Wat maakt een eigentijdse woonkamer mooi en uitnodigend? We hebben het antwoord

Het is niet eenvoudig om een ​​eigentijdse woonkamer te ontwerpen die er edgy, eenvoudig en trendy uitziet zonder functionaliteit te verliezen en zonder in te boeten aan comfort. Het vinden van de juiste combinatie van uiterlijk en functie is altijd een probleem, vooral als er zoveel verschillende ontwerpstrategieën zijn en er zoveel coole en interessante ideeën te ontdekken zijn. We willen dit proces voor u gemakkelijker maken door enkele van onze favoriete eigentijdse woonkamerontwerpen te introduceren.

Een comfortabele bank is een groot deel van wat een woonkamer uitnodigend en vriendelijk maakt. Een ander element dat een belangrijke rol speelt in het totaalbeeld en de sfeer van de woonkamer is de salontafel. Hier ziet u een live salontafel die op een zeer charmante manier de rest van het meubilair aanvult. Dit is een ontwerp van Studio JWA.

Eenvoud definieert de meeste moderne woonkamers. Dat betekent geen overbodig meubilair en niet te veel kleuren of oppervlakken. Bovendien maken veel woonkamers nu deel uit van open plattegronden, waaronder de keuken en de eetkamer. Hier kun je zien dat deze functies duidelijk afgebakend zijn, maar toch verbonden blijven. Een mooi compromis van Studio Pierattelli Architetture.

Je kunt ervoor kiezen om trendy te zijn door te kiezen voor een tijdloos design. Ja, het is een ongebruikelijke verklaring, maar het werkt. Bekijk deze stijlvolle woonkamer ontworpen door Maya Sheinberger. Het gebruikt de klassieke combinatie van zwart en wit en combineert het met zachte tinten grijs, blauw en natuurlijk hout.

De SAOTA-architecten kozen ervoor om met contrasten te spelen en ruw beton en fluweel, milde grijstinten en rijke blauwtinten samen te stellen. Deze uitersten geven deze woonkamer veel flair en karakter en laten hem verrassend warm en uitnodigend overkomen.

Een donker kleurenpalet maakt een woonkamer niet per se donker. Het gaat erom de perfecte balans te vinden tussen de verschillende kleuren, materialen, texturen en oppervlakken. Hier kun je een mooie weergave van zien in een woonkamer die op een zeer sierlijke en vermakelijke manier speelt met lichte en donkere oppervlakken – een project van Studio Daha.

Een grote zithoek is soms belangrijk, vooral als je veel entertainment hebt of als je een groot gezin hebt. In dit geval een sofa in het weerstandsstuk die het grootste deel van de plattegrond van de woonkamer inneemt. Modulaire secties zijn een zeer praktische optie omdat u de ruimte eenvoudig kunt reorganiseren. Deze bijzondere woonkamer is ontworpen door Didonè Comacchio Architects.

Een moderne woonkamer hoeft niet groot te zijn om er luchtig, fris en uitnodigend uit te zien. Een kleine opstelling als deze heeft als voordeel dat hij bijzonder gezellig is. Het oppervlaktetapijt geeft het decor een geometrisch tintje en transformeert de vloer in een brandpunt. Dit appartement is ontworpen door Dana Shaked.

Elke woonkamer heeft een focus nodig. Een groot schilderij of een soort kunstwerk in het algemeen kan deze rol met succes aannemen, kleur aan de ruimte toevoegen en een unieke stijl uitdrukken. In deze woonkamer, ontworpen door de Life Spaces Group, leunt een oversized schilderij nonchalant tegen de muur en vormt het een aanvulling op de minimalistische meubels.

Warme kleuren, zachte texturen en organische vormen helpen altijd om een ​​aangename en comfortabele sfeer te creëren, en u kunt deze elementen in uw voordeel gebruiken bij het ontwerpen van een moderne woonkamer. Dit ontwerp van The Room Studio is een goed voorbeeld.

Grote ramen maken vaak deel uit van het ontwerp van een moderne woonkamer. Ze openen de kamer en laten veel natuurlijk zonlicht binnen. Bovendien geven ze vaak mooie vooruitzichten weer. Een nadeel is echter dat je er geen meubels tegen kunt plaatsen, dus alles moet gegroepeerd worden naar het midden van de kamer. Deze door atelierbogen ontworpen woonkamer maakt optimaal gebruik van de enorme raampartijen.

Een minimalistische esthetiek geeft deze woonkamer een zeer schone en luchtige sfeer. Het interieurdesign draait bijna geheel om wit met wat lichtgrijze en beige accenten. Ramen over de volledige hoogte en glazen schuifdeuren sluiten naadloos aan op de buitenruimte en laten tegelijkertijd veel natuurlijk licht binnen. Dit was een project van Gallardo Llopis Arquitectos.

Witte muren en een minimalistisch decor bepalen deze stijlvolle ruimte ontworpen door [i]er arquitectos. De woonkamer is voorzien van houten vloeren, een tussenwand met ingebouwde hoekhaard, grote glazen schuifdeuren en vrijetijdsmeubelen met een vleugje industriële charme.

Houten oppervlakken en aardse kleuren creëren een warme en comfortabele sfeer in een kamer, of deze nu modern, traditioneel, rustiek of zelfs industrieel is. In deze door Gianserra + Lima arquitectos ontworpen woonkamer kun je precies zien hoe het werkt.

Dit is een woonkamer die alle aandacht geeft aan het uitzicht. Het is aan drie zijden omlijst door grote glazen ramen en heeft minimalistische meubels die zijn teruggebracht tot een modulaire doorsnede, een lage vrijstaande eenheid, elegante bijzettafels en comfortabele gehaakte trekjes. De open haard is het enige donkere element in de kamer. Dit is een ontwerp van Reitsema and Partners.

De trapgevel vormt een prachtig decor voor de bank in de woonkamer en geeft samen met het mediacentrum warmte aan de ruimte en zorgt voor een prettige verbinding tussen het interieur en de tuin, die direct voor de deur ligt en is gescheiden door glazen schuifdeuren. Dit is een huis ontworpen door Ronnie Alroy Architects.

In dit vakantiehuis komt de inspiratie voor het interieur van buiten, zoals bij vele anderen. Het prachtige uitzicht en het omringende landschap worden getransformeerd in een woonkamer die wordt bepaald door zachte rondingen, natuurlijke materialen en aardse kleuren. Dit is een SAOTA-project.

Een naadloze overgang tussen binnen en buiten is een must als je je woonkamer wilt openen naar de tuin of naar de tuin. Dan leveren de bijpassende vloerbedekking en glazen schuifdeuren een uitstekende bijdrage. Het hoge houten plafond geeft de hele plattegrond warmte en straalt een luchtige en ruime sfeer uit. Dit huis aan het meer is ontworpen door FARQ Architects.

Een witte vloer en eveneens scherpe muren en plafonds zorgen voor een zeer frisse sfeer in deze woonkamer en in de rest van het huis. Om het contrast te vergroten, koos Studio W & Li Design voor donkere grijstinten met blauwe hits en stijlvolle metalen accenten, aangevuld met glanzende zwarte oppervlakken.

In plaats van massieve muren worden in deze open woonruimte verschillende soorten vloeren gebruikt om de verschillende functies af te bakenen. Hier kunt u zien hoe de tegels de vloer van de woonkamer raken en een duidelijke visuele scheiding creëren tussen het zitgedeelte en het eetgedeelte. Hetzelfde type tegel werd ook gebruikt in de keuken die aan deze kamer grenst. Dit was een W & Li-ontwerpproject.

In deze woonkamer zijn donkere tinten gebruikt die er fantastisch uitzien. De blauwe vlakken werken rustgevend in de kamer en ogen tegelijkertijd majestueus en modern. Het lichtbruine leer op de bank wordt aangevuld met donkere bruintinten op het tapijt en de muurschildering. Dit was een ander project van de W & Li Design-studio.

Neutrale kleuren zijn niet altijd synoniem met saaie en saaie decoraties. Grijs lijkt niet het soort kleur te zijn dat veel karakter heeft, maar je zult er versteld van staan ​​hoe succesvol je kunt zijn met het inrichten van een moderne woonkamer. Dit is een perfect voorbeeld.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten