Snelle tips voor eenvoudige veranderingen aan Feng Shui uw woonkamer

Er is veel geschreven over het integreren van de principes van Feng Shui in het huis en de woonkamer is de eerste plaats waar dit wordt gedaan. De familie brengt hier tijd door en de gasten worden verwelkomd. Dit is een veelbelovend en belangrijk gebied. Let wel, het is over het algemeen niet mogelijk om je hele huis opnieuw te configureren volgens de Feng Shui-principes, maar er zijn tips over hoe je kamers harmonischer kunt maken.

Het is belangrijk om iets te begrijpen over het concept van Feng Shui, dat is gebaseerd op Yin en Yang – de balans van tegengestelde krachten. De Chinezen zijn van mening dat het ene niet zonder het andere kan en dat ze altijd in balans moeten zijn, vandaar het streven naar een harmonieuze omgeving thuis. Feng Shui volgt ook de ‘vijf-elementen-theorie’ die vuur, water, metaal, aarde en hout eert. Volgens de Universiteit van Florida wordt aangenomen dat deze elementen op verschillende manieren op zowel constructieve als destructieve manieren interageren. Hier zijn enkele van de eenvoudigste tips voor het toepassen van Feng Shui-principes op uw woonkamer.

Verover de puinhoop

De overgang naar een minimalistische esthetiek maakt Feng Shui gemakkelijk.
De overgang naar een minimalistische esthetiek maakt Feng Shui gemakkelijk.

Niets goeds komt van rommel, en dit is een fundamenteel punt in Feng Shui. Er is geen ruimte voor goede energie in een kamer als het vol rommel is. Het wegnemen van de chaos van spullen en opruimen is de eerste en meest fundamentele stap om de woonkamer evenwichtig en aangenaam te maken. Dit is zelfs het belangrijkste voordat u probeert andere tips op te nemen.

Wees georganiseerd

Organisatie is de sleutel tot duidelijkheid.
Organisatie is de sleutel tot duidelijkheid.

Georganiseerd zijn gaat hand in hand met het opruimen van de rommel in je leefruimte. Organisatie hoeft niet te betekenen dat alles in containers moet worden opgeslagen. Aantrekkelijke planken met duidelijke boeken, tijdschriften en accessoires zijn een aangename manier om voorwerpen te corrigeren en de kamer op te ruimen. Een ander aspect van Feng Shui is dat het zich richt op de kracht die voortkomt uit intentie. Niets in de kamer mag lichtzinnig zijn en alle meubels in de woonkamer moeten een functie hebben en planken hebben een zeer belangrijk doel.

Eer de elementen

De weergave van alle vijf elementen helpt bij de balans.
De weergave van alle vijf elementen helpt bij de balans.

Zoals eerder vermeld, vereert Feng Shui de vijf elementen: vuur, water, aarde, metaal en hout. Idealiter bevat een huis een balans van deze elementen in alle delen, maar beginnen met de woonkamer is een goede zet. Probeer op de een of andere manier elk element in de kamer te eren: als open vuur geen optie is, kan vuur worden weergegeven door een kleur. Metaal kan worden verwerkt met behulp van accessoires zoals fotolijsten, of hout kan worden gebruikt als meubels. Water kan worden weergegeven door een tafelfontein of een schilderij.

Voeg levensenergie toe

Levende planten zijn belangrijk in een woonkamer.
Levende planten zijn belangrijk in een woonkamer.

De toevoeging van echte planten aan het decor van de woonkamer eert het houten element en brengt een positieve vitaliteit in de kamer. Sommige consultants van Feng Shui wijzen erop dat planten ook een nieuw begin zijn en goedkoop zijn voor thuis. In feite zal alleen het echte werk doen als het op Feng Shui aankomt. Gedroogde planten en plastic bloemen zijn niet genoeg.

Gebruik de juiste kleuren

Kleuren hebben niet alleen invloed op je humeur, maar ook op het niveau van Feng Shui.
Kleuren hebben niet alleen invloed op je humeur, maar ook op het niveau van Feng Shui.

Het gebruik van ontspannende en rustgevende kleuren is de sleutel tot feng shui in de woonkamer. Het is het jaar van het varken in 2019, wat betekent dat volgens de Chinese astrologie de aarde een dominant element is. Ontwerpen met warme gele tinten, bruine en gouden tinten en licht pastelroze zijn een bijzonder betaalbare keuze voor 2019. Ongeacht uw keuze, de kleuren moeten in balans zijn met andere elementen in de kamer.

Concentreer u op doordachte arrangementen

De kamerconfiguratie speelt een belangrijke rol.
De kamerconfiguratie speelt een belangrijke rol.

Naast doel en doel zijn stroom en comfort van het grootste belang in een woonkamer die de principes van Feng Shui volgt. Ongeacht de grootte van de kamer, het moet comfortabel en eenvoudig aanvoelen, niet druk of beperkt. Dit maakt de plaatsing van meubels belangrijk. Bedenk voordat u meubels gaat verplaatsen hoe de ruimte wordt gebruikt en hoe het verkeer door de ruimte stroomt. Dit kan helpen om de onderdelen in de kamer direct opnieuw in te delen. Zorg ervoor dat u de verschillende andere principes van Feng Shui raadpleegt die bepaalde plaatsingen beheersen, bijv. B. Plaats de achterkant van de bank altijd op een muur en kijk nooit met de achterkant uit het raam.

Verlichting om je chi te vergroten

Natuurlijk licht is het beste, maar verlichting kan het lukken.
Natuurlijk licht is het beste, maar verlichting kan het lukken.

Hoewel de Feng Shui-principes aanbevelen om geen woonkamer in het midden van het huis te hebben, is het niet altijd mogelijk om een ​​leefruimte zo drastisch te veranderen dat de positie van een kamer verandert. Als de woonkamer in een kamer moet zijn waar weinig of geen natuurlijk licht is – een belangrijk element in Feng Shui – is het toevoegen van de juiste binnenverlichting van cruciaal belang. Armaturen die verlichting op en neer gooien voor taken, moeten een balans hebben en de juiste verlichtingsomgeving voor goede energie of chi.

Plaats de spiegel correct

De plaatsing van de spiegel is cruciaal bij Feng Shui.

Spiegels zijn belangrijk om kleinere kamers groter te laten lijken, maar zoals elke Feng Shui-adviseur u zal vertellen, is het belangrijkste waar u de spiegel plaatst. Kies qua grootte een spiegel waarmee je je hele hoofd, schouders en borst kunt zien, want dit wordt ‘je aura vastleggen’ genoemd, schrijft Laura Cerrrano. Ze merkt op dat het belangrijk is om het geheel voor letterlijke, energetische en psychologische doeleinden te zien. Cerrano zegt ook dat bij de plaatsing rekening moet worden gehouden met wat wordt weerspiegeld omdat spiegels “de energie en symbolische betekenis van alles wat ze zien verdubbelen”.

De tv-puzzel

De tv mag geen focus zijn wanneer deze niet in gebruik is.

De plaatsing van de tv in de woonkamer kan afhangen van wat voor soort energie je wilt cultiveren. Feng Shui-experts zijn echter duidelijk over één ding: de tv moet worden afgedekt wanneer deze niet wordt gebruikt. In de dagen van grotere buis-tv’s was het gebruikelijk om ze in een kast op te sluiten. Met de komst van led tv’s hangen ze nu vaker aan de muur, waardoor een entertainmentcentrum minder nodig is. Aan de muur bevestigde tv’s kunnen worden vergrendeld met een kast, bedekt met kunstwerken of gedrapeerd met een gordijn. Een andere optie tegenwoordig is een projector die films en tv-programma’s aan de muur laat zien. Als het niet wordt gebruikt, is er geen indicatie van de tv.

Focus op comfort en welzijn

Comfort staat voorop in Feng Shui.

Een Feng Shui-woonkamer is meer dan alleen functioneel en moet comfortabel zijn. Alle juiste elementen hebben geen zin als uw familie en gasten zich niet op hun gemak voelen in de kamer. Het meubilair en de accessoires in een kamer moeten uitnodigend en gebruiksvriendelijk zijn en het gezin moet comfortabel in de kamer passen. Het is een echte leefruimte en geen tentoonstellingsruimte waarin meubilair niet kan worden gebruikt zoals bedoeld. Denk aan het concept van intentie in Feng Shui.

Kies curven over hoeken

Gebogen en ronde meubels zijn het meest veelbelovend.

Een van de principes van Feng Shui is om meubels te kiezen die zacht en afgerond zijn, waarbij harde hoeken en stippen worden vermeden. Dit komt omdat zachte rondingen helpen bij het creëren van ‘Sheng Chi’, schrijft Cerrano. “Dit type chi bootst het natuurlijke ontwerp van de natuur na en biedt een sterkere manier om levensenergie moeiteloos door je huis te laten stromen”, legt ze uit. De woonkamer heeft veel afgeronde hoeken, van de fauteuil tot de bank tot ovale bijzettafels.

Voeg een vierkante salontafel toe

Een vierkante salontafel helpt de chi-stroom onder controle te houden.

De enige uitzondering op ronde vormen voor meubels is de salontafel. Hoeken worden gewoonlijk beschouwd als “gifpijlen” die negatieve energie naar mensen leiden, maar ronde en ovale salontafels zijn geen goedkope keuzes. Feng Shui-consultants zeggen dat deze vormen ervoor kunnen zorgen dat chi-energie circuleert, chaos veroorzaakt en ongemakkelijke energie genereert. Om deze redenen is vierkant de beste keuze voor de woonkamer.

Streef naar algemene harmonie

Ongeacht ontwerp en stijl, harmonie is het uiteindelijke doel.

Onthoud dat balans het ultieme doel is in elke kamer die zich op Feng Shui richt. We hebben al gezegd dat de beste opstelling in de woonkamer een ontspannende omgeving voor iedereen creëert. Terwijl Feng Shui de vijf elementen en de chi-energiestroom in een kamer behandelt, speelt het ook met de basisontwerpprincipes die iedereen moet volgen. Rekening houdend met de grootte van de kamer en het aandeel van de elementen die het bevat, evenals een goede verkeersstroom en comfortabele gespreksruimtes zijn de sleutel tot het creëren van een functionele woonkamer.

Veel van deze tips vereisen geen nieuwe aankopen en kunnen worden uitgevoerd door de bestaande tips opnieuw in te delen. Probeer voor supplementen je eigen huis te kopen om dingen in de woonkamer te brengen die kunnen helpen om aan de Feng Shui-principes te voldoen. Je ultieme doel is een kamer met goede energie en een gezonde en betaalbare kamer voor je hele gezin.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten