Leuke woonkamer die je zal inspireren om je woonkamer bij te werken

Met de komst van lente- en voorjaarsschoonmaak is er vaak een drang om het uiterlijk van de woonkamer te verfraaien en op te frissen. Uw verfrissing kan een paar kleine decorelementen zijn, een nieuwe verflaag of een complete designrevisie van de kamer. Zoals we altijd zeggen, wordt u alleen beperkt door uw verbeeldingskracht en uw budget! Een neutrale woonkamer kan nieuw leven worden ingeblazen door sommige stoelen te vervangen door helderdere en krachtigere opties, of door te investeren in een grote nieuwe bank kan de kamer nieuw leven inblazen. Soms is het moeilijk om te weten waar u moet beginnen of wat u in uw nieuw ontworpen woonkamer moet opnemen. Daarom is het handig om door inspirerende ruimtes te bladeren en enkele meubels en decoratie-opties te bekijken. Waarom niet beginnen met deze prachtige woonkamers vol ideeën?

Eclectisch kleurrijk

Een van de beste dingen die ooit met ontwerpen is gebeurd, is een voorkeur voor mengen in plaats van matchen. Het is niet meer nodig dat alle onderdelen in je woonkamer bij elkaar passen. Het is zelfs beter en veel interessanter als ze dat niet doen! Dit maakt het ook veel gemakkelijker om de woonkamer op te frissen met slechts een paar nieuwe elementen. Deze luxe maar relaxte woonkamer is een goed voorbeeld. Alle meubels zijn bekleed met suède en fluweel in twee verschillende kleuren, terwijl het tapijt de kamer verankert met een derde kleur. De verschillende kleuren worden bij elkaar gebracht door de witte tafels en accessoires, waaronder de grote roze verse bloemen.

Casual Aziatisch geïnspireerd

Het interieur is al eeuwenlang geïnspireerd door Aziatische elementen en designconcepten. De versie van vandaag is echter schoner en klassieker dan clichés. Deze woonkamer heeft zitgelegenheid met unieke poot- en framevormen, net als de kleine bijzettafel. De accessoires zijn allemaal Aziatisch geïnspireerd en de potboom voegt een natuurlijk element toe waardoor dit ook een feng shui-woonkamer wordt. Zelfs het subtiele ontwerp van het tapijt doet denken aan een tatami-mat.

Omarm het onverwachte

Deze moderne woonkamer is alles wat een minimalistische kamer moet zijn: luxe in strakke lijnen en economisch karakter. Twee ruime, met fluweel beklede stoelen geven kleur aan de kamer en de verlichting boven de salontafel is een totaal onverwacht element. Ten eerste hebben de meeste woonkamers meestal geen label boven de salontafel en zeker niet zo laag. Door de globe-houder naar een veel lagere positie net boven de tafel te verplaatsen, verandert het type licht in de kamer. In plaats van van bovenaf te morsen, komt het nu vanuit het midden van de kamer ter hoogte van de mensen die op de stoelen zitten. Als je al een aanhanger in de woonkamer hebt, is het niet moeilijk om zoiets te proberen.

Eigentijdse en gecoördineerde opties

Natuurlijk zijn er mensen die nog steeds de voorkeur geven aan een meer gecoördineerde look, ongeacht het decorgenre. Deze moderne woonkamer is gebaseerd op een neutraal kleurenpalet, dat zijn drama dankt aan de diep chocoladebruine gestoffeerde bank en de bijpassende fauteuil. Het bruin-witte palet is een nieuwe versie van het klassieke zwart-wit en de bijpassende elementen zijn subtieler. De details op de armleuningen van de stoel en de bank en het ongebruikelijke houten frame van de tafels zijn de uniforme, bijpassende elementen. Het is een passende set die niet overdreven is en juist heel modieus is.

Bewerkingsfunctionaliteit

De functionaliteit van de hedendaagse sectionele banken is enorm gegroeid, waardoor ze veel meer zijn dan alleen een zitmeubel. Dit grote, gezinsvriendelijke ontwerp biedt veel zitruimte en een ingebouwde bijzettafel, evenals een plank die rond de achterkant van de bank loopt. Dit ontwerp vereist geen aparte bijzettafel. De salontafel past niet precies bij elkaar, maar de witte passementen en afgeronde randen herhalen de vorm van het hout rond de bank, waardoor de ruimte visueel bij elkaar blijft.

Verdubbel op salontafels

We hebben allemaal de trend gezien dat verschillende kleine bijzettafels de salontafel vervangen. Nu, in plaats van een enorme salontafel die sommige mensen echt leuk vinden, gebruikt u twee identieke rechthoekige salontafels. De kunst is om ze verspringend te plaatsen, wat zorgt voor een goede doorstroming rond de bank en stoelen en de centrale ruimte in de kamer vult. De juiste uitrusting van de tafels is ook belangrijk. De tafel die het verst van de bank verwijderd is, is aan één kant minimaal gedecoreerd om hem gelijk te maken.

Een formele focus

Liefhebbers van formaliteit zullen deze woonkamer leuk vinden omdat hij veel heeft. Desalniettemin is de ruimte dankzij de gereserveerde decoratie van de kasten en de modernere geometrische wanddecoratie niet al te ruig. Het totaalbeeld van de dubbele kasten is formeel, maar er staat een televisie tussen. De tv is minder opdringerig en decoratiefer met meerdere frameniveaus dan als ware het een kunstwerk. Een comfortabele poef is traditioneel getuft en wordt nog steeds gecombineerd met een moderne, gebogen sectionele bank.

Comfortabel minimalisme

Minimalisme is zeker niet synoniem met ongemak in dit gratis woonkamerontwerp. Het meubilair is lineair en onopgesmukt, maar het is ook comfortabel gevuld, dus loungen hier is een heel aantrekkelijk idee. Stukken als deze zouden dankzij hun veelzijdigheid ook goed zijn voor een familiekamer. De accessoires in een kamer als deze zijn ook minimaal, waardoor het super gezinsvriendelijk is. De hele look kan gemakkelijk omhoog of omlaag worden aangekleed met de selectie van accessoires. Hier zijn de kussens wat chiquer door het gebruikte textiel, maar ze kunnen ook ingeruild worden voor iets meer casual voor een elegante uitstraling.

Horizontale uitlijning

In plaats van te kiezen voor hoge boekenplanken of planken, kan een grotere kamer een geheel andere esthetiek hebben als u kiest voor lange en lage delen. Een veelal zwart-witte woonkamer oogt moderner doordat de kasten laag zijn en zich over de gehele lengte van de kamer uitstrekken. Zwevende wandplanken worden slechts aan één kant van de tv geïnstalleerd en steken niet erg hoog in de muur. Boekenliefhebbers kunnen een beetje extra opslagruimte krijgen door een salontafel met een plank te installeren om favoriete volumes op te slaan. Je hebt misschien ook gemerkt dat een enkele stoel een dramatische kleurspat geeft, zelfs als het een ingetogen roze kleur is.

Kleurbewust

Deze woonkamer is een goed voorbeeld van hoe je kleur een dominant thema kunt maken zonder overboord te gaan. De gebruikte kleuren zijn grotendeels ingetogen en afgezet tegen de neutrale vloeren en de houten panelen met horizontale lambrisering. De diepblauwe bank is gecombineerd met een bank met subtiele patronen. De lichtere blauwgroen en turquoise tinten in de kamer zijn afkomstig van kleine accessoires zoals boeken en potten. Een ander interessant kenmerk van deze woonkamer is de horizontale oriëntatie, hoewel het aan een uiteinde een hogere boekenplank bevat. De richting van de houten panelen, de ver uit elkaar staande hangende spiegel en de lange, lage boekenkast benadrukken de rivier.

Spelen met spiegels

Bepaalde delen van het huis zijn een makkie als het gaat om het gebruik van spiegels voor functie of inrichting, maar de woonkamer komt misschien niet automatisch in je op. Het gebruik van spiegels met unieke vormen of afwijkende maten is een manier om een ​​opvallend accent toe te voegen. Het groeperen van meerdere spiegels is echter een andere gemakkelijke optie. Hier worden drie ronde spiegels in twee verschillende maten een modern decoratief accent. Merk op dat de groepering een oneven nummer gebruikt. Dit is een belangrijk en nuttig concept bij het maken van groepen van welke aard dan ook: oneven nummers zijn aantrekkelijker en gemakkelijker te rangschikken.

Multifunctionele leefruimte

Open conceptruimtes kunnen prachtig zijn, maar het kan ook moeilijk zijn om ze in te richten als ze vrij klein zijn. Een kamer die dient als eet- en woonruimte heeft alle onderdelen nodig om harmonieus te werken, omdat het niet groot genoeg is om voor elk een aparte groepering te hebben. In dit geval kan het gebruik van zowel een gesloten kast als een open plank helpen om de tentoonstellingsruimte in evenwicht te brengen met de behoefte aan functionele opslag. Een andere handige tip is dat duurzame materialen het meest geschikt zijn voor dit type interieur, en niet voor kieskeurige, onderhoudsvriendelijke oppervlakken of textiel.

Eigentijdse flauwekul

In het verleden waren alle banken nogal primitief en netjes, met dicht uitgerekte kussens, ongeacht het specifieke ontwerp. Nu kunnen mensen die van een ongedwongen, ongedwongen esthetiek houden, meubels hebben die beter bij hun levensstijl passen. De nieuwe ontwerpen van vandaag bieden een verscheidenheid aan kussenslopen en slappe kussenslopen die alleen zijn ontworpen om te ontspannen tijdens een avondje binge-kijken. De ontspannen bank- en stoelstijlen kunnen het beste worden gecombineerd met andere eigentijdse stukken.

Kunstzinnige plank

Als het om planken gaat, helpt het om buiten de gebaande paden te denken. Niet alle planken hoeven rechthoekig of lineair te zijn. Artistieke opties die een statement maken uit planken, kunnen echt een verschil maken in de woonkamer. Deze muur heeft afzonderlijke eenheden die zijn ontworpen als een geometrische optische illusie. De planken zijn niet waterpas, dus ze zijn niet geschikt voor het weergeven van dingen zoals vaten, maar kunnen boeken, planten en andere accessoires bevatten. Alleen al de installatie van dit soort planken verandert de hele kamer.

Statementstukken

Er is geen snellere of eenvoudigere manier om een ​​woonkamer te veranderen dan een opvallend meubelstuk toe te voegen. Dit kan een bank zijn, een unieke lamp of een dressoir zoals deze. Mooie houtnerf en moderne hardware maken dit stuk tot een eyecatcher. In dit geval wordt het gecombineerd met statement-lampen, zowel als staand model als als tafellamp. Gebruikt in een kleine zithoek als deze, dit is absoluut de focus.

Belangrijke details

Er wordt vaak gezegd dat de duivel in de details zit, maar als het gaat om huisontwerp, is het de grote Verschil zit ook in de details. Hoewel deze met fluweel beklede bank om vele redenen mooi is, is het ongebruikelijke getufte ontwerp in het midden van de rugleuning de enige functie die hem echt onderscheidt. Het is een klein detail in het grote schema van de woonkamer, maar het trekt meteen de aandacht. Een meubelstuk met dit type element moet goed gecombineerd worden met complementaire meubelen in dezelfde kleur of in onopvallende neutrale kleuren als de bijzetstoel. Een knal van felblauwe kussens helpt de stukken aan elkaar te binden.

Markeer een muur

Verhalen over accentmuren of kenmerkende muren richten zich meestal op kunstwerken, kleuren of wandbekleding. Hoe zit het met een echte verklaring, iets heel bijzonders installeren en er vervolgens beelden op projecteren? Deze muur, bedekt met cilinders, is op zichzelf al opvallend. Zelfs als je er geen films of foto’s op laat zien, zal het toch de aandacht trekken. De erop geprojecteerde digitale beelden kunnen vele vormen aannemen. Of gebruik gewoon een van de elementen voor jezelf. Tegenwoordig zijn er veel opties voor abonnementen op digitale kunstwerken, of u kunt gewoon uw eigen afbeeldingen delen.

Populaire galeriewanden

Sommige trendexperts zeggen dat galeriewanden hun hoogtepunt hebben gehad en aan populariteit verliezen, maar er zijn nog steeds veel mensen die van ze houden. En terecht. Ze werken heel goed in sommige kamers, zoals in deze woonkamer, waar de plaatsing iets anders is. In plaats van de typische groepering die gelijkmatig aan een muur hangt, is de opstelling hier anders. De gaten, schaal en overdracht van twee iframes naar de andere muur zijn onverwacht en zeer stijlvol.

Gemaakt voor entertainment

Mensen die graag praten, hebben vaak iets andere overwegingen over de woonkamer. Natuurlijk moet het comfortabel zijn, maar het moet ook meer bevatten dan alleen de naaste familie. Deze woonkamer met twee taken heeft twee ruime ruimtes die ideaal zijn om te ontspannen in het dagelijks leven. Hun brede segmenten bieden echter meer zitplaatsen tijdens een feest of bijeenkomst. Bovendien flankeren ronde krukken de twee grote salontafels en voegen nog een paar plaatsen toe.

Een vleugje natuur

Vertel mensen dat ze levende planten aan een kamer moeten toevoegen en ze zullen automatisch nadenken over dingen in potten van verschillende groottes. Groen toevoegen aan een woonkamer kan op veel creatieve manieren worden gedaan zonder dat er gewone plantenbakken op stands nodig zijn. Naast de struikachtige plant naast de bank wordt deze woonkamer gedomineerd door wijnstokken die van het plafond naar de muur vallen. Je kunt een rand of plank gebruiken om de plantenbakken te plaatsen die zijn geïnstalleerd om alles te verbergen, behalve de hangende wijnstokken.

Elke verandering – groot of klein – kan een grote impact hebben in een kamer, zolang het maar goed doordacht is. Een beetje planning kan veel doen als je je interieur opfrist en je bent veel tevredener met het resultaat. Er zijn veel ideeën voor woonkamers, dus je kunt veel inspiratie opdoen voor wat je misschien met de jouwe wilt doen. Het moeilijkste is om te beslissen welke wijzigingen het eerst moeten worden aangebracht!

Ersten Kommentar schreiben

Antworten