Hoe u woonkamergordijnen kiest die perfect bij uw stijl passen

Het is verrassend hoe belangrijk raambekleding is voor het interieur van een kamer. Een kamer zonder schaduw of gordijnen ziet er gewoon niet compleet uit en zodra je dat laatste detail toevoegt, past alles ineens in elkaar.

Met dat in gedachten gaan we er vandaag een paar bekijken interessante woonkamergordijnen We zullen ook kijken naar enkele verschillende soorten gordijnen en hoe deze het omliggende decor beïnvloeden. Kies je favoriete ideeën en laat je inspireren. Zoek naar manieren om de ontwerpen aan te passen aan uw huis en stijl.

Er is veel om over na te denken voordat u de gordijnen voor de woonkamer kiest. Het materiaal, de textuur, de lengte, de stijl en de kleur zijn belangrijk en het gaat meestal om het vinden van de juiste combinatie. In dit geval koos interieurontwerper Rachel Blindauer bijvoorbeeld voor een lichte grijstint en een heel subtiel patroon, een combinatie die perfect past bij deze elegante woonkamer.

Het is vaak leuk om de gordijnen in de woonkamer te matchen met een ander meubelelement, dat kan een meubelstuk zijn, een accessoire of in dit geval een kunstwerk op de aangrenzende muur. Het rijke donkerblauw contrasteert aangenaam met de neutrale muren en de bank. Dit is een ontwerp dat is voltooid door Studio Melián Randolph.

Kies de kleur van de gordijnen en het materiaal op basis van de hoeveelheid licht die u in de kamer wilt laten en het type sfeer dat u wilt creëren. We houden van hoe gezellig en licht deze woonkamer is ontworpen door Louisa Gray van House of Grey is. Ze zijn eenvoudig en bieden privacy, maar blokkeren het licht niet volledig. Ze voegen ook textuur en kleur toe aan de toch al mooie woonkamer.

Een donkere kleur kan er super elegant en zeer verfijnd uitzien zonder dat de kamer er donker en somber uitziet. Kies voor donkere gordijnen die gemakkelijk te openen zijn om meer licht binnen te laten. Ze zijn geweldig omdat je ze op een zonnige dag kunt sluiten en onder perfecte omstandigheden tv kunt kijken zonder tussenkomst van buitenaf. Laat u inspireren door dit Studio Duggan-ontwerp.

De woonkamer gordijnen kunnen verschillende rollen spelen. Hier benadrukken ze bijvoorbeeld de hoogte van de kamer, omlijsten de hoge ramen en vestigen ze de aandacht op het plafond. Tegelijkertijd vullen ze het meubilair aan en hebben ze een kleur die bijna identiek is aan die van de fauteuil. Dit is een kamer ontworpen door Shawn Henderson.

Deze kamer, ontworpen door Studio Interior Design Philosophy, is zeer inspirerend en laat de meer creatieve kant van woonkamergordijnen zien. Het interieur van deze plek is erg artistiek en er zijn verschillende kleuren die naadloos op elkaar aansluiten. Zelfs de gordijnen hebben verschillende kleuren.

Hoewel de raamgordijnen een belangrijk onderdeel vormen van het totale ontwerp en de inrichting van een woonkamer, hoeven ze niet per se op te vallen. Je kunt naadloos in de andere dingen in de kamer passen en je daarop oriënteren, b.v. B. op het meubilair, de kleur van de muren, tapijten, verlichtingsarmaturen, enz. We hebben hier het perfecte voorbeeld, een kamer ontworpen door Undercurrent Architects.

De hier genoemde ontwerpstrategieën zijn niet alleen van toepassing op gordijnen in de woonkamer, maar op vrijwel elk type raambekleding. Bekijk deze prachtige kamer ontworpen door Bria Hammel Interiors. Het heeft zo’n zachte en vrouwelijke sfeer en de kleuren zijn zo aangenaam en helder zonder clichés te zijn en zonder overweldigend te worden.

Een andere goede ontwerpstrategie is om het kleurenpalet eenvoudig te houden en te spelen met verschillende patronen en texturen. Deze woonkamer heeft bijvoorbeeld een paar decoratieve kussens met streeppatronen en de raamgordijnen brengen een tweede patroon, wat een zeer welkome aanvulling is en het decor in evenwicht brengt. {Foto van jacobsnavely}.

Kleur is niet het enige waardoor een kamer er geweldig en opwindend uitziet. Deze neutrale woonkamer is het perfecte voorbeeld. Het is moeiteloos elegant en tijdloos en heeft grijze gordijnen die de erkers prachtig omlijsten en de rest van de neutrale tinten aanvullen. {gevonden op agatacdesign}.

Natuurlijk kun je spelen met kleur en patroon en een veelzijdig ontwerp creëren dat je eigen unieke stijl laat zien. In zo’n kamer kan het moeilijk zijn om brandpunten te creëren. De hier getoonde raamgordijnen zijn misschien in een andere kamer te zien, maar ze passen hier bijna naadloos in. Dit is een ontwerp van Frampton Co.

De juiste gordijnen kunnen een kamer compleet veranderen, ook al lijken ze op het eerste gezicht niet zo belangrijk. Neem bijvoorbeeld deze stijlvolle en elegante woonkamer. Deze prachtige gouden gordijnen geven de ruimte een verfijnde sfeer en onderstrepen de schoonheid van de architectuur en de algehele stijl van het gebouw. Dit was een project van de Toronto Interior Design Group.

Als u zich wilt concentreren op het uitzicht of op bepaalde elementen van het interieur in de kamer wilt blijven, zijn neutrale raamgordijnen meestal een goede optie. Witte gordijnen zijn vrij tijdloos en hebben een fijne Scandinavische sfeer, waardoor de kamers bijzonder gezellig en fris aanvoelen.

Een minimale focus op kleur gecombineerd met maximale aandacht voor de textuur kan leiden tot een zeer mooi en harmonieus interieurdesign. Dit is slechts een eenvoudig voorbeeld van een kleine woonkamer met erkers, lichtgrijze gordijnen en een bijpassende bank. {Foto op PCRAIG}.

In veel gevallen kunnen raamgordijnen worden gebruikt om een ​​bepaalde stijl of ontwerprichting uit te drukken. In een traditionele setting als deze zouden de gordijnen een belangrijke rol spelen en er erg opvallend en weelderig uitzien. {gevonden op yiangou}.

In een moderne of moderne setting is eenvoud de sleutel tot een schoon en harmonieus decor. Overweeg witte gordijnen die privacy bieden zonder het licht of het uitzicht volledig te blokkeren. Ze passen goed bij gekleurde muren en vrijetijdsmeubilair. {gevonden op zulufish}.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten