Ideeën voor een rustieke woonkamer, geïnspireerd op gezellige berghutten

Het rustieke decor wordt gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen en oppervlakken en een zeer warme en uitnodigende sfeer. Het is een stijl die past bij een verscheidenheid aan verschillende ruimtes, maar vooral de gebieden waar sociale interacties plaatsvinden. Een rustieke woonkamer kan een heerlijk gezellige ruimte zijn en er zijn veel manieren om zo’n ontwerp te bereiken. Gemeenschappelijke elementen van een rustieke inrichting zijn open haarden, houten vloeren, houten balken, aardse kleuren en robuuste meubelen. Bovendien kunt u nog een aantal andere aangepaste details toevoegen die de woonkamer nog comfortabeler maken.

Dit is een rustieke hut ontworpen door Lara Vallés van Space Stage. Het ligt midden in een bos in Spanje en vertoont alle tekenen van een supergezellige retraite. Het heeft verschillende jaren geduurd om deze plek te renoveren, en de ontwerper wilde dat het er zo charmant uitzag en aanvoelde als een blokhut. De houten lambrisering muren, plafonds en vloeren spelen een belangrijke rol bij het uitnodigend en comfortabel maken van deze rustieke woonkamer, ongeacht het seizoen.

Dit vakwerkhuis in de hooglanden van North Carolina heeft een verrassend hoog plafond waardoor de stenen open haard het middelpunt van de belangstelling wordt en het middelpunt wordt van deze rustieke woonkamer. Het huis is ontworpen door RMT Architects. De woonkamer is open en omvat het eetgedeelte en een comfortabele zithoek. Het interieur richt zich op natuurlijke materialen zoals hout en steen, maar ook op warm en zacht licht.

Een van de coolste dingen van een blokhut is dat het een ruig karakter heeft, maar dat maakt het goed met een super warm en uitnodigend interieur. Het voorbeeld ontworpen door TruLinea Architects in samenwerking met Studio Frank is een perfect voorbeeld. De hut bevindt zich in Telluride, Colorado, en hoewel het zeker een rustieke hut is, ziet het er tijdloos uit. Het interieurontwerp combineert hout en staal met een verscheidenheid aan andere materialen en het resultaat is zeer inspirerend.

Een ander uniek ding dat rustieke huizen zo geweldig maakt, is het feit dat deze stijl zelfs een nieuw gebouwde structuur laat lijken alsof hij er al eeuwen is. Een goed voorbeeld in deze zin is deze hut aan het meer, ontworpen en gebouwd door Lands End Development in Noord-Minnesota. Het is met opzet gemaakt om er eigentijds uit te zien. Je ziet dat er in de woonkamer duidelijke tekenen zijn dat er gerecycled hout is gebruikt. Dit, in combinatie met deze massieve stenen schouw en de bruinleren meubelen, geeft de kamer een super charmante uitstraling.

Het gaat natuurlijk niet alleen om de gebruikte materialen. Afgezien daarvan is het creëren van een gezellige sfeer de sleutel tot het creëren van een succesvolle, rustieke woonkamerinrichting. Dit is mogelijk terwijl u tegelijkertijd kleur in de kamer brengt of het een frisse en speelse sfeer geeft. Bekijk dit prachtige toevluchtsoord ontworpen door JLF & Associates in samenwerking met Grace Home Design. Het is gelegen in Wyoming en biedt een fantastisch uitzicht. De woonkamerinrichting bestaat uit een combinatie van rustieke en moderne elementen, die samen een zeer aangename sfeer creëren.

Ergens in de Franse Alpen staat een mooie kleine hut met grote ramen die een prachtig uitzicht bieden, een hoog plafond en een zeer gezellige woonkamer met comfortabele banken en fauteuils rond een open haard. De hut is bijna volledig bedekt met hout. De eigenaren gaven Lionel Jadot de opdracht om de plaats te versieren en hen te helpen de charme van de hut uit 1870 te behouden terwijl ze een moderne uitstraling kregen. De hele structuur werd opnieuw uitgevonden.

Deze strandhut uit 1920 heeft een stenen open haard, hout aan de muren en overal comfortabele meubels, maar dat is niet alles. Een van de dingen die de rustieke woonkamer zo charmant en gezellig maken, is het feit dat er bijna overal boekenplanken zijn. Ze omlijsten de ramen en deuren en veranderen de sfeer echt. De hut is gerenoveerd door Rocky Rochon Design en architect Stephen Sullivan en bevindt zich op Orcas Island in Washington.

Veel hutten zien er wat gesloten uit en hebben kleine raampjes die een super gezellige uitstraling geven. Je kunt dat gevoel ook hebben in een hut die zich opent naar de omgeving en de natuur verwelkomt in je rustieke woonkamer, zoals dit toevluchtsoord in bergstijl, ontworpen door architect Dennis E. Zirbel in Truckee, Californië. Deze prachtige hut met twee verdiepingen is bedekt met oud hout en ziet er erg charmant uit, zodat hij gemakkelijk opgaat in de omgeving. Tegelijkertijd valt het prachtige interieurdesign op.

Een hoog plafond kan echt een verschil maken en dat is niet echt een kwestie van stijl. Dit is een functie die elke kamer indrukwekkend kan maken. Neem deze rustieke woonkamer met dubbele hoogte in een berghut ontworpen door Berlin Architects in samenwerking met Lisa Kanning Interior Design. Hoewel het hoge plafond en de hoge ramen de kamer openen en het uitzicht met veel natuurlijk licht binnenlaten, zorgen alle hout-, steen- en aardekleuren voor een zeer uitnodigende en comfortabele sfeer.

Gelegen in de privégemeenschap Martis Camp in Truckee, Californië, heeft deze moderne berghut zeker veel rustieke charme. Dit valt vooral op in deze prachtige woonkamer, die is voorzien van een grote stenen schouw, een schuin dak, gestoffeerde old-school fauteuils en een zacht tapijt dat alles bij elkaar houdt. De cabine is ontworpen door Kelly & Stone Architects en heeft vier slaapkamers, een grote keuken en grote ramen die veel zonlicht binnenlaten en tegelijkertijd de woonkamer blootstellen aan het panoramische uitzicht. Grote glazen deuren zorgen ook voor een naadloze overgang tussen binnen en buiten.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten