Deze karakteristieke bank van Abbyson Living straalt comfort uit.
Deze karakteristieke bank van Abbyson Living straalt comfort uit.

Je wilt natuurlijk dat elke kamer in je huis uitnodigend is, maar nergens is dit belangrijker dan in de woonkamer. Familieleden en gasten moeten zich thuis voelen zodra ze binnenkomen. Dit hangt af van de algemene sfeer van de kamer. Comfortabele kleuren, correcte plaatsing van het meubilair en proportionele decoratie creëren een ruimte die goed en niet strak aanvoelt. Het zijn vaak de kleine details die helpen om een ​​kamer uitnodigend te maken. Dus vergeet dit niet bij het decoreren. Dit betekent niet dat je veel rommel of veel accessoires nodig hebt. U wilt dat de ruimte uw persoonlijkheid en levensstijl weerspiegelt en er niet uitziet als een showroom voor meubels.

Concentreer u op een streng bewerkte selectie meubels

Een zorgvuldig ontworpen leefruimte van Worlds Away is zowel elegant als comfortabel.
Een zorgvuldig ontworpen leefruimte van Worlds Away is zowel elegant als comfortabel.

Minder is meer als het gaat om meubels in de perfecte woonkamer. Je moet dus zorgvuldig de delen die het bevat bewerken. Te veel bijzettafels of stoelen overbelasten de kamer. Als u niet gemakkelijk door het gebied kunt lopen of problemen heeft met het openen van laden of kasten, moet u waarschijnlijk wat meubels verwijderen. Het comfort is niet altijd vol en het overbelasten van meubels heeft invloed op het ontspannen gevoel dat u wilt bereiken. Denk goed na over welk deel u aan de kamer wilt toevoegen, de functie, positie en verhoudingen.

Gebruik kleur om een ​​sfeer te creëren of een vleugje helderheid toe te voegen

Een kleurrijk tapijt en accentstukken van Global Views verlevendigen een neutrale kamer.
Een kleurrijk tapijt en accentstukken van Global Views verlevendigen een neutrale kamer.

Gebruik kleur in de woonkamer, maar doe het verstandig. Probeer je een stemming te creëren? Overlappende kleuren van dezelfde kleur en coördinatie met andere tinten kunnen een ontspannen sfeer in de woonkamer creëren. De kleurtint die u kiest voor de muren draagt ​​aanzienlijk bij aan het creëren van een bepaalde sfeer. Dit is echter niet de enige manier om kleur op te nemen. Neutrale muren en meubels kunnen worden op smaak gebracht met een kleurrijk tapijt en accessoires. In feite is dit een goede keuze als u regelmatig wilt opknappen, omdat de basiselementen bij het vervangen van de gekleurde elementen een heel ander uiterlijk kunnen krijgen.

Zorg ervoor dat je textuur opneemt

Deze cyaan zitgroep laat zien hoe belangrijk de structuur is voor een uitnodigende woonkamer.
Deze cyaan zitgroep laat zien hoe belangrijk de structuur is voor een uitnodigende woonkamer.

Ongeacht of een kamer neutraal of kleurrijk is, ze moet verschillende texturen hebben, omdat ze een dimensie en een gevarieerd tastgevoel helpen toevoegen. Gestructureerde stukken kunnen ook helpen bij het opwarmen van strakke meubels, die misschien minder comfortabel aanvoelen. Een tapijt met een dikkere pool, kussens met borduurwerk en accessoires zoals de tafellamp, waarvan de basis is bedekt met rustieke stukken hout – dit alles maakt de kamer interessant.

Schik de stoelen correct

Deze zwaluwstaartstoelen zijn goed tegenover de bank geplaatst, waardoor entertainment gemakkelijker wordt.

De grootste beginnersfout die mensen maken bij het decoreren is om alle meubels rond de rand van de kamer te plaatsen. Dit is misschien uw enige optie als uw woonkamer vrij klein is. In de meeste gevallen is het echter het beste om het grotere gebied op te splitsen in meer dan één zitgedeelte. De bank en love seat of een paar stoelen kunnen er één zijn, en stoelen en een bijzettafel vormen meestal een tweede gebied. Dit helpt om de ruimte tussen de stoelen strak te houden, wat een gesprek en een gevoel van intimiteit mogelijk maakt. Als alles in de kamer rinkelt, is er mogelijk te veel ruimte tussen mensen wanneer ze zitten.

Gebruik kunst, maar zie de waarde van ruimtes niet over het hoofd

Witruimte is net zo belangrijk als het kunstwerk zelf.
Witruimte is net zo belangrijk als het kunstwerk zelf.

Kunstwerken zijn een belangrijk element om je woonkamer persoonlijkheid en een unieke sfeer te geven. Hoewel een galeriewand een populaire manier is om veel foto’s weer te geven, is het het beste om dit concept verstandig te gebruiken. De hoeveelheid lege ruimte in de kamer is net zo belangrijk als de kunst zelf. Als er genoeg ruimte op de muur is rond een centraal kunstwerk, valt het veel meer op dan wanneer het vol zit met talloze kunstwerken aan de muur.

Ga duidelijk

Een nette woonkamer als deze van Classic Home is de sleutel tot een ontspannen sfeer.
Een nette woonkamer als deze van Classic Home is de sleutel tot een ontspannen sfeer.

Het maakt niet uit hoe stijlvol uw interieur is en hoe aantrekkelijk het decor is, als de kamer vol is, zal het nooit ontspannend aanvoelen. De woonkamer is belangrijk om rommel te voorkomen. Een goede opslag voor de items die u in de woonkamer wilt bewaren, is de sleutel tot het behouden van een schone kamer. Zelfs een eenvoudige mand voor afstandsbedieningen en up-to-date leesmateriaal of andere kleine items kan de rommel verwijderen en een rommelige kamer voorkomen. Gebruik accentkussens – maar niet te veel – en overlaad de salontafel niet met accessoires.

Het leven is saai zonder een beetje persoonlijkheid

Een vreemd, opvallend stuk kan voorkomen dat een woonkamer aanvoelt als een generieke showroom.
Een vreemd, opvallend stuk kan voorkomen dat een woonkamer aanvoelt als een generieke showroom.

Een stijlvolle en overzichtelijke woonkamer betekent niet dat hij geen persoonlijkheid mag hebben. Inderdaad, een van de elementen die de kamer uitnodigender maakt, is iets bizars dat jou en je grappige kant weerspiegelt. Of het nu gaat om een ​​eigenzinnig accessoire of een funky stoel die je in een kunstwinkel hebt gekocht, een uniek stuk voorkomt dat de woonkamer aanvoelt als een tentoonstellingsruimte in een meubelwinkel. Het laatste wat je wilt is een kamer die algemeen aanvoelt.

Over meubels gesproken….

Al met al zijn de meubels het belangrijkste element van uw woonkamer. Er zijn echter een aantal onderdelen die u nodig heeft. Wanneer u het plan voor uw woonkamer maakt, kunt u beslissen welke stukken u wilt laten verwennen en wat rommelmarktvondsten of koopjes zijn.

bank

Een onmiskenbare bank als deze van KGBL staat centraal in de kamer.
Een onmiskenbare bank als deze van KGBL staat centraal in de kamer.

Een bank is het middelpunt van een woonkamer en moet daarom aantrekkelijk en comfortabel zijn. Als je eenmaal een stijl en kleur hebt gekozen, moet je ook rekening houden met de maat, omdat niet alle banken hetzelfde zijn. De meest voorkomende maten zijn de twee- en driezitters, evenals de modellen met 2,5 zitplaatsen. Als u een grote kamer heeft – of een kleine die geen lange bank kan herbergen – is een snit misschien de beste keuze. Meet in elk geval de kamer waar u de bank wilt plaatsen, samen met vreemde kenmerken van de ingang van het huis en de woonkamer, zodat u de bank de kamer in kunt krijgen. De bank is ook het meest waarschijnlijke element voor een pracht, omdat het echt een investering is.

Stoelen

Een Fogia fauteuil is een goed voorbeeld van een comfortabele woonkamerstoel.
Een Fogia fauteuil is een goed voorbeeld van een comfortabele woonkamerstoel.

Tenzij u in een klein huis woont, moeten stoelen deel uitmaken van uw woonkamerinrichting. Dit kunnen zachte fauteuils zijn of geoptimaliseerde opties die gemakkelijk naar een ander gebied kunnen worden verplaatst. In het ideale geval zou u twee stoelen moeten gebruiken om uw zithoek in de bank compleet te maken. Als u voldoende ruimte heeft, kunnen extra zitgedeeltes een grote woonkamer intiemer maken. Dit geldt met name voor grote, open woonkamers die een beetje ongedefinieerd kunnen aanvoelen zonder te zijn verdeeld in meer dan één zithoek.

Een bankje

Banken zoals deze van Coolican zijn kleurrijke en veelzijdige stukken woonkamer.
Banken zoals deze van Coolican zijn kleurrijke en veelzijdige stukken woonkamer.

Als u ruimte heeft, kan een bank een veelzijdige aanvulling zijn op de perfecte woonkamer. Het biedt niet alleen extra zitplaatsen, de bank kan ook worden gebruikt als voetenbank of zelfs als bijzettafel met een extra dienblad. Je kunt er aantrekkelijke opslagcontainers onder plaatsen of een paar van je favoriete boeken voor salontafels erop stapelen. Het is gemakkelijk om te bewegen wanneer gasten komen, of om voor andere doeleinden naar een andere kamer te gaan.

tapijt

Een Jonathan Adler-tapijt is een opvallende en uniforme toevoeging aan de perfecte woonkamer.
Een Jonathan Adler-tapijt is een opvallende en uniforme toevoeging aan de perfecte woonkamer.

Voor sommige mensen is het tapijt in de woonkamer bijna een bijzaak, maar het is eigenlijk net zo belangrijk om een ​​statement te maken als de bank. Stevig, grafisch of wild abstract – het tapijt kan de woonkamer een stoere toets geven. Het is belangrijk om niet alleen de grootte van de kamer te meten, maar ook de afmetingen van de vloer die het tapijt moet bedekken. Elk kleed dat u koopt, moet groot genoeg zijn om onder de poten van de bank en alle andere zitplaatsen aan de rand te passen. Dit “verankert” het meubilair in de kamer. Anders lijkt alles ongebonden te zweven als het geen meubels raakt.

Salontafel

Denk buiten de doos als het gaat om een ​​salontafel - zoals deze van Dovetail.
Denk buiten de doos als het gaat om een ​​salontafel – zoals deze van Dovetail.

Dit is echt een aanrader voor de perfecte woonkamer. Een salontafel is een sterk visueel element, maar ook een erg handig element voor het bewaren van een kopje, een boek of een snack. Idealiter heeft de tafel dezelfde hoogte als uw bank en is hij evenredig met zijn formaat. De meeste salontafels waren vroeger rechthoeken of misschien vierkanten, maar dat is veranderd. In feite is de huidige trend om kleinere tafels van verschillende maten, vormen of stijlen te groeperen in plaats van een standaard salontafel. Dit kan erg functioneel zijn als je veel gesprekken hebt en meer bijzettafels nodig hebt, en kan handig zijn in een kleinere ruimte. Een poef kan ook de gebruikelijke salontafel vervangen. Wat je ook kiest, je hebt iets nodig om de ruimte voor de bank te verankeren.

Zijtafel

Souda's bijzettafel is kleurrijk, funky en veelzijdig.
Souda’s bijzettafel is kleurrijk, funky en veelzijdig.
Deze Skylar Morgan bijzettafels zijn super functioneel.
Deze Skylar Morgan bijzettafels zijn super functioneel.

Hoewel een bijzettafel – ook wel bijzettafel genoemd – niet noodzakelijk een voorwaarde is voor een stijlvolle woonkamer, is het wel voor een comfortabele woonkamer. Het is ongemakkelijk om in een stoel of love seat te nestelen en er is geen plaats voor een kopje of een glas. Bijzettafels zijn ook belangrijk als u zowel verlichting als zitplaatsen wilt. Of u nu kiest voor een eenvoudige of artistieke bijzettafel, deze moet op een hoogte staan ​​die geschikt is voor de bijpassende stoel of de bijpassende bank.

TV

Er zijn verschillende manieren om de visuele impact van de tv te minimaliseren wanneer deze niet in gebruik is
Er zijn verschillende manieren om de visuele impact van de tv te minimaliseren wanneer deze niet in gebruik is

Het is de enorme zwarte vlek op de muur van de woonkamer – de televisie. Om de tv optimaal te kunnen afspelen, moet hij vooraan en in het midden worden geplaatst – wat volgens sommigen ook een doorn in het oog is. Er zijn verschillende manieren om de visuele impact van de tv te minimaliseren wanneer deze niet in gebruik is. Als het klein is, kan het op een plank of in een mediacenter het scherm beïnvloeden. Liefhebbers van grote schermen kunnen kunstwerken, schuifdeuren en gordijnen gebruiken als decoratief element dat ook dient om de tv te camoufleren.

verlichting

Tafellampen zoals deze van Stone en Sawyer zijn verkrijgbaar in alle uitvoeringen en maten.
Tafellampen zoals deze van Stone en Sawyer zijn verkrijgbaar in alle uitvoeringen en maten.
Veel woonkamers hebben een soort plafondverlichting nodig. Deze trailers zijn van Migaloo.
Veel woonkamers hebben een soort plafondverlichting nodig. Deze trailers zijn van Migaloo.
Een Flos vloerlamp zorgt voor verlichting en een artistiek tintje in de woonkamer.
Een Flos vloerlamp zorgt voor verlichting en een artistiek tintje in de woonkamer.

Verschillende soorten verlichting zijn een andere must in de perfecte woonkamer. Werkverlichting en sfeerverlichting zijn beide belangrijk voor een warme, maar functionele ruimte. Een combinatie van plafondlampen, tafellampen en staande lampen zorgt voor de juiste sfeer. Uw keuze hangt af van het ontwerp van uw kamer en waar u het meest leest en hoe verlichting de televisie beïnvloedt.

boekenplanken

Als je er ruimte voor hebt, kunnen boekenkasten de woonkamer echt personaliseren. Het maakt niet uit of het een eenvoudige, slanke toren is of een muur vol planken, je kunt je favoriete accessoires en boeken in een boekenkast bewaren. Een deel van de boekenplank kan ook dienst doen als schakelbalk om draadloze luidsprekers of spraakgestuurde assistenten discreet te houden en te houden. Kleine lampjes kunnen ook een mooie aanvulling zijn op een boekenplank.

Union Home-boekenkasten zijn ideaal voor een warme, uitnodigende woonkamer.
Union Home-boekenkasten zijn ideaal voor een warme, uitnodigende woonkamer.

Zoals u kunt zien, zijn er veel dingen waarmee u rekening moet houden bij het ontwikkelen van uw idee van de perfecte woonkamer. Laat je niet intimideren door de lijst. Het is belangrijk om na te denken over wat u opneemt en hoe u dit regelt. Planning hoeft niet te betekenen dat u veel geld uitgeeft. Met een goed plan kunt u op de lange termijn geld besparen.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten