Gezinskamerontwerp: zitideeën voor een comfortabele en ontspannende ruimte

Afhankelijk van de woonruimte in uw huis heeft u wellicht de luxe van een aparte familiekamer. De familiekamer speelt een andere rol in het huis dan de woonkamer (hoewel sommige huizen om ruimtegebonden redenen zowel effectief als naadloos combineren). Waar de woonkamer formeler is en is ontworpen voor entertainment en bezoeken, lijkt de familiekamer over het algemeen meer op een lounge.

Het is een ruimte die is ontworpen voor ontspanning en comfort, een sfeer waarin je je thuis voelt. Om een ​​gezellige familiekamer te creëren, heb je uiteindelijk comfortabele en ontspannende meubels nodig. Hier zijn enkele ideeën die vorm en functie combineren bij het ontwerpen van familiekamers.

Leren kamerontwerp

Familiekamers zijn over het algemeen informeler dan woonkamers. Ze bevinden zich meestal iets verder van de voordeur, soms zelfs in de kelder, en zijn in een oogopslag verwijderd van het gevelpotentieel van het huis. Dit betekent dat u een informele decorstijl gemakkelijker kunt integreren in de familiekamer. Dit concept komt vaak tot uiting in comfortabele gevulde banken met veel kussenopties.

Gemakkelijk verplaatsbare bijzettafel of poef

Door een gemakkelijk verplaatsbare bijzettafel of een poef in het ontwerp van de familiekamer te integreren, voelt de kamer flexibel en ontspannen aan, om nog maar te zwijgen van de speciale functionaliteit. Een klein stukje als dit kan ook dienen als een spontane kaartentafel wanneer een hartverscheurend kaartspel uitbreekt.

Secties zijn een van de meest efficiënte familiekamers

Secties zijn een van de meest efficiënte zitmogelijkheden voor familiekamers omdat ze elke vierkante centimeter zitgelegenheid van de ene muur over de hoek naar de volgende muur maximaliseren. Een sectionele bank is geweldig voor familiekamers die nooit weten hoeveel mensen er komen, of het nu twee of tien zijn.

Lederen meubels en accenten van koeienhuid

Leer is een mooie keuze voor meubels overal in huis, maar het is vooral handig voor meubels in een familiekamer. Als u denkt aan de mogelijke besmetting van popcorn, frisdrank en andere snacks die onvermijdelijk worden geconsumeerd tijdens familie- en / of feestmomenten, is een gemakkelijk schoon te maken oppervlak zoals leer ideaal. Het ziet er ook beter uit met de leeftijd, nietwaar?

Kussen woonkamer accessoires

Soms zijn veel kussens op het meubilair slechts veel oncomfortabele kussens op het meubilair. Maar om de een of andere reden komen veel kussens in de familiekamer overeen met een comfortabele omgeving. De kussens kunnen worden gebruikt als vloerkussens, hoofdsteunen en zelfs als schoottafeloppervlakken voor een kom popcorn.

Extra grote bank voor woonkamer

De familiekamer lijkt een ideale setting voor een extra lange bank. De oversized lengte nodigt uit om te luieren, groenten te lezen of te eten voor de televisie. Deze bijzonder ronde bank is gebaseerd op de formele, die niet noodzakelijkerwijs belangrijk is in de familiekamer, maar hij is zo uniek in ontwerp dat hij grenst aan de funky. Familiekamers houden van funky meubels zolang de stukken comfortabel zijn.

Flexibele en verplaatsbare kruk

Hoe flexibeler de stoelen in uw familiekamer kunnen zijn, hoe minder onderdelen u nodig heeft om uw doelen op het gebied van comfort en ontspanning te bereiken. Deze oversized gehaakte kruk in rijke ombre kleuren illustreert dit als een voorbeeld van een T. Hij kan worden gebruikt voor voeten, om te dineren of voor vrienden … en hoe hij ook wordt gebruikt, de kruk ziet er fantastisch uit. Het is een drievoudige ontwerpwinst, mensen.

Comfort en stijl met leren stoel en poef

Het comfort en de stijl van de familiekamer zetten de toon voor de tijd die mensen daar doorbrengen. Dit is misschien wel de belangrijkste kamer in huis om een ​​zitgroep te creëren die zo comfortabel is als u zich kunt veroorloven, tenminste als u op zoek bent naar een plek waar iedereen een tijdje naar binnen kan en blijft.

Geel getuft bankje

Een tweekleurige gestoffeerde bank in vrolijk citroengeel (of in een andere zithoek) zal wonderen verrichten in de familiekamer omgeven door natuurlijk licht of in de familiekamer die in de raamloze kelder hangt. In ieder geval ziet deze bank er comfortabel genoeg uit, hoewel hij een of drie kussens kan gebruiken voor maximale ontspanning in de stijl van een familiekamer.

Nerveuze en moderne grote bank

Een geweldige optie voor zitplaatsen in de familiekamer is een grote bank die op elke manier plaats biedt aan maximaal 25 tieners. Ok, dat kan een beetje overdreven zijn. Maar het belangrijkste is dat familiekamers kunnen worden uitgebreid en verkleind om iedereen comfortabel te huisvesten – zo voelt een familiekamer uiteindelijk als een ontspannende plek om te verzamelen. Sommige familiekamers zien er edgy en modern uit, terwijl andere er gecoördineerd en traditioneel uitzien. Ongeacht uw ontwerpstijl, de familiekamer is een plek om te verzamelen.

Ontspannende hoekkamer met ligstoel

Als u voldoende ruimte heeft, is een mooi ontwerp voor een ontspannende ruimte zoals de familiekamer het bieden van zitplaatsen voor één persoon en zitplaatsen voor meerdere personen. Stel je voor dat de introverte of de nieuwe vriend je huis bezoekt. Terwijl iedereen zich op zijn gemak voelt om een ​​comfortabele plek in de sectie te vinden, zal de meer gereserveerde gast zich zeker comfortabeler voelen als deze mogelijkheid wordt geëlimineerd door de enkele stoel te beveiligen … althans voor een tijdje.

Dierlijke ruimte in huis

Zoals eerder vermeld, is de mogelijkheid om tijdens het zitten uw voeten omhoog te zetten een van de beste luxe comfortopties. De Ottomanen bieden uitstekende mogelijkheden om de voet te ondersteunen. Als de poef echter speciaal voor een bepaald meubelstuk is gebouwd, wordt deze stoel meteen opgenomen in het domein “beste stoel in huis”. Een uniek stoelontwerp geeft smaak en persoonlijkheid zonder het comfort van deze stoel in gevaar te brengen en maakt de familiekamer eromheen tot een gelukkige plek.

Comfortabele stoel voor huisdieren

Ik wil niet suggereren dat meer elegante of formele meubels niet in de familiekamer passen. Familiekamers kunnen elke stijl aan. Het is belangrijk dat de inrichting van de familiekamer functioneel is. Als u huisdieren heeft, zorg er dan voor dat ze huisdiervriendelijk zijn. Als je kinderen hebt, moeten ze zich welkom voelen en niet bang zijn om dingen in de familiekamer te “kwetsen”. Een leuk ding over huisontwerp is dat het voor ons allemaal en onze eigen voorkeuren en levensstijlen kan worden aangepast.

Grote ronde fauteuil fauteuil

Als een stoel (voor drie?) Als deze je er niet alleen toe aanzet om naar beneden te gaan en de zorgen van je dag te vergeten, weet ik niet wat. Dit is de perfecte stoelbekleding voor familiekamers – zachte, fluweelachtige bekleding in een donkere, vergevingsgezinde kleur, interessante en comfortabele ronde vorm, veel kussens voor een perfecte ontspanningsfase; Deze stoel heeft het echt allemaal. Een nadeel is de grootte, en niet elke familiekamer past op zo’n grote bank.