Zo vindt u een wandmeubel voor de woonkamer dat bij uw stijl past

Het is tijd om een ​​nieuw wandmeubel te kiezen voor je woonkamer. Wordt het een stand-alone unit of een aan de muur gemonteerde unit? Zullen er veel open planken zijn of wordt het meer een gesloten kast? Past het bij de eetkamerset of niet? Hoeveel opslagruimte biedt het en wat ga je erin opslaan? Dit zijn allemaal vragen die u moet beantwoorden voordat u daadwerkelijk een beslissing neemt. In dergelijke gevallen is het altijd een goed idee om wat onderzoek te doen, anders krijg je misschien spijt van je keuze of ben je constant op zoek naar manieren om het te verbeteren als je alleen maar geïnspireerd was. Gezien de verschillende ontwerpopties kan het kiezen van de juiste wandeenheid een zeer moeilijke taak zijn, maar misschien kunnen deze voorbeelden u in de goede richting sturen.

Een woonkamerwandmeubel moet functioneel zijn zodat de ruimte comfortabel aanvoelt en ook representatief is voor uw eigen stijl en designvoorkeuren.

Bovenal moet u de woonkamer meten. Het wandmeubel mag niet meer dan 2/3 van de wandlengte in beslag nemen. Als het te groot of te klein is, kan de kamer onevenwichtig en uiteindelijk onherbergzaam aanvoelen.

Een te grote wandkast kan de ruimte overbelasten, wat meestal niet het geval is bij moderne ontwerpen die bijna altijd minimalistisch en modulair zijn.

Met de woonkamerwand kun je alles wat je normaal in deze kamer bewaart organiseren. Het is belangrijk om te weten welke soorten elementen je erin opslaat voordat je een ontwerp of stijl kiest.

Neem de tijd om je voor te stellen hoe de items die je in de kastwand wilt houden er op hun plaats uit zullen zien. Dit kan u helpen bij het visualiseren van het type ontwerp of structuur dat de bovenkast zou moeten hebben.

Open planken zijn geweldig voor het opbergen en tentoonstellen van boeken, plantenbakken, vazen ​​en allerlei soorten versieringen, terwijl gesloten kastmodules geschikter zijn als je iets uit het zicht wilt houden.

Het wandmeubel hoeft nergens anders bij te passen in de woonkamer, maar je kunt dit natuurlijk wel doen als je dat wilt. Denk aan de eenheid in de context van de kamer. Dit is handig wanneer u probeert een thema voor het hele decor in te stellen.

Functionaliteit moet voorop staan ​​en esthetiek moet volgen. Idealiter zijn ze in harmonie en vullen ze elkaar aan. Denk na over hoe je het apparaat verkiest, maar ook hoe het eruit moet zien in relatie tot jou en je gasten.

Hoewel het wandmeubel niet hoeft te passen bij andere meubelen in de kamer, is het soms fijn als dit het geval is. In die zin kan het ook leuk zijn om te spelen met verschillende tinten van dezelfde kleur.

Als u denkt dat uw woonkamer een groot wandmeubel kan gebruiken met veel opslagruimte, moet u er zeker een hebben. U kunt het licht en minder overweldigend maken met behulp van LED-lichtbalken, spiegels en door de muur op enige afstand van de vloer te bevestigen.

Een onafhankelijk wandmeubel kan ook voordelen hebben. Het kan bijvoorbeeld handig zijn om een ​​unit te hebben die niet aan een muur is bevestigd, zodat je hem kunt verplaatsen voor het geval je je woonkamer wilt reorganiseren.

Afhankelijk van het type objecten dat u wilt dat uw wandmeubel vasthoudt, moet u een ontwerp, grootte en structuur kiezen. Deze open planken met accentverlichting zijn ideaal voor het tonen van boeken en verzamelobjecten.

De televisie maakt bijna altijd deel uit van de woonkamer en is vaak geïntegreerd in de installatie van het wandmeubel. Laat extra ruimte vrij rond de tv als u in de toekomst een grotere wilt hebben.

Er is veel dat u in een wandmeubel in de woonkamer kunt inpakken. U kunt functies opnemen die minder vaak voorkomen, maar belangrijk voor u zijn, zoals: B. een minibar of een klein bureau. Als u een grote collectie boeken heeft, kunt u de beste manier vinden om ze weer te geven.

Er zijn veel verschillende manieren waarop u de tv kunt integreren in het ontwerp en de structuur van het wandmeubel. Een optie is een ingebouwde tv-houder zoals deze draaistang. Een andere optie is om hem direct aan de muur te bevestigen. In dit geval zou het apparaat eromheen worden gebouwd.

De televisie kan ook aan een achterwand worden bevestigd, die op zijn beurt aan de muur en aan de muureenheid wordt bevestigd. Het paneel vormt meestal ook een opvallende achtergrond voor de tv en de kamer.

Installeer LED-lichtbalken aan de onderkant van uw aan de muur gemonteerde woonkamer. Het geeft omgevingslicht en ziet er ook cool uit. Dit is een van de extra functies die het verschil kunnen maken.

U kunt verschillende afzonderlijke modules combineren en matchen in plaats van slechts één enkele wandeenheid. Je zou bijvoorbeeld een vrijstaande kast / entertainmentcentrum en meerdere planken aan de muur kunnen hebben.

Door verschillende kleuren, oppervlakken en vormen te combineren, kan een wandmeubel er uniek uitzien. Overweeg complementaire tinten of oppervlakken die passen bij andere elementen in de kamer. Misschien kunt u een visuele verbinding maken tussen het apparaat en de salontafel of bank.

De wooneenheid hoeft de muur niet volledig af te dekken. In feite is het het beste als dit niet het geval is, omdat dit de kamer luchtiger en opener maakt, en het is ook uitnodigender en comfortabeler.

Een minimalistische woonkamer kan een stijlvolle keuze zijn voor moderne woningen. Je kunt de schoonheid ervan op allerlei chique manieren benadrukken. Misschien kunt u de muur erachter behangen om een ​​visuele aantrekkingskracht te creëren.

De woonkamermuur moet functioneel, gebruiksvriendelijk en mooi zijn, maar nog belangrijker, het moet je eigen stijl uitdrukken en dat is vaak het moeilijkste. Neem de tijd om eerst uw stijl te definiëren.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten