Hoe u het juiste kleurenschema voor de woonkamer kunt vinden

We zijn constant omringd door kleuren en zijn er zo aan gewend geraakt dat we moeilijk indruk kunnen maken. Dit heeft allerlei effecten waarvan we ons niet eens bewust zijn. Zo is het bij renovatie moeilijk om een ​​kleurstelling voor de woonkamer te kiezen. Het gaat niet bepaald om het kiezen van een kleur en het matchen ervan, maar om het vinden van een reeks kleuren en tinten die goed bij elkaar passen en het soort decor en sfeer creëren waarnaar u op zoek bent.

Een paar goudtonen kunnen de boel echt opfleuren. Je kunt ze combineren met wat blauw en een paar neutrale kleuren om een ​​elegante en eigentijdse look te krijgen. Het zou leuk zijn om de wanden van de woonkamer helemaal wit te houden zodat de accentkleuren meer naar voren komen.

Als je leven karakteristieke architectonische kenmerken heeft, zoals een gepleisterde bakstenen muur, moet je dit zeker gebruiken. Vul de aardse kleuren aan met een paar coole tinten zoals blauw en groen voor een uitgebalanceerde look.

Eenvoud is behoorlijk complex als je erover nadenkt. Als u uw woonkamer eenvoudig wilt maken, voegt u niet alleen minder functies toe. Een goede strategie zou zijn om te kiezen voor een neutraal kleurenpalet dat natuurlijke kleuren en materialen bevat.

Bij het decoreren van een woonkamer met lichte en donkere tinten kan het helpen om een ​​vloeiende overgang tussen deze kleuren te creëren. Je kunt bijvoorbeeld een zwarte bank hebben op een lichtbruin tapijt met lichtblauwe muren en een witte deken. Al deze kleuren kunnen dan in kleinere doses door de hele kamer worden herhaald.

Het kan ook leuk zijn om de woonkamer te decoreren met warme, neutrale tinten zoals wit, beige, goud en bruin, en om alles aan te vullen met een enkele focus die contrasterende koele tinten gebruikt. Het kan een kunstwerk zijn, een meubelstuk, een tapijt of een lamp.

Als je de voorkeur geeft aan een veelzijdige ontwerpbenadering, speel dan met verschillende kleuren en meng verschillende patronen en texturen om een ​​gelaagde look te krijgen.

Op dezelfde manier kunt u het kleurenpalet van de woonkamer eenvoudig en neutraal houden, maar verschillende soorten materialen, afwerkingen, texturen en patronen gebruiken om goed gedefinieerde gebieden met veel persoonlijkheid te creëren.

Zwarte en donkere kleuren worden over het algemeen als hard beschouwd en worden normaal niet gebruikt in woonruimtes. Ze kunnen echter een positief effect hebben op het decor, b.v. B. dat de kamer erg gezellig aanvoelt en ook erg praktisch is. Een goede strategie is om al deze donkere tinten een paar lichte en warme accenten toe te voegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stoel met koraalaccent?

Het kleurenpalet van een woonkamer hangt ook nauw samen met de ontwerpstijl die is gekozen voor de kamer en het huis in het algemeen. Een meer traditionele benadering gebruikt meestal kleuren zoals bruin en beige, die niet echt opvallen, maar er elegant uitzien en een formeel decor creëren.

Er zijn veel verschillende manieren om accentkleuren toe te voegen aan een woonkamer. Een van de meest voorkomende opties is het gebruik van decoraties zoals vazen, plantenbakken, kunstwerken etc.

Zwart is in veel opzichten een zeer praktische kleur. Het is niet alleen tijdloos en kan er mooi uitzien in combinatie met vrijwel elke andere kleur, het kan ook worden gebruikt om een ​​donkere achtergrond te creëren voor de tv-muur, waardoor het gemakkelijk is voor de ogen.

Natuurlijke kleuren zoals bruin of groen zijn geweldig als je je woonkamer een organische look wilt geven en een door de natuur geïnspireerd interieur wilt creëren. Dit is ook een uitgelezen kans om massief hout te gebruiken in je ontwerp.

Het zijn niet de kleuren zelf die de look en feel van een woonkamer beïnvloeden, maar ook de manier waarop ze omgaan met de texturen en oppervlakken die overal worden gebruikt en met de verlichting.

Kleuren die erg helder en levendig zijn, kunnen vervelend zijn en een woonkamer minder comfortabel en uitnodigend maken. Ter vergelijking: zachte en ingetogen tinten zijn ideaal om een ​​gezellige omgeving te creëren.

Voeg metallic accenten toe aan je kleurenpalet in de woonkamer en gebruik glanzende oppervlakken om een ​​glamoureus decor te creëren. In die zin vormen goud en zwart een mooie combinatie.

Een ander idee zou kunnen zijn om verschillende tinten van dezelfde kleur te gebruiken of in combinatie met verschillende soorten materialen en oppervlakken om variatie aan het ontwerp toe te voegen met behoud van een zeer eenvoudig kleurenpalet.

Wit is een zeer veelzijdige kleur. Het is niet erg praktisch omdat witte oppervlakken elke kleine vlek vertonen en speciale zorg nodig hebben, maar ze kunnen er prachtig uitzien in een woonkamer. Gebruik het om een ​​strak, eigentijds ontwerp te creëren met Scandinavische invloeden.

Je kunt je woonkamer er nog steeds eigenzinnig uit laten zien, ook al is het meestal versierd met beige en bruine tinten die eerlijk gezegd behoorlijk saai zijn. U kunt dit doen door patronen toe te voegen en een of twee accentkleuren te introduceren in de vorm van kussens, kunstwerken en decoraties in het algemeen.

Als u een gekleurde bank kiest (gekleurde betekenis in een schaduw die niet vaak voorkomt), probeer dan de rest van het decor neutraal en eenvoudig te houden om te voorkomen dat het te druk en vervelend voor de ogen is.

Het is altijd een goed idee om de woonkamer in zwart en wit in te richten. Dit is een tijdloze combinatie die je kunt aanpassen aan elke stijl. Voeg echter een of twee accentkleuren toe om te voorkomen dat u een te eenvoudige en algemene inrichting creëert.

Het kan ook interessant zijn om kleuren te gebruiken die in de kern veel voorkomen, maar in wat onconventionele tinten. Bijvoorbeeld een bruine tint die je normaal niet ziet in elke woonkamer die je bezoekt.

Bepaalde kleurenschema’s kunnen worden gebruikt om een ​​thema te maken. U kunt bijvoorbeeld bruine en groene tinten gebruiken om een ​​woonkamerdecor te creëren dat is geïnspireerd op het bos.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten