Verfraai uw woonkamer met meubels met speciale kenmerken

Woonkamermeubels moeten er niet alleen goed uitzien. Het moet comfortabel genoeg zijn om uit te rusten en te ontspannen, maar het moet ook stijlvol genoeg zijn voor gasten. Hoewel de elementen in elke kamer meestal hetzelfde zijn – bank, stoelen, tafels – zijn het hun details en bijzonderheden die ze chic en fris maken. Zoals je al weet, zien de basics er in elke inrichtingsstijl heel anders uit, en deze stijl moet degene zijn waar je je het meest comfortabel bij voelt. Als u verschillende meubelopties niet in detail hebt bestudeerd, merkt u misschien niet meteen enkele details op die elk uniek maken. Homedit heeft enkele voorbeelden samengesteld van woonkamers met speciale stukken die de kamer onderscheiden van de massa. Bekijk deze prachtige woonkamers.

Unieke styling

Een aantal details maken deze woonkamer anders. De leren bank in het midden van de kamer heeft een ontspannen, minder formele flair. Vooraan staan ​​twee vierkante tafels die dienen als een gigantische salontafel, die de doorstroming in de kamer verbetert omdat ze verspringend de contouren van de bank weerspiegelen. Last but not least is de trendy opstelling van de hangers die boven de salontafel hangen atypisch en elke lamp bevat een levende plant – iets wat je nooit zult zien.

Grillige stukken

Alleen omdat een meubel zeer functioneel is, wil dat nog niet zeggen dat het niet leuk kan zijn. Een aards palet van groen en bruin is de basis van deze woonkamer, die draait om een ​​leuke en funky salontafel. Twee van de poten zien eruit als een tuinwagen en zijn eigenlijk ronde wielen. Dit ronde element herhaalt zich in de collectie krukken die gebruikt worden in plaats van standaard stoelen. Deze zijn geweldig omdat de meeste van hen, afhankelijk van de situatie, als zit- of bijzettafel kunnen dienen. De krukken zijn ook praktische opbergvakken voor voorwerpen die anders de ruimte zouden overbelasten.

Gemengde plaatsingen

Bijzetbanken staan ​​meestal allemaal bij elkaar met een salontafel vooraan en bijzettafels aan de zijkanten. Hier wordt de traditionele look opnieuw gerangschikt, met de secties gescheiden en een lage tafel ertussen. Dit verhoogt het comfort, aan welke kant u ook zit. In het midden staat de groep van poef, bank en tafel voor een traditionele salontafel. Dit is zeer veelzijdig voor entertainment omdat de groep kan worden opgedeeld en gebruikt voor extra zitplaatsen, terwijl de tafel een draagbare en praktische plek is om een ​​kopje of bord te plaatsen.

Mooie benen

Meubelpoten zijn gemakkelijk over het hoofd te zien als ze geen belangrijk ontwerpelement zijn geworden zoals hier. De bank, stoel, bijzettafel en tijdschriftenrek hebben allemaal opvallende poten, die doen denken aan een lichte mid-century of zelfs een minimalistische Japanse sfeer. In een vervangend ontwerp als dit zijn meubeldetails alles. Het is gemakkelijk voor te stellen dat als deze stukken standaardontwerpen waren, deze kamer niet veel bijzonders zou zijn. Het kleurenpalet is grotendeels neutraal, wat de unieke poten van de onderdelen benadrukt.

Kleine bijzondere stukjes

In deze woonkamer maken de kleinere onderdelen een groot verschil. Vanaf de bovenkant is een ongewone planthouder veel moderner dan de alomtegenwoordige Macxramé-versies. Vervolgens heeft de bijzettafel een torso-achtige vorm die is bedekt met verzamelde bekledingsmaterialen. In plaats van een normale salontafel, werd een geometrisch patroon gecreëerd door kleine bijzettafels te combineren met interessante koperen frames. Al deze kleine items zijn eenvoudige toevoegingen aan een woonkamer die moet worden bijgewerkt.

Gemengde materialen

Omdat de matchy-matchy-trend over het algemeen dood en voorbij is, draait het tegenwoordig allemaal om het mengen van materialen. In deze woonkamer worden drie tafels gebruikt, elk met een andere stijl en gemaakt van verschillende materialen. De dominante tafel is een helder blok marmer en de tweede tafel van dezelfde grootte is gemaakt van hout, glas en metaal in een verdeeld ontwerp. De tweedelige glazen tafel is een lichtere tegenhanger van de zwaardere stenen tafel, die aan elkaar is geplaatst maar offset is. De derde tafel is rond, heeft een eenvoudig frame, is stevig en ingebed in de hoek van de bankverlenging.

Verlichte planken

Hoewel deze woonkamer een aantal trendelementen heeft, zoals de bijzettafels, is de verlichte boekenkast het meest dramatisch. Natuurlijk hebben veel woonkamers planken of boekenplanken, maar slechts weinigen gebruiken deze dramatische techniek. De verlichting in en onder de planken heeft verschillende effecten, waaronder sfeerverlichting in de ruimte. Het benadrukt ook de plank zelf en vestigt de aandacht op dit deel van de kamer en de objecten die daar te zien zijn.

Opgedeelde sectionals

Sectionele banken bestaan ​​al een tijdje, maar nieuwe versies hebben extra functies toegevoegd, zowel qua ontwerp als qua functie. Opgefokte versies zoals deze bieden nog steeds veel comfortabele stoelen, maar hebben details zoals de witte rand onderaan. De bank heeft ook een bijgevoegde bijzettafel die rond de rug stroomt en een display- of opbergvak wordt. De kussens zelf zijn comfortabel druk en stevig, ideaal voor een informele woonkamer.

Glamoureuze details

Voor degenen die de voorkeur geven aan een meer glamoureuze woonkamer, is dit voorbeeld een winnaar. Het wandmeubel heeft een zeer elegante gesloten bergruimte en aan beide zijden hoge kasten. In het midden. De tv bevindt zich in een stijlvol frame dat past bij de oppervlakken. En in het midden van de kamer staat een drietal ronde tafels met taps toelopende zijkanten als functioneel en zeer chique middelpunt. Deze kamer laat echt zien hoe kleine details een groot verschil kunnen maken.

Neem een ​​kijkje in deze woonkamer en je merkt meteen een paar dingen die anders zijn. De sectionele bank wordt gedeeld door een geïntegreerd tafelgedeelte, maar de salontafel heeft het meest innovatieve ontwerp. Elk bestaat uit verschillende secties en heeft een verschuifbare, verwijderbare kusseneenheid die in een oogwenk kan worden getransformeerd van een tafel naar een stoel. Het is een geweldig concept voor mensen die vermakelijk zijn en vaak extra stoelen nodig hebben, maar niet per se willen omgaan met klapstoelen en dergelijke. Elke tafel heeft ook een massief houten zijdeel, wat erg praktisch is voor gasten die met borden en glazen jongleren.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de unieke eigenschappen van de hedendaagse woonkamermeubels. Als u op zoek bent naar nieuwe stukken, hoeft u zich niet aan de basis te houden als u op zoek bent naar iets speciaals. Kies stukken die de kamer een speciale flair geven en die uw persoonlijkheid en het niveau van formaliteit weerspiegelen waarmee u zich prettig voelt. Het is tenslotte jouw plaats.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten