Hoe u uw kamer verandert in een chique Parijse woonkamer

Het is deze losse en sjofele look die op de een of andere manier moeilijk te creëren is: Parisian chic. Vaak wordt het mode genoemd, maar het geldt ook voor het interieur. Parijse huizen hebben de moeilijk te beschrijven kwaliteit om casual en veelzijdig te zijn, maar met een vleugje verfijning die uitleg tart. Hoewel het moeilijk te kwantificeren is, zijn er bepaalde elementen die kenmerkend zijn voor Parijse woonkamers. Door ze in uw eigen woonruimte te integreren, kunt u een enorme bijdrage leveren aan het creëren van een look die moeiteloos chic is – wat niet altijd gemakkelijk te bereiken is.

Oud ontmoet nieuw

Een deel van de aantrekkingskracht voor Parijse woonkamers is dat ze er zeker niet uitzien als een pagina uit een catalogus. Niet alles past bij elkaar, en niet alles kwam uit één hand. Natuurlijk is er ergens een Ikea-stuk, maar de perfecte formule is een mix van oud en nieuw. Al het meubilair komt niet uit een winkel of stijl, en hoewel het decor er wat spaarzaam uitziet in vergelijking met de gemiddelde Amerikaanse woonkamer, heeft het veel persoonlijkheid. Door nieuwe meubels te combineren met hand-me-downs en betere vintage items, evenals populaire accessoires, elk met hun eigen verhaal, heeft een Parijse woonkamer een diepte van karakter en stijl die geen ruimte vol nieuwe meubels ooit kan overbrengen.

Uitstekende open haard

Als je een open haard hebt, ben je goed op weg naar een Parijse woonkamer. De sleutel is om er een opvallende functie van te maken. Een opvallende omlijsting en een stijlvolle schoorsteenmantel brengen een eenvoudige open haard naar een nieuw niveau. De grote spiegel – een ander veelvoorkomend element in het Parijse decor – maakt de look af. Vormdelen, decoraties en een verhoogde decoratie dragen bij aan de algehele sfeer. Beoordeel je eigen open haard en ontdek welke elementen je kunt ruilen voor een liefhebberfocus.

Witte muren

Voor een echt Parijse ruimte zijn witte muren een cruciaal element. In een Parijse woning zie je niet vaak verf op de muren. De combinatie van hoge plafonds – als je ze hebt – en puur witte muren zorgen ervoor dat de kamer er licht, luchtig en klassiek uitziet, wat er ook in de kamer is. Het gebruik van gedurfde kleuren is voorzichtig en kan beperkt zijn tot hoofdmeubilair, kunstwerken of accentstukken.

Hardhouten parketvloer

Houten vloeren zijn een klassieke keuze en de parketstijl is beslist Parijse. Hout past bij alle kleuren en decoraties, terwijl het parketontwerp de vloer een beetje gereserveerde flair geeft. Verschillende soorten parket zijn geschikt, van kleinere houtdelen tot het hier getoonde grotere ontwerp. Parket biedt een rijke, warme basis voor de kamer, vooral als alle muren wit zijn. Als een kale houten vloer niets voor jou is, is het toevoegen van een chique tapijt ook gebruikelijk in Parijse woonkamers. {Foto van Daphneserrado}.

Gedetailleerde vormdelen

Een ander klassiek element voor een Parijse woonkamer zijn grote en kleine lijsten. Deze kunnen overal worden aangebracht: de muren bekronen, boven de plinten, rond de open haard of aan het plafond. Het doel is om de muren neutraal te maken, ze karakter te geven en de mogelijkheid tot decoratie niet te beperken. Ongeacht of u lijstwerk aan het plafond gebruikt of niet, een plafondmedaillon is het ideale accent om een ​​andere must op onze lijst te markeren: een kroonluchter! De lijsten die u kiest, kunnen recht en gestroomlijnd zijn, of sierlijker, afhankelijk van wat bij uw persoonlijke stijl past. {Foto van Huntsmore}.

Focus op afbeeldingen

Een van de beste kenmerken van het Parijse decor is hoe het antiek combineert met modernere stukken zoals kunstwerken. Als je van moderne kunst houdt, is een Parijse woonkamer de perfecte plek om hem te gebruiken met vintage meubels. Liever modern meubilair? Probeer vervolgens vintage kunstwerken toe te voegen die teruggaan naar een ouder tijdperk. Zorg er in ieder geval voor dat kunst het middelpunt van alle aandacht is. Dit zal de grootste impact hebben waardoor de kamer er echt uitziet als een Parijs appartement!

De kroonluchter is een aanrader

Laat de Parijzenaars de kroonluchter meenemen van de eetzalen en balzalen naar de dagelijkse woonkamer. Een kroonluchter in de woonkamer geeft de kamer niet alleen een vleugje Parijse verfijning, maar kan ook helpen om het decor in de kamer in evenwicht te brengen. Als het meubilair modern is en de ruimte voor een antiek tintje op andere elementen rust, kan een geweldige vintage kroonluchter – of op zijn minst een die er vintage uitziet – de ruimte op de juiste manier opfleuren. Als de woonkamer wordt gedomineerd door oudere meubels, kan een moderne kroonluchter de kamer eruit laten zien als de juiste Franse mix. Houd bij het kiezen van een kroonluchter voor een Parijse woonkamer één ding in gedachten: kristal is nooit een slechte keuze.

Een bedbank of een bank

Een ander meubelstuk dat de woonkamer de Franse flair “je ne sais quoi” geeft, is een dagbed of een bank. Dit stuk kan zijn oorsprong hebben in het oude Rome en Griekenland, maar het is een silhouet dat meestal wordt geassocieerd met Frankrijk. Als je een van hen in het interieur van de woonkamer integreert, krijg je instant chic die echt moeilijk te definiëren is. Het stuk is superfunctioneel omdat het meer is dan een stoel, maar op de een of andere manier verfijnder en relaxter dan een bank. Of het nu gaat om een ​​dutje, luieren of zitten voor gasten – het heeft een Parijse sfeer die niet vaak voorkomt in een typische woonkamer.

Witgekalkte meubels

Een gevoel van gracieus ouder worden is de sleutel tot de juiste uitstraling van een Parijse woonkamer. Als het budget geen echt antiek of speciale vintage stukken toelaat, voeg dan een of twee geselecteerde witgekalkte meubels toe. Omdat het concept van verwarring cruciaal is, wil je misschien niet te veel bijpassende meubels naast een paar stoelen. Het toevoegen van een veelzijdig, witgekalkt stuk met een beetje flair zoals gebogen benen of een geschulpte rand geeft het juiste gevoel.

Vintage. Periode.

Vintage stukken zijn zeker een manier om het juiste leeftijdsgevoel te krijgen voor een Parijse woonkamer, en een paar accessoires zijn niet genoeg. Een paar belangrijke onderdelen – of het nu stoelen, een bank of een stevige oude spiegel zijn – kunnen helpen de basis te leggen voor een uitstekende ruimte. Het type vintage stukken hangt volledig af van uw persoonlijke voorkeuren. Sommige moderne stoelen uit het midden van de eeuw naast een kist met een oud Frans provinciaal silhouet zijn een voorbeeld van de verwarring die nodig is voor de gewenste ‘moeiteloze’ look.

Wees moedig.

Hoewel het hele kleurenpalet van de typische Parijse woonkamer over het algemeen wit of crème is en je geen schokkend felle kleuren op de muren of gevoerde delen zult vinden, is het mogelijk om iets gewaagd toe te voegen. De gemakkelijkste manier om vet te worden, is door iets te kiezen dat normaal niet in een felle kleur wordt gezien, slechts een paar accessoires in een gedurfde tint of een geweldig kunstwerk. Hier zou een artisanale bijzettafel in ombre roze lagen net klein genoeg zijn om een ​​kleur toe te voegen zonder het vereiste rustige palet te domineren.

Venstervakken toevoegen

Hoewel de meeste huizen geen balkon in Parijse stijl voor het raam van de woonkamer hebben, is het heel goed mogelijk om het gevoel te vervalsen. Het toevoegen van bloembakken buiten de ramen van de woonkamer kan de Parijse sfeer verbeteren, vooral in de warmere maanden wanneer u de ramen opent en de vloeiende gordijnen op vloerhoogte opblaast. Als de kamer toevallig een terras of terras heeft, kan het uitgaan met potten en plantenbakken met afdekrails het meer als een Parijzenaar doen voelen, samen met bistro-achtig terrasmeubilair.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten