Zo creëer je een fantastische woonkamer die bij jouw stijl past

Bij het plannen van het interieur van een woonkamer moet er veel worden overwogen, veel meer dan alleen welk type tv-muurbeugel u zou moeten krijgen. Het is een vrij complex proces, zelfs als je een kleine woonkamer hebt die niet echt veel vrijheid biedt qua lay-outs en dergelijke. We hebben eigenlijk enkele tips en ideeën die we in deze geest met u willen delen.

Bovenal moet je een plan maken. Meet de woonkamer zodat je een beter idee krijgt van wat er waar zou passen, enzovoort. U kunt dan nadenken over waar u uw meubels wilt plaatsen en hoe deze moet worden georganiseerd.

Bepaal wat de belangrijkste focus van de woonkamer moet zijn. Wilt u dat de focus op de televisie ligt? In dit geval moet u de meubels overeenkomstig positioneren en uitlijnen.

Creëer functionele zones in je woonkamer. Voor de gezellige avonden wanneer u lekker op de bank wilt knuffelen en tv wilt kijken, kunt u comfortabel opzetten. U kunt echter ook een leeshoek toevoegen, mogelijk een kleine werkruimte.

De stijl van de woonkamer is belangrijk en moet vroeg worden bepaald. Dit kan worden bepaald door het type gebouw waarin u woont of uw persoonlijke voorkeuren.

Kies een kleurenschema voor uw woonkamer. Felle kleuren zijn leuk als de ruimte klein is en je wilt dat het er helder en luchtig uitziet. Donkere kleuren passen beter bij een gezellig en intiem interieur.

Ook de verlichting is erg belangrijk. Je wilt dat de woonkamer licht is, maar ook warm en gezellig. Daarom is accentverlichting zo’n groot deel van het decor.

Laat je ontwerp opvallen, maar laat het niet overweldigend of te druk worden. De kleuren, materialen, oppervlakken en texturen moeten in evenwicht zijn. Neem een ​​stap terug en bekijk zo nu en dan het grote geheel.

Tapijten zijn echt mooi omdat ze de woonkamer warm, gezellig en uitnodigend maken. Ze voegen textuur toe aan het decor en zijn ook een goede bron van kleur en patroon.

Een ander ding waarmee rekening moet worden gehouden bij het ontwerpen van de woonkamer, is opslag. Er zijn veel verschillende opslagoplossingen om uit te kiezen. Wij geven de voorkeur aan een combinatie van open en gesloten modules.

Uw opbergoplossingen voor uw woonkamer moeten worden afgestemd op uw specifieke behoeften. Als u bijvoorbeeld een grote collectie boeken heeft, heeft u veel open planken nodig.

Een interessante ontwerpstrategie is om de muren te markeren. Dit is een goed idee als uw woonkamer ongepleisterde bakstenen muren heeft of als u opvallende muren wilt creëren met bepaalde kleuren of behangpatronen.

Bedek je accentmuren niet, maar laat ze niet helemaal leeg. Zwevende planken zijn een goed idee. U kunt ledstrips op de bodem van de planken bevestigen voor een nog meer in het oog springende look.

Speel met verschillende soorten lampen. Je zou hangende lampen, vloerlampen, tafellampen en zelfs wat LED-strips kunnen hebben op sommige planken of op de achterkant van het meubilair.

Je moet je ook concentreren op texturen en met verschillende lagen werken om een ​​harmonieus decor te creëren. Tapijten, gordijnen en gestoffeerde meubels geven een ruimte veel karakter.

Veel mensen zijn bang om duisternis in hun interieur te gebruiken, vooral als het om muren gaat, uit angst de kamers te donker en donker te maken. Dit is echter meestal niet gerechtvaardigd. Zwart is een zeer elegante kleur en je kunt het op veel stijlvolle manieren gebruiken.

Een coole truc is om spiegels te gebruiken om een ​​kamer groter en helderder te laten lijken. U kunt daar rekening mee houden als uw woonkamer klein lijkt. Spiegels lijken erg op kunstwerken als het gaat om interieurontwerp.

Geef je woonkamer persoonlijkheid met accessoires. Accenttafels, tapijten, kunstwerken, raambekleding en kussens zijn slechts enkele voorbeelden. Laat je inspireren door je eigen ruimte.

Er zijn veel manieren om veel opslagruimte aan een woonkamer toe te voegen zonder dat deze er klein en benauwd uitziet. Een leuke truc is om de kleur van de meubels af te stemmen op de muur erachter.

Begroet de natuur in je woonkamer. Wees in sommige planten om een ​​fris en levendig decor te creëren. We zijn grote fans van grote bloembakken en verticale binnentuinen. Hangende plantenbakken zijn ook geweldig, vooral als je wat ruimte wilt besparen.

Je kunt ook spelen met verschillende geometrische vormen en patronen om een ​​coole en interessante woonkamerinrichting te creëren. Dit kan een goede strategie zijn als u het kleurenpalet eenvoudig en neutraal wilt houden.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten